Full Time

Ένας "Full Time" αγώνας επιβίωσης

Όταν το Παρίσι κατακλειστεί από γενικές απεργίες, οι δρόμοι της πόλης θα γεμίσουν ασφυκτικά και ο χρόνος θα κυλάει όλο και πιο αργά. Ανάμεσα στο χάος μια γυναίκα προσπαθεί να προλάβει το όνειρό της.

Διαβάστηκε φορες

Πρωτότυπος τίτλος: À Plein Temps
Ελληνικός τίτλος: Full Time
Πρώτη κυκλοφορία: 2021
Σκηνοθεσία και σενάριο: Eric Gravel
Πρωταγωνιστούν: Laure Calamy, Anne Suarez, Geneviève Mnich

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo.

Ξεχωρίζει για: την εξαιρετική υποκριτική της Laure Calamy
Σταθείτε αν σας αρέσουν: ταινίες που αποδομούν τον ρόλο της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία
Προσπεράστε αν: προτιμάτε ταινίες με έντονη πλοκή

Η Ζουλί μένει στα προάστια του Παρισιού μαζί με τα δύο της παιδιά. Για να φτάσει κάθε πρωί στη δουλειά της στο κέντρο χρειάζεται να ξεκινήσει από πολύ νωρίς, να ετοιμάσει τα παιδιά, να μαγειρέψει πρωινό, να τα αφήσει στο σπίτι της νταντάς και να τρέξει στη στάση του τραίνου. Σε μια μακρά απεργία των μέσων μαζικής μεταφοράς, το κέντρο του Παρισιού θα γεμίσει αποπνικτικά από αμάξια που προσπαθούν να φτάσουν στον προορισμό τους από κάθε γωνιά της πόλης. Ανάμεσά τους η Ζουλί κάνει οτοστόπ για να καταφέρει να φτάσει στην ώρα της στο πολυτελές ξενοδοχείο που εργάζεται ως υπεύθυνη προσωπικού. Όμως κάθε μέρα που περνά ο στόχος της αποτυγχάνει. Μέσα στον πανικό μιας πιεστικής καθημερινότητας, θα βρεθεί η ευκαιρία να κυνηγίσει μετά από καιρό τη δουλειά των ονείρων της. Θα καταφέρει να είναι στην ώρα της;

Ο Eric Gravel σκηνοθετεί τη ζωή μιας γυναίκας που προσπαθεί να ισορροπήσει μέσα σε μία ημέρα δουλειά, οικογένεια και υποχρεώσεις, πασχίζοντας να βρει έστω και λίγα λεπτά για τον εαυτό της. Η πλοκή κυλάει με ρυθμούς ταινίας δράσης, παρασύροντας τον θεατή στο κυνηγητό μιας χαοτικής ρουτίνας. Ο Gravel καταφέρνει να διατηρήσει την ένταση της ταινίας, φέρνοντας κάθε φορά την πρωταγωνίστρια αντιμέτωπη με έναν διαφορετικό ρόλο που καλείται να αναλάβει. 

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Laure Calamy, μονοπωλεί τις σκηνές και υποδύεται μια γυναίκα που διεκδικεί τις επιθυμίες της. Η Ζουλί που εγκατέλειψε τη δουλειά της για να μεγαλώσει τα δύο της παιδιά, αποφασίζει να κυνηγήσει ξανά την καριέρα που άφησε στη μέση. Οι υποχρεώσεις της πλέον είναι περισσότερες και η στήριξη από τον πρώην σύντροφό της ανύπαρκτη. Διατηρώντας την αξιοπρέπειά της, απαιτεί όλα όσα της ανήκουν.

Η ηλεκτρονική μουσική της Irène Drésel δίνει την κατάλληλη ένταση στην αγωνία που φέρει διαρκώς η ηρωίδα. Σε ένα σύγχρονο πλαίσιο μιας κοινωνίας που επιβάλλει διαχρονικά νέους ρόλους στις θηλυκότητες, ο Gravel στρέφει τον φακό στη γυναίκα, χωρίς παρεμβολές. Το "Full Time" είναι μια κοινωνική ταινία που αγγίζει τα όρια της δράσης με τον πιο ασυνήθιστο τρόπο. Η καθημερινότητα θα πάρει ξαφνικά τη μορφή αγώνα επιβίωσης.

Διαβάστε επίσης: «24 εβδομάδες» στο Βίντεο Κλαμπ του Mix Grill The Podcast

Διαβάστε ακόμα