Θ.Μικρούτσικος-Υπόγεια Ρεύματα-Γ.Κούτρας@Κύτταρο live

Η συνεργασία του Θάνου Μικρούτσικου με τα Υπόγεια Ρεύματα θα συνεχιστεί και  τη νέα σεζόν και με την προσθήκη του Γιάννη Κούτρα, το σχήμα θα εμφανίζεται στο Κύτταρο κάθε Παρασκευή και Σάββατο από...
Διαβάστηκε φορες
Από την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ο Θάνος Μικρούτσικος, τα Υπόγεια Ρεύματα και ο Γιάννης Κούτρας θα εμφανίζονται στη σκηνή του ιστορικού "Κύτταρο live", σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της μουσικής σκηνής.

Η συνεργασία του Θάνου Μικρούτσικου με τα Υπόγεια Ρεύματα ξεκίνησε την περασμένη άνοιξη όταν το συγκρότημα προέβη σε μια σειρά διασκευών σε τραγούδια του συνθέτη με πολιτικό-κοινωνικό στίχο μεγάλων ποιητών και στιχουργών όπως οι Μαγιακόφσκι, Ρίτσος, Μπίρμαν, Μπρεχτ, Βιγιόν, Χικμέτ, Ελευθερίου, Αλκαίος, Τριπολίτης κ.ά. Τα Υπόγεια Ρεύματα "πείραξαν" 25 κομμάτια του συνθέτη και τα έφεραν σε πιο σύγχρονα και ηλεκτρικά μονοπάτια.

Οι διασκευές αυτές αναμένεται να αποτελέσουν το υλικό ενός δίσκου που θα κυκλοφορήσει πριν τα Χριστούγεννα. Ήδη εδώ και αρκετούς μήνες ακούγονται από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς κάποια από τα κομμάτια και ίσως έχει τραβήξει την προσοχή σας η αρκετά τολμηρή διασκευή στην πασίγνωστη "Ρόζα" του Άλκη Αλκαίου.
 
Οι εμφανίσεις στο Κύτταρο θα βασίζονται, όπως είναι λογικό, στο υλικό αυτό, σε μία οπτικοακουστική παράσταση, με τον Θάνο Μικρούτσικο να συνοδεύει τα Υπόγεια Ρεύματα με το πιάνο και τη φωνή του. Η προσθήκη του Γιάννη Κούτρα υποδηλώνει τη διάθεση του σχήματος να αλλάξει τη ροή του προγράμματος που παρουσίαζε την άνοιξη και το καλοκαίρι, το οποίο στηριζόταν κυρίως στην παρουσίαση των διασκευών για τις οποίες μιλήσαμε παραπάνω, και να προσθέσει κομμάτια από την υπόλοιπη δισκογραφία του Θάνου Μικρούτσικου.

Από τις 16 Οκτώβρη λοιπόν, Μικρούτσικος, Υπόγεια Ρεύματα και Κούτρας στο "Κύτταρο live" (Ηπείρου και Αχαρνών, κέντρο Αθήνας). Περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα.
Διαβάστε ακόμα