Flaming Lips

Ακίνδυνα τραγουδάκια - 0943(Fl. Lips, Lumiere Brother, Temper Trap)

2 με 3 εβδομάδες μένουν ακόμη για τις τελευταίες κυκλοφορίες της χρονιάς & της δεκαετίας. Μετά τις 15 του Νοέμβρη θα αρχίσουν να δημοσιεύονται οι πρώτες Λίστες για την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα.
Διαβάστηκε φορες
Δύο με τρεις εβδομάδες μένουν ακόμη για τις τελευταίες κυκλοφορίες της χρονιάς και της δεκαετίας. Μετά τις 15 του Νοέμβρη θα αρχίσουν να δημοσιεύονται οι πρώτες Λίστες για την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα.

Δείτε και ακούστε παρακάτω τα 15 τραγούδια που ξεχώρισαν αυτή την εβδομάδα σύμφωνα με τον υπογράφοντα:

(01) Flaming Lips - The Sparrow looks up at the machine (9/10): Αρκετοί έχουν ήδη γράψει ότι πρόκειται για το δίσκο της χρονιάς. Το "Embryonic" είναι όντως ένα ιδιαίτερο album, με έντονο βάθος σε αρκετά κομμάτια του. Είναι δημιουργημένο λες και πρόκειται για ένα μακρύ ταξίδι ανάμεσα σε έντονα συναισθήματα λύπης, οργής και ενίοτε χαράς. Ακούστε όλο το album εδώ.

(02) Lumiere Brother - 52 ways to describe snow (8,5/10): Στις 2 του Νοέμβρη αναμένουμε κατά πάσα πιθανότητα το νέο album του Lumiere Brother "Fiction". Ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό - μελωδικό - νοσταλγικό κομμάτι το "52 ways to describe snow". Άραγε υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι; Ακούστε το εδώ.

(03) The Temper Trap - Fools (8,5/10):  Πρόκειται για νέο συγκρότημα σχετικά από τη Μελβούρνη. Οι Temper Trap κυκλοφόρησαν το ομώνυμο EP το 2006 και φέτος το ντεμπούτο album τους "Conditions". Οι μουσικές τους είναι ατμοσφαιρικές, ροκ με ξεχωριστές κιθάρες και γλυκά φωνητικά. Ακούστε όλο το "Conditions" εδώ.

The Girls(04) Girls - Lust for life (8,5/10): Έρχονται από το San Fransisco κι όμως έχουν τόσα κοινά στις μουσικές τους με τους Σκωτσέζους Glasvegas και το περσινό album τους. "Album" λέγεται ο πρώτος δίσκος του Αμερικάνικου συγκροτήματος. Το ότι το Pitchfork το βαθμολόγησε με 9,1 ίσως να λέει πολλά. Δείτε το επίσημο video του τραγουδιού εδώ.

(05) Pearl Jam - Force of Nature (8,5/10): Κατ' εμέ, είναι το καλύτερο τραγούδι του πρόσφατου "Backspacer". Το "Force of Nature" μιλάει για τη δύναμη που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος σε μια σχέση να αντέξει τα λάθη του άλλου. Ακούστε το τραγούδι εδώ.

(06) Monsters of Folk - Dear God (sincerely M.O.F.) (8,5/10): Οι Monsters of Folk είναι ένα Αμερικάνικο super group από τον Jim James από τους My Morning Jacket, τον Conor Oberst και τον Mike Mogis από τους Bright Eyes και τον M. Ward. Το κομμάτι έχει ως βάση τη soul μουσική, ακόμη κι αν βρίσκεται αρκετά κοντά στο post-rock. Πώς γίνεται αυτό θα αναρωτιέστε. Θα διαβάσετε πολλούς αντίστοιχους χαρακτηρισμούς, όταν εμείς προσπαθούμε να χαρακτηρίσουμε ιδιαίτερες μουσικές. Ακούστε όλο το album εδώ.

(07) Groove Armada - I won't kneel (8/10): Με πολλά στοιχεία από Tori Amos και σε ένα βαθμό από Kate Bush. Ακούστε όλο το δίσκο ("Lungs") εδώ.

(08) Thom Yorke - The Hollow Earth (8/10): Στις 21 του Σεπτέβρη κυκλοφόρησε το νέο 7-ιντζο του Thom Yorke με 2 νέα τραγούδια του. Ακούστε το εδώ.

(09) Infidelity - Don't talk to me (8,5/10): Μας έρχονται από το Κιλκίς και στα μέσα του Ιούλη δημιούργησαν ένα από τα καλύτερα Ελληνικά albums, που έχω ακούσει φέτος. Με εξαιρετικό εξώφυλλο και συσκευασία, το "In the city" θα μας απασχολήσει αρκετά. Ακούστε το δίσκο εδώ.

Paramore(10) Paramore - Ignorance (8,5/10): Πρόκειται για ένα από τα 2 singles του νέου, τρίτου δίσκου των Paramore. Alternative - punk rock με γυναικεία φωνητικά και μουσικές που μοιάζουν με τους Yeah Yeah Yeahs στο πιο mainstream θα έλεγα. Ακούστε όλο το δίσκο εδώ.

(11) Editors - In this Light and on this evening (8/10): Πρόκειται για το τραγούδι που ανοίγει τον ομώνυμο νέο δίσκο του Βρετανικού συγκροτήματος. Δυστυχώς, δεν άρεσε αρκετά το album και συνολικά πήρε μέτριες κριτικές, ακόμη κι αν έχει 3 - 4 καλές στιγμές. Μια από αυτές είναι κι αυτό το κομμάτι. Ακούστε όλο το δίσκο εδώ.

(12) Muse - Guiding Light (8/10): Ακόμη κι αν οι Muse έγιναν πιο επικοί, πιο συμφωνικοί στο "Resistance", το "Guiding Light" θυμίζει παλαιότερες εποχές του συγκροτήματος και είναι ίσως η πιο γλυκιά στιγμή του δίσκου. Ακούστε το κομμάτι εδώ.

(13) Mika - Rain (8/10): Όπως σωστά γράφει στην κριτική του στο νέο δίσκο του Mika ("The boy who knew too much") o Pepe, το Rain είναι αντάξιο του Relax (take it easy) και μια σίγουρη επιτυχία. Ακούστε το κομμάτι εδώ.

(14) Charlotte Gainsbourg & Beck - IRM (7/10): Στις 7 του Δεκέμβρη κυκλοφορεί το νέο - τρίτο album της Γαλλίδας Charlotte Gainsbourg (κόρης του Serge Gainsbourg) σε παραγωγή του Beck. Το "IRM" είναι η συνέχεια το "5.55" που κυκλοφόρησε το 2006. Ακούστε το κομμάτι εδώ.

(15) The Cribs - Cheat on me (7,5/10): Άγγλοι κι αυτοί κυκλοφόρησαν στις 8 του μήνα το τέταρτο τους album "Igore the ignorant" με πρώτο single το εν λόγω τραγούδι. Ο δίσκος έχει πάρει αρκετά καλές κριτικές. Για προσέξτε τον... Ακούστε το εδώ.Διαβάστε ακόμα