The Good, the Bad & the Queen 13 - 19.10.2011

Μια από τις πιο πετυχημένες στήλες του Mix Grill, η στήλη των συντακτών του site είναι πάλι στις επάλξεις και θα είναι εδώ κάθε Πέμπτη...
Διαβάστηκε φορες






Περί μουσικής


indiego: Η Kate Bush. Η απόλυτη θεά επέστρεψε με το single της δεκαετίας στέλνοντας στο σπίτι τους πολλούς από τους δήθεν hype τραγουδιάρηδες. Με στίχους υψηλής αισθητικής και εξαιρετικής μυθολογικής αναφορικότητας, με μια ιδεώδη μουσική αρτιότητα  και με μια απόκοσμη ερμηνεία καταφέρνει να σε στείλει για ακόμη μία φορά σε άλλα επίπεδα. Είναι ένα κάλεσμα στο δικό της μυστηριακό σύμπαν για λίγους και εκλεκτούς: τους λάτρεις τις μουσικής της.
Αναρωτιέμαι... αν αυτό είναι το single, τι θα είναι το album;

GKamp: Να γνωρίζω μπάντες και ανθρώπους που παρά τη δεινή οικονομική κατάσταση έχουν όρεξη για δημιουργία, δουλειά και ομαδικό πνεύμα. Η φαντασία θα νικήσει την κρίση!

Maria: Τα δύο ακόλουθα κομμάτια βρεθήκαν τυχαία μπροστά μου και κόλλησα μόλις τα άκουσα. Δεν είναι καινούργια αλλά είναι κατά τη γνώμη μου πολύ δυνατά και από αυτά που τα ακούς κ σε στέλνουν κανονικότατα! Τον ένα πιο σκοτεινό και το άλλο ίσως πιο μελωδικό και λίγο πιο χαρούμενο. Αν δεν τα έχετε ακούσει ακόμα ούτε εσείς ιδού τα link:
Nightmares on Wax- Flip Ya Lid   



Swarms - save me


Αυτό εδώ είναι ελληνική δημιουργία και το άκουσα πρόσφατα στο Best στην εκπομπή του Δ. Παπασπυρόπουλου (6-8)
Μα τι έφτιαξε ο άνθρωπος...

Nikolas Gale - Peter's Night


pepe: Η συναυλία του Papercut την προηγούμενη Παρασκευή στο Floral, με φωνητικά από μερικές από τις καλύτερες γυναικείες παρουσίες στο χώρο (Τζένη, Αλίκη, Ματίνα, Violet Louise), αλλά κι από τον Κώστα από τους GAD. Όμορφη βραδιά, με αγαπημένα πρόσωπα.

GKamp: Τα μπαράκια που ξανανοίγουν τις πόρτες τους σε μικρά μουσικά σχήματα. Με όλη αυτή τη DJ-μανία, είχαμε πει το δεσπότη Παναγιώτη. Έπρεπε να μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι για να αλλάξουν τακτική οι μαγαζάτορες;


Stergia: O Lolek την Κυριακή 16/10 στο ΚΟΟ-ΚΟΟ. Επειδή όντως ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ.

Περί ανέμων και υδάτων


Lena: Που έδωσε αφορμή για έναν ακόμα έξυπνο σχολιασμό, με τη φωτογραφία του Παπανδρέου υπό το όνομα Νο Jobs, και του Μπερλουσκόνι, Blow Jobs.

tomygun:
Τα καινούργια επεισόδια του Fringe. Παράλληλοι κόσμοι και δεν συμμαζεύεται...

GKamp:
Που το να είσαι "άνεργος" δεν είναι πλέον κατάρα σε κοσμικά events, αλλά σου προσδίδει μια αίσθηση "μαχητή συντρόφου". Ακόμη και το φλερτ έχει άλλη έννοια, πιο ανθρώπινη και λιγότερο poser-άτη.

Billaras:
Η Εθνική μας που μας έκανε περήφανους και θα είμαστε για τρίτη συνεχόμενη φορά στο Euro. Μέσα στη μιζέρια και κάτι ευχάριστο.

halias:
Α ρε εθνικάαααααρραααααα. Και Euro θα δούμε γιατί το άλλο (το χάρτινο καλέ) μόνο με κιάλια. Μπράβο στα παιδιά.








Περί μουσικής


indiego: Το cover του One (U2) από τον Damien Rice. Δεν έμενε καλύτερα στην κόρη του ανέμου; Τι τα 'θελε τα υπόλοιπα;

GKamp: Η "διασκευομανία" που επικρατεί στους χώρους της μουσικής. Το τέλμα καλά κρατεί. Τουλάχιστον ο Richard Cheese έχει άποψη...

Stergia: Υποθέτω πως είναι κακό να χάνεις τους Anathema όταν τους αγαπάς τόσο αλλά ήταν πολλές οι μνήμες και δεν...

Περί ανέμων και υδάτων


halias: Που είναι το Ραδιοαρβύλα μου;

Billaras: Η ακατάσχετη Τουρκολαγνεία στα ιδιωτικά κανάλια. Όχι άλλο Εζέλ, Ονούρ και Μεχμέτ, όχι άλλο κάρβουνο. Η τηλεόραση ανοίγει πλέον μόνο για μπάλα.

GKamp: Η ατάκα που είπαν οι -κατά τα άλλα- συμπαθείς συνδαιτυμόνες γερμανοί σε φιλικό ζευγάρι στο Octoberfest του Μονάχου, όταν οι δικοί μας τους είπαν ότι είναι Έλληνες: "Έλληνες; Δεν έχουμε λεφτά να σας δώσουμε". Το κακό είναι ότι κι αυτοί έχουν πιστέψει αυτά που τους πασάρουν οι κυβερνήτες τους. Όμως είναι το ίδιο θύματα με εμάς.

Lena: Γκρίνια... που μετά θάνατον, ο Jobs είναι στα πρόθυρα αγιοποίησης λες και ήταν η Μητέρα Τερέζα... πρωτοπόρος τεχνολόγος και επιχειρηματίας, αλλά δεν γέμισε τον κόσμο και με ελεύθερο λογισμικό για χάρη της εξέλιξης... ακόμα απλησίαστα είναι τα apple!

halias: Χαράτσια αβέρτα και κάτι μου λέει ότι η λύση δεν είναι να μην εκδοθεί ο λογαριασμός.

Maria: Σκουπίδια παντού, για πόσο ακόμα ε???

pepe: Τα σκουπίδια στους δρόμους και στην πολιτική ζωή μας. Κι εμείς οι ίδιοι σκουπίδια είμαστε.

halias: Το καλύτερο είναι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα που κάνουν κατάληψη αντί για απεργία οπότε να πληρώνονται κανονικά. Έλα πέστε την αλήθεια: Τσακάλι αυτός που το σκέφτηκε έτσι;

GKamp: Η αλλοπρόσαλλη κυβερνητική πολιτική της Ελλάδας, η οποία υποδαυλίζεται από την ανικανότητα των ευρωπαίων πολιτικών να ελέγξουν μια κατάσταση την οποία εκείνοι συνδημιούργησαν με την υποταγή τους στα "χρηματοπιστωτικά ιδρύματα".

Billaras: Η ενημέρωση των ΜΜΕ.Όχι απλά κατευθυνόμενη αλλά τηλεκατευθυνόμενη. Ευτυχώς που υπάρχουν Blogs και sites ενημερωτικά και μαθαίνουμε καμιά σοβαρή είδηση. Είπαμε μόνο για μπάλα ανοίγει.

halias: Οι καταπληκτικές δικαιολογίες του τύπου: Δεν φταίμε εμείς αλλά οι 'άλλοι', για όλα φταίνε οι ιμπεριαλιστές, οι οικονομολόγοι κλπ. Το καλύτερο βέβαια το είπε γνωστός δημοσιογράφος: Ένα ταμείο είναι (το ΔΝΤ), συνέχεια προφανώς του: Απλοί υπάλληλοι είναι (οι τροϊκανοί). Υπάλληλοι και ταμείο που διαχειρίζονται τρισεκατομμύρια ευρώ μάλλον δεν είναι απλοί.

Maria: Έγινε η 24-ωρη απεργία στα ΜΜΜ συνήθεια… Σα να λέμε “Τρένο είναι και ΔΕ θα περάσει!”

tomygun: Η Δευτέρα με βροχή. Σε συνδυασμό με την απεργία των ΜΜΜ και την απίστευτη κίνηση στους δρόμους.

