Οι Καινούργιες Ταινίες της Εβδομάδας 9/2/2012

Αρκετές οι ταινίες για την δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, με το "Η Γυναίκα με τα Μαύρα" να ξεχωρίζει.
Διαβάστηκε φορες
Η γυναίκα με τα μαύρα (The woman in black)

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γουότκινς
Σενάριο: Τζέιν Γκόλντμαν, Σούζαν Χιλ
Είδος: Ψυχολογικό Θρίλερ
Με τους: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Λιζ Γουάιτ, Κίαραν Χιντς

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Σούζαν Χιλ. Ένας νεαρός δικηγόρος αναγάζεται να ταξιδέψει σε ένα απομονωμένο χωριό με σκοπό να διαχειριστεί τις κληρονομικές εκκρεμότητες ενός πελάτη του. Όταν φτάνει σε ένα παλιό αρχοντικό αρχίζει να ανακαλύπτει μια σειρά από μυστικά της οικογένειας. Τα πράγματα γίνονται χειρότερα όταν αρχίζει να βλέπει συνέχεια μπροστά του μια γυναίκα ντυμένη στα μαύρα επιβεβαιώνοντας τις προλήψεις των χωρικών.

Τρέιλερ:



Κι ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι (Tinker Tailor Soldier Spy)

Σκηνοθεσία: Τόμας Αλφρέντσον
Σενάριο: Μπρίτζετ Ο'Κόνορ
Με τους: Γκάρι Όλντμαν, Κόλιν Φέρθ, Τόμ Χάρντι, Μάρκ Στρόνγκ, Τζόν Χέρτ, Τόμπι Τζόουνς
Είδος: Μυστηρίου, Κατασκοπική

Στις μέρες του ψυχρού πολέμου, ο βετεράνος κατάσκοπος Τζόρτζ Σμάιλι καλείται από την ΜΙ6 να απόκαλύψει έναν διπλό πράκτορα.

Ίσως από τις πίο ατμοσφαιρικές ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει τον τελευταίο καιρό, ο σουηδός σκηνοθέτης Tomas Alfredson μας εισάγει στον κόσμο της βρετανικής κατασκοπείας χωρίς την χλιδή και τα μαρτίνι του James Bond. Χωρίς περιττή δράση αλλά καταφέρνοντας να καθηλώσει τον θεατή, μας παρουσιάζει μια αυθεντικά κατασκοπική ταινία μυστηρίου.

Το casting της ταινίας είναι μοναδικό με τον Gary Oldman να δικαιολογεί την τεράστια φήμη του και τον Colin Firth να δικαιολογεί το περυσινό του βραβείο Όσκαρ, παρόλο που ο ρόλος του στην ταινία είναι σχετικά μικρός. Αλλά και οι δευτερεύοντες ρόλοι είναι άψογα εκτελεσμένοι με τον John Hurt (V for Vendetta) να δίνει το δικό του ξεχωριστό ύφος στον χαρακτήρα.

Το σενάριο ίσως είναι το μοναδικό σημείο στο οποίο η ταινία ενδεχομένως να χρειαζόταν λίγη βελτίωση. Σε κάποια σημεία έκανε μια μικρή “κοιλιά”, χωρις αυτό ευτυχώς να αλλοιώνει την ταινία για τον θεατή.
Γενικά έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος από την συγκεκριμένη ταινία και την προτείνω ανεπιφύλακτα, ειδικά σε αυτούς που αρέσκονται να βασανίζουν λίγο το μυαλό τους κατά τη διάρκεια μιας ταινίας.

Τρέιλερ:



Albert Nobbs

Σκηνοθεσία: Ροντρίγκο Γκαρσία
Σενάριο: Γκλέν Γκλόουζ
Είδος: Εποχής

Με τους: Γκλέν Γκλόουζ, Μία Γουασίκοφσκα, Άαρον Τζόνσον, Τζόναθαν Ρις Μάγιερς, Τζάνετ Μακ Τιρ, Μπρέντα Φλίκερ, Πολίν Κόλινς

Γυρνάμε πίσω στον 19ο αιώνα και συγκεκριμένα στην Ιρλανδία όπου μια γυναίκα παριστάνει έναν άνδρα (τον Άλπμερτ) προκειμένου να εργαστεί ως μπάτλερ σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο. Ο Άλμπερτ θα γνωρίσει ένα ζωγράφο  ο οποίος θα τον κάνει να ξανασκεφτεί παρα πολλά πράγματα σε σχέση με το ρόλο που παίζει τόσα χρόνια και ταυτόχρονα θα προσπαθήσει να βοηθήσει μια νέα καμαριέρα η οποία θα έρθει πολύ κοντά με έναν γοητευτικό άνδρα. 

