Ξεκινάει η δημιουργική περίοδος για τους Muse

Στο Reading festival οι δημοσιογράφου του BBC 3 συνάντησαν δύο εκ των τριών μελών των MUSE, τον Matt και τον Dom και συζήτησαν μαζί τους για τις επετειακές συναυλίες, την αγάπη τους για τα φεστιβάλ και τη νέα δουλειά τους που ετοιμάζεται....
Διαβάστηκε φορες
Στο Reading festival οι δημοσιογράφου του BBC 3 συνάντησαν δύο εκ των τριών μελών των MUSE, τον Matt και τον Dom και συζήτησαν μαζί τους για τις επετειακές συναυλίες, το τέλος της περιοδείας, την αγάπη τους για τα φεστιβάλ και τη νέα δουλειά τους που ετοιμάζεται.

Δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία του 2ου άλμπουμ τους Origin of symmetry, οι Muse αποφάσισαν να δώσουν επετειακές συναυλίες στα δύο μεγάλα καλοκαιρινά φεστιβάλ της Βόρειας Αγγλίας, στο Reading και στο Leads. Ερμήνευσαν όλα τα τραγούδια του άλμπουμ και διαπίστωσαν όπως λέει ο Dom πόσο έχουν αλλάξει ως μουσικοί, καθώς αναπολεί τις σκοτεινές συνθέσεις του Matt στο πιάνο, από τις οποίες χαρακτηρίζεται το Origin.

Για την μανία των Muse με τα φεστιβάλ και τη συνεχή τους παρουσία σε αυτά, ο Matt απαντάει ότι οι κάτοικοι της αγγλικής εξοχής, σε αντίθεση με το Λονδίνο δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθούν συναυλίες από σημαντικά ονόματα. Η μόνη επιλογή τους ήταν τα φεστιβάλ όπου κάθε χρόνο συγκέντρωναν πολλούς μουσικούς. Για την ακρίβεια ο Matt θυμάται ότι το Reading ήταν μάλλον (μπορεί να το μπερδεύει και με το Glastonbury, δεν ήταν σίγουρος) το πρώτο φεστιβάλ στο οποίο παρευρέθηκαν οι Matt, Dom και Chris ως παρέα το 1994, στις αρχές δηλαδή της δικής τους πορείας. Θυμάται ακόμα και αναφέρει τα μεγάλα ονόματα που είχε παρακολουθήσει τότε, όπως οι Jeff Bubkley, Cypress hill, Green day, Smashing pumpkins.

Στο φετινό φεστιβάλ του Reading ήθελαν να παρακολουθήσουν με ανυπομονησία τους Elbow, τόσο για τη μουσική τους πορεία, όσο και για τη φιλική σχέση που έχουν αναπτύξει μετά από μία κοινή τους περιοδεία. Στις απαντήσεις των δημοσιογράφων για τα φαντασμαγορικά σκηνικά που έχουν χρησιμοποιήσει κατά καιρούς (όπως διαστημόπλοια και ακροβάτες), o Dom απαντάει ότι θέλουν απλά η σκηνή να θυμίζει το εξώφυλλο του Origin.

Με το reading οι Muse κλείνουν τη μεγάλη συναυλιακή περίοδο που ακολούθησε το τελευταίο τους άλμπουμ Resistanse και είναι έτοιμοι να αφοσιωθούν στο επόμενο. Ο Matt αναφέρει ότι έχουν σκεφτεί διάφορα σκόρπια κομμάτια τραγουδιών, αλλά θέλουν να πειραματιστούν και να συγκεντρωθούν σε αυτό που ονομάζει γελώντας 'δουλειά', καθώς για αυτόν προφανώς είναι διασκέδαση. Η δημιουργία του νέου άλμπουμ φαίνεται ότι θα είναι πιο εύκολη για τους 3 μουσικούς, καθώς διαμένουν στο Λονδίνο αυτήν την περίοδο και οι συναντήσεις είναι συχνές.

Μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη εδω:


Tags
Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα