50 χρόνια Rolling Stones: Περιοδεία, ντοκιμαντέρ, photo book

Φέτος, οι Rolling Stones γιορτάζουν τα πεντηκοστά τους γενέθλια, έχοντας στα σχέδιά τους ένα ντοκιμαντέρ, μια περιοδεία και ένα φωτογραφικό λεύκωμα
Διαβάστηκε φορες
Οι Brian Jones, Ian Stewart, Mick Jagger και Keith Richards δημιούργησαν το 1962 το θρυλικό πλέον συγκρότημα των Rolling Stones. Oι Bill Wyman και Charlie Watts συμπλήρωσαν το αρχικό σχήμα λίγο αργότερα. Με πωλήσεις πάνω από 200 εκ. δίσκους, τέταρτοι στη λίστα των καλύτερων καλλιτεχνών όλων των εποχών του περιοδικού Rolling Stone αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της σύγχρονης μουσικής ιστορίας.

Φέτος, οι Rolling Stones γιορτάζουν τα πεντηκοστά τους γενέθλια, έχοντας στα σχέδιά τους ένα ντοκιμαντέρ, μια περιοδεία και ένα photobook. Έτσι, ανακοίνωσαν, πριν από λίγες μέρες, την κυκλοφορία ενός νέου ντοκιμαντέρ, τη σκηνοθεσία του οποίου έχει αναλάβει ο Βrett Morgen (υποψήφιος για Όσκαρ Ντοκιμαντέρ το 2000 και πολυβραβευμένος σε διεθνή φεστιβάλ). Το φιλμ θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο από την Eagle Rock Entertainment. Μιλώντας για το ντοκιμαντέρ ο Βrett Morgen δήλωσε ότι: «Είναι η αντισυμβατική ταινία που θα αποτελέσει την απόλυτη εμπειρία για κάθε φαν του συγκροτήματος. Θα αποδώσει το αυθεντικό, έντονο, σέξι και επικίνδυνο χαρακτήρα του θρυλικού συγκροτήματος».

Όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα των Rolling Stones: «Η ταινία είναι ένα κινηματογραφικό ταξίδι μέσα από τα μάτια του Brett Morgen, ο οποίος έχει στη διάθεσή του ανέκδοτο υλικό από ‘θησαυροφυλάκια’ και προσωπικά αρχεία. Οι fans θα απολαύσουν υλικό από τις περιοδείες, τα στούντιο, τα παρασκήνια και τις προσωπικές μαρτυρίες των μελών των Rolling Stones – ένα ταξίδι στα 50 χρόνια sex, drugs, and rock and roll».Το συγκρότημα, επίσης, επιβεβαίωσε την κυκλοφορία ενός φωτογραφικού λευκώματος, που θα τιτλοφορείται 'The Rolling Stones: 50'. Στις 700 φωτογραφίες του λευκώματος θα περιλαμβάνονται και κάποιες του Philip Townsend, ο οποίος έβγαλε την πρώτη φωτογραφία του συγκροτήματος.

Η πεντηκοστή επέτειος από την πρώτη τους συναυλία στο Λονδίνο (Marquee Club – 1962). είναι φέτος στις 12 Ιουλίου. Οι Stones, όμως, ανέβαλαν την αναμενόμενη περιοδεία τους για το 2013. Τον προηγούμενο μήνα ο κιθαρίστας Ronnie Wood, δήλωσε ότι μια περιοδεία είναι στα άμεσα σχέδιά τους, αλλά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι αυτή αναβλήθηκε για την επόμενη χρονιά. Όπως αποκάλυψε ο Keith Richards: «Βασικά, δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι. Νομίζω πως το 2013 είναι μια καλύτερη λύση». Πολλοί θεωρούν ότι η αναβολή έχει άμεση σχέση με τα προβλήματα υγείας του Richards. Βέβαια, ο ίδιος δήλωσε ότι: «Εμείς θεωρούμε ότι θα κλείσουμε τα 50 το 2013, καθώς ο Charlie [Watts, ντράμερ] προστέθηκε στο συγκρότημα τον Ιανουάριο του 1963. Θεωρούμε το 1962 ως το έτος σύλληψης, αλλά γεννηθήκαμε το 1963». Ο Richards, επίσης, επιβεβαίωσε τις φήμες νέων ηχογραφήσεων και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον πρώην μπασίστα Bill Wyman.

Διαβάστε ακόμα