Ταινίες - Σεπτέμβριος 2011

Διαβάστε ποιές ταινίες σας προτείνουν για το μήνα Σεπτέμβριο οι συντάκτες του MixGrill
Διαβάστηκε φορες

Dos

Μια Ιστορία Αγάπης Από Την Ανάποδη
Δραματική (Eλληνική)
Σκηνοθεσία: Στάθης Αθανασίου
Παίζουν: Μαρίνα Καλογήρου, Γιώργος Καραμίχος, Σταύρος Γιαγκούλης, Δαβίδ Φερνάντεζ Φάμπου
Ο Έκτορ και η Νερέα έρχονται από τη Μαδρίτη, ο Ιππόλυτος και η Φαίδρα από την Αθήνα. Θα συναντηθούν και θα ερωτευτούν στη Βαρκελώνη, με τις ιστορίες τους να ακολουθούν μια παράξενα παράλληλη διαδρομή.



One Day (Μια ημέρα)
Δραματική κομεντί (Αμερικανική)
Σκηνοθεσία: Λόνε Σέρφιγκ
Παίζουν: Αν Χάθαγουεϊ, Τζιμ Στάρτζες, Πατρίσια Κλάρκσον
Η εικοσάχρονη σχέση δύο φαινομενικά αντίθετων χαρακτήρων, της Έμα και του Ντέξτερ, συμπυκνώνεται στην περιγραφή της 15ης Ιουλίου κάθε χρόνου, ημερομηνία της γνωριμίας τους σε ένα οργιώδες πάρτι αποφοίτησης εν έτει 1988.


Smurfs (Τα στρουμφάκια)
Παιδική (Αμερικανική)
Σκηνοθεσία: Ράζα Γκόσνελ
Παίζουν:  Χανκ Αζάρια, Νιλ Πάτρικ Χάρις, Τζέιμα Μέις
Στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τον Δρακουμέλ που έχει μόλις ανακαλύψει το στουμφοχωριό, τα αγαπημένα μπλε πλασματάκια βρίσκονται στο κέντρο της Νέας Υόρκης. Με τη βοήθεια των καινούργιων τους φίλων, θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν σώοι και αβλαβείς στο φιλήσυχο χωριό τους.



Melancholia
Σινεφίλ (Δανέζικη)
Σκηνοθεσία: Λαρς Φον Τρίερ
Παίζουν: Κίρστεν Ντανστ, Σαρλότ Γκενσμπούρ, Κίφερ Σάδερλαντ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Τζον Χαρτ
Ο Μάικλ και η Τζαστίν παραθέτουν το μεγαλοπρεπές γαμήλιο πάρτι τους στην έπαυλη της αδερφής της, ενώ ο πλανήτης Μελαγχολία βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη.


The Guard (Εκτός νόμου και χρόνου)
Κωμωδία (Ιρλανδική)
Σκηνοθεσία: Τζον Μάικλ ΜακΝτόνα
Παίζουν: Ντον Τσιντλ, Μαρκ Στρονγκ, Λίαμ Κάνινγκχαμ, Μπρένταν Γκλίσον
Τα ναρκωτικά, το αγοραίο σεξ και το αλκοόλ είναι τα αγαπημένα χόμπι του αντισυμβατικού αρχιφύλακα Τζέρι Μπόιλ, ο οποίος ζει στην απομονωμένη δυτική πλευρά της Ιρλανδίας. Όταν μια ομάδα στυγερών εγκληματιών αποφασίζει να δραστηριοποιηθεί στην περιοχή, θα προσπαθήσει να τους αντιμετωπίσει μαζί με τον νομότυπο πράκτορα του FBI Έβερετ.


Πηγή πληροφοριών: athinorama

Εκτός από τις παραπάνω επιλογές μπορείτε να επισκεφτείτε και τα φεστιβάλ ταινιών που διοργανώνονται σε διάφορα μέρη της χώρας.

Σημαντικό φεστιβάλ με πολλές και καλές συμμετοχές είναι οι Νύχτες Πρεμιέρας στην Αθήνα. Διοργανώνεται 14-25 Σεπτέμβρη. Περισσότερες πληροφορίες και πρόγραμμα προβολών εδώ.

Αν είστε λάτρεις των κινουμένων σχεδίων και μπορείτε να πάτε μέχρι τη Σύρο, κάντε κλικ εδώ για πληροφορίες για το aniμasyros Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων (15-18 Σεπτεμβρίου).

Τέλος, δείτε εδώ πληροφορίες για το 34ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (19-24 Σεπτεμβρίου).

Διαβάστε ακόμα