Ταινίες - Οκτώβριος 2011

Δείτε τις επιλογές των συντακτών του MixGrill για ένα κινηματογραφικό Οκτώβρη.
Διαβάστηκε φορες
ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΠΑ! (HABEMUS PAPAM)
Κομεντί (Ιταλική)
Σκηνοθεσία: Νάνι Μορέτι
Παίζουν: Μισέλ Πικολί, Νάνι Μορέτι, Γιέρζι Στουρ
Ο νεοεκλεγείς πάπας παθαίνει κρίση πανικού και αρνείται να βγει στο μπαλκόνι του Άγιου Πέτρου για να χαιρετήσει τους πιστούς. Έντρομοι, οι άνθρωποι του Βατικανού απευθύνονται σε έναν ψυχολόγο, ο οποίος είναι άθεος, για να τον μεταπείσει.


ΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣΜΟΣ (JODAEIYE NADER AZ SIMIN / A SEPARATION)

Δραματική (Ιρανική)
Σκηνοθεσία: Ασγκάρ Φαραντί
Παίζουν: Σαχάμπ Χοσεϊνί, Λεϊλά Χατάμι, Πέιμαν Μοάντι
Ο Ναντέρ και η Σιμίν διαφωνούν για το αν πρέπει να συνεχίσουν τη ζωή τους στο Ιράν και σκέφτονται να χωρίσουν. Αναγκασμένος να βρει μια γυναίκα να προσέχει τον πατέρα του που πάσχει από Αλτσχάιμερ, ο Ναντέρ θα βρεθεί ξαφνικά μπλεγμένος σε μια μοιραία παρεξήγηση.


ΤΟ ΓΑΛΑ
Δραματική (Ελληνική)
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σιούγας
Παίζουν: Όμηρος Πουλάκης, Ιωάννα Τσιριγκούλη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος
Τα μέλη μιας τριμελούς οικογένειας μεταναστών από την Τιφλίδα προσπαθούν, με διαφορετικό τρόπο ο καθένας, να αντιμετωπίσουν τη σκληρή πραγματικότητα και να παλέψουν με τα φαντάσματα του παρελθόντος. Τη στιγμή που ο μεγαλύτερος γιος Αντώνης βρίσκεται λίγα βήματα πριν από ένα βολικό για όλους γάμο, ο Λευτέρης παλεύει να σταθεί όρθιος στον αδυσώπητο ενήλικο κόσμο.


COLOMBIANA
Περιπέτεια (Αμερικανικογαλλική)
Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Μεγκατόν
Παίζουν: Ζόι Σαλντάνα, Μάικλ Βάρταν, Κλιφ Κέρτις
Αφού έγινε μάρτυρας της δολοφονίας των γονιών του, ένα μικρό κορίτσι διαφεύγει από την Κολομβία στις ΗΠΑ, εκπαιδεύεται ως επαγγελματίας δολοφόνος κι έπειτα από χρόνια βάζει μπροστά το σχέδιο εκδίκησης.


DRIVE
Περιπέτεια (Aμερικανική)
Σκηνοθεσία: Νίκολας Γουίντινγκ Ρεφν
Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Άλμπερτ Μπρουκς, Ρον Πέρλμαν
Ένας κινηματογραφικός στάντμαν συμμετέχει σε διάφορες ληστείες ως οδηγός. Όταν γνωρίζει τη νεαρή γειτόνισσά του, τον γιο και τον άντρα της και αποφασίζει να τους βοηθήσει, βρίσκεται μπλεγμένος σε μια θανάσιμη παγίδα.


MIDNIGHT IN PARIS

Κομεντί (Αμερικανική)
Σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν
Παίζουν: Όουεν Γουίλσον, Ρέιτσελ Μακάνταμς, Κάθι Μπέιτς
Μια ρομαντική κομεντί για μια οικογένεια που ταξιδεύει στην γαλλική πρωτεύουσα για επαγγελματικούς λόγους. Η παρέα περιλαμβάνει ένα νέο αρραβωνιασμένο ζευγάρι που αναγκάζεται να αντιμετωπίσει την παραίσθηση ότι μια ζωή διαφορετική από τη δική τους θα ήταν καλύτερη.



THE SUBMARINE
Δραματική κομεντί (Αμερικανική)
Σκηνοθεσία:  Ρίτσαρντ Αιοουγουάντι
Παίζουν: Κρέγκ Ρόμπερτς, Σάλι Χόκινς, Πάντι Κονσιντάιν
Ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι έχει δύο στόχους: να χάσει την παρθενιά του πριν από τα επόμενα γενέθλιά του και να σταματήσει την μητέρα του από το να εγκαταλείψει τον πατέρα του για ένα δάσκαλο χορού. Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Τζο Ντάντθορν.



Για κάτι πέρα από την κλασική επίσκεψη στον κινηματογράφο ρίξτε και μια ματιά στο 13ο Διεθνές
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας, το οποίο πραγματοποιείται 1-8 Οκτωβρίου με 160 συμμετοχές από 32 χώρες.  Περισσότερα δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: independent.gr.

Διαβάστε ακόμα