Λύκοι Στον Άρη

Years Of Youth x Pan Pan - Λύκοι Στον Άρη

Sci-fi αισθητική και electro μελωδίες στην καινούργιας κοπής ελληνική indie σκηνή. 

Διαβάστηκε φορες

Βαθμολογία:

7


Τι θα ακούσετε:

Synth pop, electro,  space sounds


Είναι γεγονός πως ο Παναγιώτης Πανταζής a.k.a. Pan Pan, με την κυκλοφορία της τριλογίας «Φαντασμαγορία», είναι υπεύθυνος σε μεγάλο βαθμό για την εδραίωση μιας καινούργιας indie αισθητικής και της εξάπλωσης αυτής σε πιο mainstream μονοπάτια. Όντας ο ιθύνων νους πίσω από τα πολύ επιτυχημένα Echo Tides και τον περσινό δίσκο τους "Andromeda FM",  χάραξε το δρόμο για το ταίριασμα ηλεκτρονικών και hip hop ήχων με πιο μελωδικές και προσβάσιμες μουσικές. 

Στο νέο του project δημιουργεί παρέα με τον Γιάννη Αναγνωστοπουλο ή αλλιώς Years Of Youth, σε μια κυκλοφορία που φέρνει περισσότερο από ποτέ την ιδιότητα του ως σχεδιαστή graphic novels στην πρώτη γραμμή. Και αυτό γιατί ο δίσκος «Λύκοι Στον Άρη» κατά κάποιον τρόπο διαβάζεται, έχοντας στον πυρήνα του μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας για μια ομάδα αστροναυτών στον Άρη το 1987, που πέφτει πάνω σε μια αγέλη λύκων και σε όσα συμβαίνουν στη συνέχεια.


Αυτό το σενάριο διαστημικού τρόμου ντύνεται με αφαιρετικούς στίχους και μουσικές που φέρνουν στον νου ταινίες όπως το "Alien", τις αναζητήσεις του John Carpenter και φιλοσοφικά θεωρήματα, όπως αυτά που συναντάμε στο Solaris. Τραγούδια σαν τα «Ροζ Φωτα», «Πιρουέτα», «Νεκρό Τηλεσκόπιο» έχουν ένα ιδιαίτερο στυλ και μπορεί να ικανοποίησουν τόσο τους ήδη fans του Pan Pan όσο και νέους ακροατές, μιας και αυτή η comic αύρα που αποπνέει ο δίσκος προσθέτει πόντους πολυσσυλεκτικότητας. Η χρήση των synths, τα φωνητικά βουτηγμενα στο vocoder και η στιχουργική που επικεντρωνεται στην αγάπη τελικά συμβάλλουν σε ένα ολοκληρωμένο μουσικό δημιούργημα.

Διαβάστε ακόμα