Οι Underworld στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

Οι Underworld θα συνεργαστούν με το Danny Boyle στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012.
Διαβάστηκε φορες
Το δελτίο τύπου της LOGOC (η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου) εξηγεί: "H οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου (LOGOC) ανακοινώνει ότι οι Βρετανοί μουσικοί Underworld, πρωτοπόροι στην ηλεκτρονική μουσική έχουν οριστεί ως Μουσικοί Διευθυντές για την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012". Η ανάθεση αυτή συμπληρώνει και ολοκληρώνει την ομάδα των δημιουργών που θα ηγηθούν της διεύθυνσης των τελετών στο Λονδίνο.

Το δίδυμο των Rick Smith και Karl Hyde θα εργαστεί μαζί με τον Βρετανό σκηνοθέτη και παραγωγό Danny Boyle, κάτοχο βραβείου Όσκαρ, ο οποίος είναι και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Τελετής Έναρξης. Η ομάδα θα είναι υπεύθυνη για τη μουσική στην τρίωρη τελετή έναρξης η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουλίου 2012. 

Οι Underworld και ο Danny Boyle έχουν ήδη συνεργαστεί παλαιότερα. Το 1996 το τραγούδι των Underworld ‘Born Slippy’, περιλαμβάνεται στο soundtrack Της ταινίας του Danny BOyle 'Trainspotting'. Μέχρι σήμερα οι Underworld έχουν γράψει μουσική για τις ταινίες του Boyle ‘A Life Less Ordinary’, ‘The Beach’ και ‘Sunshine’. το 2010 συνεργάζονται πάλι στην θεατρική επιτυχία 'Frankenstein'.

"H ανάθεση της διεύθυνσης της μουσικής της Τελετής Έναρξης στους Underworld είναι το τελευταίο κομμάτι του παζλ της ομάδας των Βρετανών δημιουργών που θα αναλάβουν τις τελετές", δήλωσε ο Boyle. 'Το ενδιαφέρον στη συνεργασία μας είναι ότι [οι Underworld] έχουν πολύ ευρύτερο γούστο στη μουσική από ότι φαντάζεστε. Στη συνεργασία μας στο 'Frankenstein' είδαμε πόσο πιο μακριά μπορούσαμε να πάμε σε σχέση με τις ταινίες'. 

O Rick Smith είπε: "Η δουλειά μας στο 'Frankenstein' του Εθνικού Θεάτρου ήταν μια ευκαιρία να δοκιμάσουμε τους εαυτούς μας σαν συνθέτες και μουσικοί διευθυντές σε ένα εντελώς καινούργιο περιβάλλον. Ο Danny μας ζήτησε να είμαστε υπεύθυνοι για κάθε θέμα που προκύπτει σε σχέση με τη μουσική και έτσι μας παρότρυνε να εργαστούμε με μια ευρύτερη μουσική παλέτα. Ήταν ένα απαιτητικό project, που είχε τις ρίζες του στην κλασική λογοτεχνία, αλλά ήταν η πιο διασκεδαστική δουλειά που έκανα"

Ο Karl Hyde δήλωσε: "Θα θέλαμε να δώσουμε στον κόσμο μια περισσότερο μουσική παρά οπτική ανάμνηση από την τελετή. Είναι μεγάλη τιμή για μας να μας ζητήσουν να το κάνουμε αυτό και το αντιμετωπίζουμε με μεγάλη σοβαρότητα - είναι σίγουρο ότι δεν θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε κάτι τέτοιο ξανά".

Εκτός από τους Underworld και τον Danny Boyle, οι Elbow, η αγγλική ροκ μπάντα, θα δημιουργήσει την μουσική που θα συνοδεύει την τηλεοπτική κάλυψη των Αγώνων από το BBC. "Νιώθουμε πραγματική ευθύνη καθώς η μουσική μας θα έιναι το soundtrack τόσων πολλών εικόνων προσωπικής θυσίας και αγώνα καθώς η χώρα μας θα γιορτάζει και θα υποστηρίζει την εθνική μας ομάδα", αναφέρει ο frontman τους Guy Garvey. Οι Elbow κυκλοφόρησαν φέτος τον πέμπτο δίσκο τους με τίτλο 'Build a Rocket Boys!'.Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα