cave2

Nick Cave: Η φροντίδα από το κοινό με έσωσε

Ο Cave μίλησε για το πώς οι συναυλίες και η αγάπη που εισπράττει τον βοηθούν να ανταπεξέλθει στην απώλεια των γιων του.

Διαβάστηκε φορες

Ο Nick Cave μίλησε για πρώτη φορά αναλυτικά για το πώς οι συναυλίες τον βοήθησαν και τον βοηθούν να ανταπεξέλθει στο πένθος μετά τον θάνατο των δύο γιων του τα τελευταία επτά χρόνια.

Ο γιος του Cave, Arthur, πέθανε το 2015, αφού έπεσε από έναν γκρεμό στο Ovingdean, κοντά στο Brighton. Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, ο γιος του Cave, Jethro Lazenby, πέθανε επίσης, σε ηλικία 31 ετών. Ο μουσικός αργότερα ευχαρίστησε τους θαυμαστές που έστειλαν τα «συλλυπητήρια και τα καλά τους λόγια», προσθέτοντας ότι ήταν «μια μεγάλη πηγή παρηγοριάς».

Σε μια νέα, εκ βαθέων συνέντευξη στους New York Times, η οποία δημοσιεύτηκε πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου του Cave, "Faith, Hope and Carnage", ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός μίλησε για το πώς η υποστήριξη που έλαβε από τους θαυμαστές τον βοήθησε καθ' όλη τη διάρκεια του πένθους του.

«Όταν πέθανε ο Arthur, ωθήθηκα στο πιο σκοτεινό μέρος που μπορούσε να φανταστεί κανείς, όπου ήταν σχεδόν αδύνατο να δω έξω από την απόγνωση», λέει ο Cave. Και συνεχίζει λέγοντας ότι μέρος της ικανότητας του ίδιου και της συζύγου του Susie να «βγάλουν» τον εαυτό τους από την φόρτιση εκείνης της περιόδου ήταν τα μηνύματα που λάμβανε στα οποία οι άνθρωποι του έγραφαν: «Αυτό συνέβη σε μένα και αυτό συμβαίνει σε σένα, και αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί».

Ο Cave αναφέρει επίσης στην ίδια συνέντευξη ότι οι συναυλίες που έκανε μετά το θάνατο του Arthur του προσέφεραν επίσης παρηγοριά. «Η φροντίδα από το κοινό με έσωσε», εξηγεί. «Με βοήθησε πάρα πολύ το κοινό μου και όταν παίζω τώρα, νιώθω ότι αυτό μου δίνει κάτι πίσω. Αυτό που κάνω καλλιτεχνικά είναι εξ ολοκλήρου για να ξεπληρώσω ένα χρέος». Και συμπληρώνει: «Ο άλλος μου γιος πέθανε. Είναι δύσκολο να μιλήσω για αυτό, αλλά οι συναυλίες από μόνες τους και αυτή η πράξη αμοιβαίας υποστήριξης με σώζει. Ο κόσμος λέει, πώς μπορείς να πηγαίνεις σε περιοδεία; Αλλά για μένα είναι το αντίστροφο. Πώς θα μπορούσα να μην πάω;».

Ο Cave ερωτήθηκε επίσης πώς προσπάθησε να προχωρήσει ξανά μετά τον θάνατο του Jethro: «Δεν ξέρω πώς να το πω αυτό, αλήθεια, αλλά ξέρω ότι υπάρχει διέξοδος», απαντά ο καλλιτέχνης. «Το τρομακτικό όταν πέθανε ο Άρθουρ ήταν ότι ένιωθα πώς θα μπορούσε αυτό το συναίσθημα να είναι διαφορετικό; Δεν θέλω ό,τι συζητάω και ό,τι είμαι να περιστρέφεται γύρω από αυτές τις απώλειες, αλλά νιώθω υποχρεωμένος να ενημερώσω τους ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση θλίψης — και υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι σαν κι αυτόν που γράφουν στον ιστότοπο του Cave "Red Hand Files" — ότι υπάρχει διέξοδος».

Το νέο βιβλίο του Cave "Faith, Hope and Carnage" πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 20 Σεπτεμβρίου. Το βιβλίο βασίζεται σε 40 ώρες συνεντεύξεων μεταξύ του Cave και του δημοσιογράφου του Observer Seán O'Hagan, και καλύπτει την οπτική αλλά και την προσωπική ζωή του Cave για τα έξι χρόνια μετά τον θάνατο του Arthur. Στα τέλη του περασμένου μήνα, ο Cave και ο Warren Ellis ανακοίνωσαν μια περιοδεία στην πατρίδα τους, την Αυστραλία, για να υποστηρίξουν το άλμπουμ του 2021 "Carnage".

Tags
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα