Σαβίνα Γιαννάτου

Σήμερα η Σ. Γιαννάτου, Φ. Φλωρίδης & Α. Ζήλος στο Rodeo

Η Σαβίνα Γιαννάτου συναντά τον Φλώρο Φλωρίδη, η φωνή συναντά τα πνευστά και ο Αργύρης Ζήλος αναλαμβάνει να «προσομοιώσει» την εν λόγω σύμπραξη με ένα dj set γεμάτο από αντίστοιχες «ελεύθερες» επιλογές,
Διαβάστηκε φορες
Δελτίο Τύπου

Σαβίνα Γιαννάτου + Φλώρος Φλωρίδης
+ Αργύρης Ζήλος

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009 [Doors open @ 21:00]
@ RODEO LIVE CLUB

Είσοδος (στο ταμείο του Rodeo): 12 Ευρώ

Η Σαβίνα Γιαννάτου συναντά τον Φλώρο Φλωρίδη, η φωνή συναντά τα πνευστά και ο Αργύρης Ζήλος αναλαμβάνει να «προσομοιώσει» την εν λόγω σύμπραξη με ένα dj set γεμάτο από αντίστοιχες «ελεύθερες» επιλογές, σε ένα βράδυ, όπου ο αυτοσχεδιασμός και η δημιουργικότητα έχουν τον πρώτο λόγο.

Σαβίνα Γιαννάτου

Γεννημένη στην Αθήνα, η Σαβίνα Γιαννάτου ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία στην μουσική από τα ερτζιανά και την εκπομπή του Γ' Προγράμματος της ΕΡΤ, "Εδώ Λιλιπούπολη". Από τότε έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες συνθέτες και μουσικούς, σε μια διαδρομή στην οποία «στριμώχνονται» περισσότεροι από 20 δίσκοι, ενώ τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το σχήμα Primavera En Salonico, με το οποίο εξερευνά την μουσική της Μεσογείου, κυκλοφορώντας τέσσερεις δίσκους και συμμετέχοντας σε πολλά φεστιβάλ του εξωτερικού. Έχει επίσης συνθέσει μουσική για θεατρικές και χοροθεατρικές παραστάσεις, ενώ τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με σημαντικούς jazz μουσικούς σε projects που η μόνη «ταμπέλα» που φαντάζει αρμόζουσα, είναι αυτή του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού. Η χαρισματική της φωνή, άλλωστε, σε συνδυασμό με το ανήσυχο μουσικό της πνεύμα, την βοηθούν ώστε να ελίσσεται με ευκολία ανάμεσα στην παράδοση και στον αυτοσχεδιασμό, καθιστώντας την μια εκ των σημαντικότερων εκπροσώπων της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής.

Φλώρος Φλωρίδης

Ο Φλώρος Φλωρίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και δίκαια συγκαταλέγεται στους κορυφαίους jazz μουσικούς της χώρας. Από την αρχή της πορείας του, ήταν έκδηλη η ροπή του προς τον αυτοσχεδιασμό και η επιδίωξη κάλυψης ενός ευρύτατου μουσικού φάσματος, που ξεκινάει από την συμμετοχή σε συμφωνικές ορχήστρες μέχρι την παραδοσιακή μουσική της Μακεδονίας ή τις παρυφές της πειραματικής electronica. Σημαντικοί σταθμοί σε αυτήν την ζηλευτή πορεία, η συμμετοχή του σε έναν από τους πρώτους μοντέρνους jazz δίσκους της ελληνικής δισκογραφίας (το LP Improvising At Barakos - του 1979 - μαζί με τον Σάκη Παπαδημητρίου) οι συνεργασίες του με κορυφαία ονόματα της Ευρωπαϊκής jazz, η συμμετοχή του στους Χειμερινούς Κολυμβητές και στην Μπάντα Της Φλώρινας, καθώς και η σταθερή του ενασχόληση με την μοντέρνα jazz και τον αυτοσχεδιασμό τόσο ως μουσικός, όσο και ως δάσκαλος. Είναι, θα μπορούσαμε να πούμε, ένας καλλιτέχνης που ποτέ δεν αρκείται στα κεκτημένα, ένας πραγματικός εξερευνητής των ορίων μεταξύ της jazz νομοτέλειας και του αυτοσχεδιαστικού και πειραματικού πνεύματος.

Αργύρης Ζήλος

Αυτό που συνενώνει τη φωνή της Σαβίνας Γιαννάτου με τα πνευστά του Φλώρου Φλωρίδη είναι η διαίσθηση και, εν τέλει, η αίσθηση ότι η μουσική δεν προϋπάρχει του χώρου, της εποχής κι ίσως ακόμη και των συντελεστών της αλλά ανακαλύπτεται στην πορεία. Το ουσιώδες είναι να υπάρχει ψυχική συνάφεια, όπως κι ένα όραμα που να βαίνει πέρα απ' τα «κεκτημένα»: βασική η μνήμη, σημαντικότερη όμως η φαντασία. Προετοιμάζοντας το κλίμα για τη σύμπραξή τους, ο Αργύρης Ζήλος, ο σημαντικότερος ίσως εκπρόσωπος της εγχώριας μουσικής αρθρογραφίας (αυτήν την περίοδο συνεργάζεται με το Αθηνόραμα και το Sonik) θα αποπειραθεί να «προσομοιώσει» τη σύμπραξη των δυο σολίστ επιλέγοντας ακούσματα εξίσου απελεύθερα από τόπους, χρόνους και... στιλ. Αν γνωρίζαμε απ' τα πριν τι θα παίξει, ποιό το νόημα μιας δημιουργικής βραδιάς σαν κι αυτή;

ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ: www.savinayannatou.com
ΦΛΩΡΟΣ ΦΛΩΡΙΔΗΣ: www.florosfloridis.com

Διαβάστε ακόμα