http://www.flickr.com/photos/83671350@N00/3840809552/

Legal Tender:MP3, Vol.2

Yeasayer, Watson Twins, Carly Simon (ναι, αυτή!), Au Revoir Simone και άλλα ωραία καλούδια, μεταξύ αυτών και ένα mix - έκπληξη, περιλαμβάνει το σημερινό Legal Tender: MP3. Enjoy!
Διαβάστηκε φορες
Χωρίς πολλά - πολλά, πάμε κατευθείαν στα επτά πιο ενδιαφέροντα δωρεάν mp3 downloads της εβδομάδας που μας πέρασε.

1. Yeasayer - 'Ambling Alp'
(via Secretly Canadian, direct link)

Οι φίλοι μας οι ...μπρούκληδες(!) δίνουν επιτέλους μουσικά σημεία ζωής! Άντε γιατί πέρασαν και δύο χρόνια από το εντυπωσιακό ντεμπούτο τους All Hour Cymbals (2007, We Are Free). Προπομπός του νέου τους άλμπουμ που αναμένεται τον Φλεβάρη του 2010 και αν κρίνουμε από το 'Ambling Alp' τα σημάδια είναι παραπάνω από ευοίωνα! Αν δεν θέλετε να μείνετε στο δωρεάν download του τραγουδιού, περάστε από το αντίστοιχο site για τα ωραία bundles με βινύλια, t-shirts, κλπ.

2. The Watson Twins - 'U-Ν-Me'
(via Vanguard Records)

Θα τις θύμαστε, φαντάζομαι, τις δίδυμες από την συμμετοχή τους στο Rabbit Fur Coat (2006, Team Love) της εξίσου συμπαθέστατης Jenny Lewis (βλ. επίσης Rilo Kiley). Αυτό που δεν ξέρω είναι αν έχετε υπ' όψιν ότι οι αδερφές δεν έχουν μείνει άπραγες όλα αυτά τα χρόνια αλλά έχουν κάνει την δική τους πορεία στο χώρο της indie folk. Μάλιστα ετοιμάζουν νέο άλμπουμ με τίτλο Talking To Me, Talking To You που θα κυκλοφορήσει και αυτό τον Φλεβάρη του 2010 και, voila, το πρώτο δείγμα!

3. Carly Simon - 'You're So Vain'
(via Daytrotter Sessions)

Ναι, ναι... To classic των classic pop hits των μακρινών 70's με το διφορούμενο νόημα (σε ποιον απευθύνεται;) σε νέα ακουστική εκτέλεση από την ίδια την τραγουδοποιό με την βοήθεια του γιού της. Το Daytrotter, κατά τα φαινόμενα, "μεγαλώνει" και ξεφεύγει από τον "στενό" κύκλο της indie / alternative. Ένας επισκέπτης ζήτησε να φέρουν τον Robbie Robertson. Καλή ιδέα! Εσείς; Ποιον-α θα θέλατε να δείτε να κάνει session στο Daytrotter;

4. Au Revoir Simone - 'Another Likely Story' [Aeroplane Remix]
(via FACT Magazine, direct link)

Πήξαμε στους μπρούκληδες σήμερα! Anyway, εδώ οι βέλγοι Aeroplane παίρνουν το πρώτο track του πολύ καλού Still Night, Still Light (2009, Moshi Moshi) για ένα ενδιαφέρον remix, κάπως πιο ζωηρό - χαρούμενο από το original. Το περιέργο είναι γιατί οι Au Revoir Simone δεν έχουν γνωρίσει μεγάλύτερη επιτυχία ή/και αναγνωρισιμότητα;  Δεν την αξίζουν;

5. A Sunny Day in Glasgow - 'Hybrid Moments' [Misfits Cover]
(via RCRD LBL)

Ή αλλιώς ..."Πως να μετατρέπεις ένα 80s horror punk classic σε dream pop κομψοτέχνημα των 00s χωρίς να σε πάρουν με τις πέτρες"(!!!). Πολύ ενδιαφέρουσα διασκευή ενός παλιού τραγουδιού των Misfits από την ενδιαφέρουσα εξαμελή (εκ των οποίων οι τρεις αδέλφια!) μπάντα που -παρά το όνομα της- δεν είναι από την Γλασκώβη αλλά την Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Τσεκάρετε πάντως τα δύο άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα οι ASDIG.

6. Sleigh Bells - 'Crown On The Ground'
(via Pitchfork, direct link)

Θεωρούνται από την "βίβλο" του λατέρνιβ Pitchfork ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα σχήματα που ανέδειξε το φετεινό CMJ Music Marathon στην Νέα Υόρκη. Δεν είναι εύκολο να κρίνει κανείς κατά πόσον είναι αλήθεια αυτό για το εν λόγω ντουέτο έχοντας μόνο υπόψιν τα δυο - τρία τραγούδια που υπάρχουν διαθέσιμα αλλά το μείγμα ψηφιακού θορύβου και synth pop ευαισθησίας του 'Crown On The Ground' έχει ενδιαφέρον.

7. Fever Ray - Resident Advisor Podcast #178
(via Resident Advisor)

Αχα! Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα τραγούδι αλλά με ένα εκλεκτικότατο και σχεδόν τρομακτικό mix με διάρκεια μιας ώρας από τα χέρια της Fever Ray  (δηλαδή η Karin Elisabeth Dreijer των σουηδών The Knife). Από Neil Young μέxρι death metal (Entombed), noise παρεκτροπές (Burial Hex) και ακόμα παραπέρα! Έτσι επειδή είναι Halloween σήμερα! Ελπίζω βέβαια να προλάβατε και το δωρεάν live άλμπουμ της (Live In Lulea) που έδινε μέσω του site της Guardian το περασμένο Σ/Κ. Αν όχι, πρόκειται να κυκλοφόρησει και "κανονικά" σύντομα. Όπως σύντομα, δυστυχώς, κλείνει και ο κύκλος του project της Karin ως Fever Ray με μια συναυλία στο Λονδινο (5/12).

Αυτά προς το παρόν...
...ραντεβού την επόμενη εβδομάδα!
Διαβάστε ακόμα