Τρέιλερ:



Ο Πόλεμος Των Άστρων Επεισόδιο 1: Η Αόρατη Απειλή (Star Wars Episode 1: The Phantom Menace)

Σενάριο - Σκηνοθεσία: Τζόρτζ Λούκας
Με τους: Ίαν ΜακΓκρέγκορ, Λίαμ Νίσον, Νάταλι Πόρτμαν
Είδος: Επιστημονικής Φαντασίας

Η επική εξαλογία του Τζόρτζ Λούκας “ξαναχτυπάει” στις αίθουσες, αυτή την φορά σε τρείς διαστάσεις. Για τους φαν του είδους και όχι μόνο...

Τρέιλερ:




One for the Money


Σκηνοθεσία: Τζούλι Αν Ρόμπινσον
Σενάριο: Στέισι Σέρμαν, Κάρεν Ρέι
Με τους: Κάθριν Χέιγκλ, Τζέισον Ο Μάρα, Τζόν Λεγκουιζάμο
Είδος: Κωμωδία, Δράσης

Η Στέφανι, αφού χωρίζει και χάνει την δουλειά της, καταφεύγει στο γραφείο του ξαδέρφου της, ο οποίος συλλαμβάνει φυγόδικους. Η πρώτη της αποστολή είναι να συλλάβει έναν πρώην αστυνομικό, με τον οποίο φλέρταρε στο παρελθόν, και καταφεύγει σε εξωσυμβατικές μεθόδους.

Τρέιλερ:



Jack and Jill

Σκηνοθεσία: Ντένις Ντάγκαν
Σενάριο: Στίβ Κορέν, Ρόμπερτ Σμίγκελ, Μπεν Ζούκ.
Είδος: Κωμωδία
Με τους: Άνταμ Σάντλερ, Αλ Πατσίνο, Κέιτι Χόλμς

Ο Τζάκ ζεί και εργάζεται (ως διαφημιστής) στο Λος Άντζελες όπου και έχει μια τέλεια ζωή. Κάθε χρόνο όμως την ημέρα των Ευχαριστιών δέχεται μια επίσκεψη απο τη δίδυμη αδελφή του (την Τζίλ) . Αυτή τη φορά η αδερφή του αποφασίζει να μείνει ένα μήνα με σκοπό να συμφιλιωθούν. Η εταιρεία του Τζακ την ίδια περίοδο προσπαθεί να κλείσει τον ΑΛ Πατσίνο για ένα διαφημιστικό. Όταν θα συναντηθούν τυχαία όλοι μαζί, ο Πατσίνο θα δείξει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς την Τζίλ.  Ο Τζακ θέλοντας να εκμεταλλευτεί την κατάσταση θα προσπαθήσει να την πείσει να του δώσει μια ευκαιρία αν και γνωρίζει μια ‘ιδιαιτερότητα’ του Πατσίνο.

Τρέιλερ:



Shame

Σκηνοθεσία: Στιβ ΜακΚουίν
Σενάριο: Άμπι Μόργκαν, Στιβ ΜακΚουίν
Είδος: Κοινωνική
Με τους: Μάικλ Φασμπέντερ, Κάρει Μάλιγκαν, Μικόλ Μπαχαρί

Ο Μπράντον ζεί και εργάζεται στη Νέα Υόρκη και φαίνεται να τα έχει όλα. Έχει όμως και μια ακόρεστη σεξουαλική επιθυμία την οποία βρίσκει διάφορους τρόπους για να την εκτονώνει. Όμως όλα θα αλλάξουν όταν στον κόσμο του μπεί η αδερφή του, η οποία έχει και αυτή τα δικά της προβλήματα.
Να σημειώσουμε οτι η ταινία καταχειροκροτήθηκε στο φεστιβάλ της Βενετίας και ο Φασμπέντερ απέσπασε και το βραβείο αντρικού ρόλου.

Τρέιλερ:

Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα