Introducing... Death and Vanilla-Psychedelic/Haunting Pop from Sweden.

Psychedelic Pop δίδυμο από την Σουηδία που ονομάσαν την μπάντα τους από τα 2 κουνελάκια που είχανε,τον Death και την Vanilla.
Διαβάστηκε φορες
Ψάξαμε, ακούσαμε και σας παρουσιάζουμε τους μαγικούς Death and Vanilla. Διαβάστε παρακάτω μια συνέντευξη που παραχώρησαν στον Spir Frelini μιλώντας οι ίδιοι για τον δίσκο τους και την μουσική τους.

Πριν από αυτό ας δούμε μερικά πράματα για την μπάντα:

Τους πρωτογνωρίσαμε το 2010 όταν κυκλοφορήσανε το καταπληκτικό πρώτο τους EP με τίτλο ''Death and Vanilla'' από την γαλλική ''Hands in the Dark'' records.'Ενα EP το οποίο περιείχε 4 τραγούδια, βουτηγμένα στην ψυχεδελική ποπ των 60's, σε κινηματογραφικά score επηρεασμένα απο την μεγάλη ιταλική σχολή (morricone, piccioni, cipriani κτλ.) αλλα και από τους εκλεκτούς Broadcast, Stereolab κτλ.

Το κομμάτι που είχε ξεχωρίσει τότε ήταν το Ghosts in the Machine. Πριν απο λίγο καιρό ανακοινώσανε οτι θα βγεί ο πρώτος ολοκληρωμένος τους δίσκος στις 13/3.

S.F:Καλησπέρα σας παιδιά,καταρχάς πείτε μου πως βρεθήκατε οι 2 σας και απο που πήρατε το όνομα για την μπάντα σας.

D.V: Ήμασταν σε μία άλλη μπάντα μαζί αλλά αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε το δικό  μας project. Το όνομα προήλθε επειδή ο ένας απο εμάς είχε 2 κουνελάκια τον Death και την Vanilla.

S.F:Πείτε μου λίγο που ηχογραφήσατε το άλμπουμ σας και τι εξοπλισμό χρησιμοποιήσατε; Σας παρακαλώ πείτε μου μερικά πράματα για τον τρόπο ηχογράφησης και παραγωγής της μουσικής σας.

D.V: Ηχογραφούμε όλη την μουσική εξ ολοκλήρου μόνοι μας χρησιμοποιώντας Pro Tools και έναν Apple/Mac Computer. Τα τραγούδια μας ξεκινάνε συνήθως με μία λούπα ή με κάτι που έχουμε παίξει ή σαμπλάρει και απλά του προσθέτουμε πράγματα. Τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιούμε είναι κυρίως παλιά απο΄την εποχή του 60/70. Απλά μας αρέσουν οι ήχοι που βγάζουνε και σκέψου οτι για παράδειγμα ένας organ sound (ήχος που βγάζει ένα πλήκτρο - συνήθως λέγεται φαρφισα ή παλιό synth)σε σύγκριση με ένα καινούριο synthesizer απλά δεν συγκρίνεται. Το παλιό είναι σαφέστατα μοναδικό στον ήχο του.

S.F:Πόσα άτομα αποτελούν τους Death and Vanilla στις εμφανίσεις τους;

D.V: Οι Death and Vanilla είναι δίδυμο, αλλά στις συναυλίες μας αποτελούμαστε από 5 άτομα.

S.F:Περιγράψτε μου λίγο την ατμόσφαιρα του δίσκου. Τι θα λέγατε σε κάποιον που δεν σας έχει ξανακούσει;

D.V:Ονομάζουμε την μουσική στο άλμπουμ μας''psychedelic kraut-lullabies"(kraut: γερμανικό ψυχεδελικό κίνημα στην μουσική στα τέλη του 60 αρχές 70 βλέπε Can,Neu κ.τ.λ). Η Βάση της μουσικής μας είναι η 'Pop', αλλά μας αρέσει να πειραματιζόμαστε με ήχους που δημιουργούν διαφορετικές ατμόσφαιρες.

S.F:Καθώς άκουγα τον δίσκο σας μπόρεσα να διαισθανθώ το φάντασμα της ''Trish Keenan'' να περιτριγυρίζει τον δίσκο. Είναι μιά από τις μεγαλυτερές σας επιρροές;

D.V:Μας αρέσουν οι Broadcast αλλά έχουμε ενα σωρό άλλες επιροοές. Η Trish ήταν μοναδική στο είδος αυτής της μουσικός και δεν μπορεί να κοπιαριστεί, αλλά ίσως μοιραζόμαστε παρόμοιες επιρροές.

S.F:Το ''Cul de Sac'' είναι ένα πολυ ιδιαίτερο και κηνιματογραφικό Pop τραγούδι. Το θέλατε να ακουστεί έτσι; Επίσης θα κάνατε soundtrack για ταινία;


D.V:Το ''Cul de Sac'' στην πραγματικότητα γράφτηκε πάρα πολύ γρήγορα και δεν στοχεύαμε συγκεγκριμένα να ακουστεί κινηματογραφικό, αλλά ακούγαμε πολύ Morricone και Francoise Hardy εκείνη την περίοδο,οπότε το ηχητικό αποτέλεσμα μάλλον προήλθε από αυτό. Να γράψουμε ένα Soundtrack,ναι αυτό μας ακούγεται φανταστικό,γιατί όχι;

S.F:Πώς είναι οι live εμφανίσεις σας; Χρησιμοποιείτε video wall όπως οι Still Corners;

D.V:Βασικά έχουμε κάνει 7 συναυλίες μέχρι τώρα αλλά θέλουμε να φτιάξουμε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα με φωτισμό και ταινίες.

S.F: Κάνετε κάποια άλλη δουλειά πέρα απο την μουσική;

D.V:Ναι και οι 2 μας έχουμε πρωινές δουλειές για να υποστηρίζουμε την μουσική μας.

S.F:Αναφερετέ μου μερικές απο τις επιρροές σας,οτιδήποτε..απο μια ταινία, έναν πίνακα, ένα άλμπουμ, καλλιτέχνες, ότι θέλετε.

D.V:Ακούμε πολλά ψυχεδελικά 60's όπως οι Electric Prunes, Zombies, David Axelrod, Soundtracks από τα 60s και 70s (Ennio Morricone,Francois De Roubaix) και πρώιμους πρωτοπόρους στην ηλεκτρονική και πειραματική μουσική (Tom Dissevelt, Delia Derbyshire and Ruth White) και library music, Jazz, Krautrock, 60's French Pop κλπ. Επίσης έιμαστε πολύ επηρεασμένοι από ταινίες, βιβλία και τέχνη. Για παράδειγμα όταν γράφαμε και ηχογραφούσαμε το άλμπουμ είμασταν βαθιά χωμένοι σε ταινίες όπως το Picnic at the Hanging Rock και το Don't Look Now.

S.F: Θα θέλατε να περιοδεύσετε στην Ευρώπη και αν ναι θα ερχόσασταν ποτέ στην Ελλάδα;

D.V:Ναι! θα λατρεύαμε να έρθουμε στην Ελλάδα! θα δούμε τι θα γίνει.

S.F: Το άλμπουμ στα αυτιά μου ακούγεται σαν ένας απίθανος συνδυασμός ήχων απο μπάντες όπως οι Stereolab, Still Corners, Broadcast, 60's French psych Pop and Early Ennio Morricone. Είστε ευχαριστημένοι με το συνολικό αποτέλεσμα;

D.V:Ναι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα.Υπήρξε πολύ σκληρή δουλειά εκ μέρους μας. Μας αρέσει όταν ένα άλμπουμ δέν είναι απλά ένα σύνολο τραγουδιων που τα πετάς μαζί αντιθέτως μπορείς να νιώσεις οτί τα τραγούδια έχουνε μία παρόμοια ατμόσφαιρα και αυτό συνολικά είναι και το καλύτερο. Νομίζουμε οτί το καταφέραμε αυτό και έιμαστε πολύ χαρούμενοι με το αποτέλεσμα.

S.F: Και μια τελευταία ερώτηση. Πείτε μου για την Σουηδία, αν υπάρχει κοινό εκεί που ακούει και υποστηρίζει αυτή την μουσική και αν εσάς σας έχουνε προσέξει γιατί στα αλήθεια το αξίζετε.

D.V: Ευχαριστούμε!!Λοιπόν δεν υπάρχουνε πολλές μπάντες που να ακούγονται σαν και εμάς στην Σουηδία, αλλά υπάρχουν μπάντες που αγαπάμε και σεβόμαστε όπως οι Testbild!, Top Sound and Jonas Fust. Μπάντες που κάνουν κάτι εντελώς δικό τους και με την δικά τους ακεραιότητα. Η Σουηδία είναι σχετικά μικρή χώρα και για αυτό δεν υπάρχει τόσο μεγάλο κοινό για το δικό μας είδος της μουσικής αλλα έιμαστε ευχαριστημένοι με την αποδοχή που έχουμε εκλάβει ως τώρα.Εδώ ακούτε και τον καταπληκτικό πρώτο τους δίσκο:Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα