0

«Κομμάτια Και Θρύψαλα» του Γιώργου Σκούρτη στο Studio Κυψέλης

50 χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα, το αριστούργημα του Γιώργου Σκούρτη, όπως το έφερε στα μέτρα μας και στα δικά σας ο Γιάννης Σολδάτος και με τα νέα επεισόδια έγινε επίκαιρο όσο ποτέ, σε σκηνοθεσία από τον Γιώργο Λιβανό.

Διαβάστηκε φορες

Οι Θεατρίνων Θεατές ετοίμασαν και παρουσιάζουν από τις 19 Φεβρουαρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, τη φετινή κεντρική τους παραγωγή. 

Η αγαπημένη ομάδα, με βάση πάντα το Studio Κυψέλης, παρουσιάζει σε ενιαία παράσταση το αριστούργημα του Γιώργου Σκούρτη «Κομμάτια Και Θρύψαλα», με τα σημαντικότερα μονόπρακτα από την τριλογία σε επιλογή, σύνδεση και επαναπροσδιορισμό τους από το Γιάννη Σολδάτο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού. Ένα έργο που θεωρείται από τα σπουδαιότερα της σύγχρονης ελληνικής πραγματείας! Μικρές ιστορίες ανθρώπων της διπλανής πόρτας για τον έρωτα, την αναζήτηση του ιδανικού, τη σύγκρουση, την ελπίδα, τη φθορά και την πτώση.

Η ιστορικής σημασίας τριλογία του Σκούρτη, που πρώτη φορά παρουσιάζεται στο σύνολό της, όπως ζήτησε ο ίδιος από το Γιώργο Λιβανό να πράξει! Οι Θεατρίνων Θεατές παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία και το Κύκνειο άσμα του Σκούρτη «Σοκ».

Ο Γιάννης Σολδάτος κατανοεί ουσιαστικά τη γραφή του Σκούρτη, που μιλά για μια ζωή χωρίς ψευδαισθήσεις του Νεοέλληνα, ακτινογραφεί την καθημερινότητα, εικονογραφεί μια σύγχρονη ουτοπική κοινωνία και παραδίδει ένα σύγχρονο, εμβληματικό κείμενο, βαθιά πολιτικό, πανανθρώπινο και επίκαιρο όσο ποτέ, που μας καλεί να ελευθερώσουμε μια ανεξέλεγκτη κραυγή. Γίνεται; 

Μια σάτιρα με χιούμορ, τρυφερότητα, λυρισμό και σκληρότητα που δεν αφήνει τίποτα όρθιο, ένα έργο για αυτούς που ονειρεύονται τη νύχτα και δεν τους αρκεί μια φορά για να ζήσουν, που στοχεύει μετά από πολύμηνες πρόβες να γίνει μια από τις επιτυχίες της χρονιάς!

Το «Κομμάτια Και Θρύψαλα» σηματοδοτεί την πορεία του σύγχρονου Έλληνα μες στο χρόνο, με τον Κώστα Γεωργουσόπουλο να το χαρακτηρίζει ως «το αριστούργημα του Σκούρτη»!

Θεωρείται από τα σημαντικότερα κείμενα του σύγχρονου νεοελληνικού ρεπερτορίου –«δείγμα γραφής», όπως το χαρακτήρισε ο Βαρβέρης, με κάθε του ανέβασμα να επιδέχεται μελέτης και νέας ιστορικής τοποθέτησης.

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο Θέατρο Τέχνης 50 χρόνια πριν, ξαναγράφτηκε και το δεύτερο μέρος του παρουσιάστηκε μια εικοσαετία μετά από το ΚΘΒΕ, ενώ το τρίτο μέρος της τριλογίας ολοκληρώθηκε μόλις το προηγούμενο φθινόπωρο πριν από το θάνατο του Γιώργου Σκούρτη.


Συντελεστές

Κείμενα: Γιώργος Σκούρτης - Γιάννης Σολδάτος

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λιβανός

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γιάννης Σολδάτος

Σύμβουλος: Καίτη Ιμπροχώρη

Σκηνικά – κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη

Πρωτότυπη μουσική: Σάκης Τσιλίκης 

Δραματουργική επεξεργασία: Μαρία Βλάχου

Κινησιολογία: Σίμωνας Πάτροκλος 

Κινηματογράφηση – Μοντάζ – Promo trailer: Αντώνης Μανδρανής

Φωτογραφίες: Άρης Τουρλάκης - Πωλίνα Καστρινού 

Υπεύθυνη θεάτρου: Ζωή Τριανταφυλλίδη

Τεχνική υποστήριξη: Ιπποκράτης Βαφειάδης

Υποδοχή – βοηθός ενδυματολόγου: Vania Alexandovna

Πρόγραμμα:  Εκδόσεις ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 

Επιμέλεια έκδοσης: Έφη Βενιανάκη 

Ευχαριστίες στην Αλίκη Δανάλη για την προβολή της παράστασης.


Πρωταγωνιστούν:

Γιώργος Λιβανός, Πέπη Οικονομοπούλου, Γιάννης Τσιώμου, Μάνος Χατζηγεωργίου, Μαρία Δρακοπούλου, Σόνια Κωτίδου, Μάνος Τσιβιλής, Ζωή Τριανταφυλλίδη, Γιώργος Καρατζάς, Γιάννος Τριανταφύλλου. Στο πιάνο ζωντανά η Νίκη Γκουντούμη.


Ημερομηνίες-Τοποθεσία

Studio Κυψέλης

Σπετσοπούλας 9, Κυψέλη, 11361 Αθήνα

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 8819571


Avant premiere: Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 22.00 μ.μ.


Έναρξη παραστάσεων: Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ώρα 21:00

Ημέρες και ώρα παραστάσεων: κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Λήξη παραστάσεων:  την Μεγάλη Τρίτη 

Διάρκεια: 100 λεπτά, χωρίς διάλειμμα

Η παράσταση επιχορηγήθηκε από το ΥΠ.ΠΟ.


Τιμές εισιτηρίων:

23 ευρώ VIP, 18 ευρώ κανονικό, 12 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, υπερηλίκων, ΑΜΕΑ, 5 ευρώ Ατέλειες ΣΕΗ – ΕΕΣ.

Προπώληση εισιτηρίων

4
5
6
7
10
01
1
2
3
Διαβάστε ακόμα