overhate_gimme10

Gimme 10: Οι επιλογές των Overhate

Οι thrash metallers από τη Βενεζουέλα αποκαλύπτουν τα αγαπημένα τους άλμπουμ.

Διαβάστηκε φορες

Οι Overhate είναι μια thrash metal μπάντα από τη Βενεζουέλα. Το σημερινό τους line up περιλαμβάνει τους Giancarlo Vettor (κιθάρα, πιάνο, φωνή), Ronald Del Aguila (τύμπανα), Oswaldo Contramaestre (κιθάρα) και Samir Acosta (μπάσο).

Η ιστορία του συγκροτήματος ξεκίνησε το 2003, αλλά δισκογραφικά ντεμπούταραν το 2007, με το άλμπουμ "God In A Trench". Ακολούθησε το "Relentless Is Our Strenght" (2011), ενώ το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους ήρθε το 2020, και έχει τον τίτλο "New Beginnings Are Met".

Ως σημερινοί μας φιλοξενούμενοι, οι Overhate αποκαλύπτουν και σχολιάζουν παρακάτω -εκπροσωπούμενοι από τον ηγέτη Giancarlo Vettor- δέκα από τους δίσκους που τους καθόρισαν.

1. Coma Of Souls - Kreator (1990)

Αυτός ο δίσκος μού έδειξε τι μουσική ήθελα να παίξω, και ακόμα τι ρόλο ήθελα να έχω μέσα στη μπάντα. Με άφησε άφωνο, και ακόμα και σήμερα είναι ένας από τους δίσκους που απολαμβάνω περισσότερο. Οι Kreator παραμένουν η αγαπημένη μου μπάντα.

2. Master Of Puppets - Metallica (1986)

Ο δίσκος αυτός πάντα αποκαλούνταν ως ο καλύτερος όλων των εποχών για το thrash. Τον αγαπώ επειδή σίγουρα είναι δίσκος που παίζει από την αρχή ως το τέλος και αποτελεί ένα ιδιαίτερο ταξίδι. Ένα τραγούδι σαν το Disposable Heroes με εκπλήσσει πάντα, από την πρώτη φορά που το άκουσα, και έχει ένα από τα αγαπημένα μου σόλα από τον Kirk Hammet. Οι Metallica ήταν ένα εξαιρετικό συγκρότημα εκείνον τον καιρό, νομίζω μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε σε αυτό.

3. State Of The World Address - Biohazard (1994)

Με αυτό το άλμπουμ, εκτός των άλλων, έμαθα και αγγλικά. Όλα τα τραγούδια είναι τέλεια, και οπωσδήποτε δείχνουν το σκληρό κομμάτι της ζωής, το οποίο, παρότι τραγουδούν συγκεκριμένα για το Brooklyn, υπάρχει παντού στον κόσμο. Ο δίσκος μάς δείχνει τους Biohazard στο απόγειό τους, και είναι με βεβαιότητα ένας από τους αγαπημένους μου.

4. Arise - Sepultura (1991)

Ένα ακόμα τέλειο άλμπουμ. Αυτό και το "Chaos A.D." είναι οι Sepultura που λάτρεψα. Ετούτα είναι πολύ σύνθετα και εντούτοις πολύ δυνατά τραγούδια, με πολύ ισχυρό μήνυμα. Οι Sepultura βρίσκονται στα καλύτερά τους, και παρουσιάζουν την τέλεια ισορροπία μεταξύ του thrash και του death metal, που είναι η μουσική που αγαπώ.

5. A Vision Of Misery - Sadus (1992)

Ένα τεχνικό thrash/death metal αριστούργημα. Ο δίσκος είναι γεμάτος με εξαίσια τραγούδια, και αυτά ήταν που με αφορούσαν τότε: ταχύτητα και επιθετικότητα.

6. Low - Testament (1994)

Οι Testament επίσης παραμένουν μια από τις αγαπημένες μου μπάντες. Εντούτοις, σε αυτόν τον δίσκο εισήγαγαν κάποια death metal στοιχεία, και τα τραγούδια είναι όλα πιασάρικα και τεχνικά -είναι αδύνατο να τον αγνοήσεις. Το line up είναι επίσης άψογο, με τον James Murphy στη lead κιθάρα και τον John Tempesta στα τύμπανα να συμπληρώνουν τον Billy, τον Peterson και τον Christian.

7. Them - King Diamond (1988)

Ο King Diamond είναι ένας από τους αγαπημένους μου σόλο καλλιτέχνες. Ο δίσκος αυτός έχει την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στη μελωδία και την πυγμή, και το κιθαριστικό δίδυμο των Pete Blakk και Andy La Roque απλώς με αφήνει άφωνο. Αυτά τα κιθαριστικά σόλα δεν έχουν ταίρι, και η ατμόσφαιρα στα περισσότερα από αυτά τα τραγούδια είναι επίσης εξαίσιες.

8. The More Things Change - Machine Head (1997)

Οι Machine Head έγιναν τεράστια επιρροή εξ αρχής με τον δίσκο "Burn My Eyes". Παρ' όλα αυτά, ετούτος είναι ακόμα καλύτερος κατά τη γνώμη μου, και ήταν ο τελευταίος πριν πειραματιστούν με hip hop στοιχεία. Εδώ υπάρχει ένα τραγούδι που κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου, και έχει τίτλο Blood Of The Zodiac. Αλλά ολόκληρος ο δίσκος σκίζει.

9. IX Equilibrium - Emperor (1999)

Αυτή εδώ ήταν η black metal μπάντα που με συντάραξε. Και αυτός ο δίσκος ιδιαίτερα έχει μερικές απερίγραπτα όμορφες στιγμές, σε τραγούδια όπως τα An Elegy Of Icaros, Sworn και Ix Equilibrium. Και πάλι, όπως με όλους τους δίσκους της λίστας, υπάρχει μια τέλεια ισορροπία μεταξύ της μελωδίας και της επιθετικότητας. Επίσης, τα καθαρά φωνητικά του Ihshan είναι εκπληκτικά.

10. In The Shadows - Mercyful Fate (1993)

Ένας φίλος μού είπε τις προάλλες ότι για εκείνον ετούτος ο δίσκος είναι μια επιστροφή για τους αιώνες -και συμφωνώ απόλυτα. Πρόκειται και πάλι για ένα τέλειο πάντρεμα όλων των επιμέρους στοιχείων, και είναι ένα θαυμάσιο ταξίδι από την Αίγυπτο μέχρι την επιστροφή του βρικόλακα. Τέλεια σόλα, εκπληκτικές δομές τραγουδιών, απίθανες ατμόσφαιρες -είναι απλά απίστευτο!

Η Facebook σελίδα των Overhate


Tags