Billaras: Ο αδικαιολόγητος πανικός με την απεργία των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ. Όλοι τρέξαν να γεμίσουν βενζίνη με αποτέλεσμα σε 1 ώρα να έχουν αδειάσει από απλή αμόλυβδη τα περισσότερα πρατήρια. Μάλλον τους είχε μείνει μεγάλο απόθεμα στην super αμόλυβδη και την μοσχοπούλησαν. Μάλιστα βενζινάδικο της γειτονιάς άνοιξε με 1,58 το λίτρο και σε 1 ώρα είχε πάει στο 1,62.Ούτε πληθωρισμός υποσαχάριας Αφρικής να ήταν!!!

halias: Άλλοι πέφτουν, άλλοι μένουν, πρωτάθλημα με μείον 2 ομάδες, ακόμα, στην Ευρώπη ξεφτιλιζόμαστε ομαδικώς και η μισή δεύτερη Εθνική (ε, συγνώμη η Football League εννοούσα) κατηγορείται για στημένα. Αυτό είναι ελληνικό ποδόσφαιρο.






Περί μουσικής


Stergia: Περασμένο Σάββατο. Βροχή. Κι οι sleepin pillow στο ΑΝ. Εμφάνιση Masterpiece.

Maria: Το γεγονός ότι οι Gad ξεκίνησαν τις ηχογραφήσεις για το 3ο album και είμαι σίγουρη ότι κάτι καλό μας ετοιμάζουν πάλι!

pepe: Η συναυλία του Dirty Beaches, άσχετα αν άρεσε ή όχι, έγινε πάνω στην ώρα.

Maria: Το πολύ όμορφο remix του Nikonn στο Video Games της Lana Del Ray: http://soundcloud.com/nikonn

GKamp: ... εκεί όπου δεν χρειάζονται πόζες και χαιρετούρες. Εκεί όπου η έμπνευση κι η φαντασία κάνουν τη δουλειά.

Περί ανέμων και υδάτων


halias: GBQ is back baby.

pepe: Η σύλληψη (ελπίζω να είναι αλήθεια) των κακοποιών με τα καλάσνικοφ που είχαν κακοποιήσει ψυχές και σώματα.

GKamp: Η ατάκα της Β. Παπανδρέου κατά του Κεφαλογιάννη στη Βουλή: δεν πάς στο διάολο βρε μ****α!... O tempora o mores!

Eugenia: Να πάω με τα πόδια. Και αν βρέξει; Να πάω με τ' αυτοκίνητο. Και η κίνηση; Να πάω με ταξί. Πάλι; Να πάω με προαστιακό. Πού, στο κέντρο; Θαρρώ πως θα τα μπλέξω. Απ' την Κική και την Κοκό ποιά να διαλέξω;

dimi: Les Enfants du Paradis: εξαιρετική γαλλική ταινία του 1945 στην ταινιοθήκη της Ελλάδας. info: http://www.myfilm.gr/6696

Maria: Πολωνικά Animation
Αφιέρωμα στην τέχνη των Πολωνικών κινούμενων σχεδίων.
Πρόκειται για ένα πανόραμα 45 ταινιών animation από το 1960 έως και το 2011, το οποίο περιλαμβάνει κορυφαίες δημιουργίες Πολωνών καλλιτεχνών με παγκόσμια απήχηση. Από τον Zbigniew Rybczynski, βραβευμένο με Όσκαρ για τη μικρού μήκους ταινία animation "Tango", έως τον Damian Nenow και την εμβληματική ταινία του "Paths of Hate", που σαρώνει τα διεθνή βραβεία.
Στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιεράς Οδού 48. Μετρό: Στάση Κεραμικός)
Από 13 έως 19 Οκτωβρίου 2011
Ώρες προβολών: 18:00, 20:00, 22:00
Γενική είσοδος (για 1 πρόγραμμα): 5 ευρώ
Κάρτα Διαρκείας (για 4 προγράμματα): 15 ευρώ

φωτογραφίες από: http://en.wikipedia.org, http: //www.inews.gr/, http://www.covermesongs.com, http://www.mtvgreece.gr, http://www.tainiothiki.gr/v2/

Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
8,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα