Οι περιοδείες των Red Hot Chili Peppers: 2002 - 2007

Η επιστροφή του Rick Rubin στην παραγωγή, ο παραγκωνισμός του Flea και η επικράτηση του John Frusciante. Η τελευταία περιοδεία του John Frusciante, το Νο 1 και τα Grammys του "Stadium Arcadium".
Διαβάστηκε φορες

Τις προηγούμενες ημέρες διαβάσατε το πρώτο μέρος του Αφιερώματος μας στις περιοδείες των Red Hot Chili Peppers (1983 - 1986), το δεύτερο (1986 - 1990), το τρίτο (1990 - 1993), το τέταρτο (1994 - 1997) και το πέμπτο μέρος (1998 - 2001). Είμαστε στο 2002 και προχωράμε σήμερα να δούμε τη δημιουργία άλλου ενός καλού δίσκου των Peppers, του "By the way". Άλλος ένας δίσκος από τη "μαγική" τετράδα.

By the way Tour - Η επιστροφή του Rick Rubin στην παραγωγή, ο παραγκωνισμός του Flea και η επικράτηση του John Frusciante (2002 - 2003)

Η δημιουργία του "By the way" ξεκίνησε την Άνοιξη του 2001 και ολοκληρώθηκε ένα χρόνο μετά, τον Ιούλιο του 2002. Το συγκρότημα ζήτησε ξανά από το Rick Rubin να αναλάβει την παραγωγή του album. Αρχικά οι RHCP ήθελαν να γράψουν γρήγορα punk-rock κομμάτια, αλλά ο Rubin είχε τελείως διαφορετική άποψη.

Ο Flea ένιωσε ότι δεν είχε θέση στην μπάντα, μιας και ο ρόλος του είχε περιοριστεί αρκετά από τον John Fruciante. Ο τελευταίος πίστευε ότι οι Peppers είχαν παίξει αρκετά τραγούδια με έντονα funk στοιχεία. Παρ' όλα αυτά, τα funk και τα punk στοιχεία δεν έφυγαν από τη μουσική του "By the way".

Η "By the way tour" ξεκίνησε στις 27 Σεπτεμβρίου του 2002, στο Μεξικό και ολοκληρώθηκε στις 15 Νοεμβρίου στο Los Angeles. Γενικότερα, τα τελευταία χρόνια ήταν μικρά τα χρονικά διαστήματα που το συγκρότημα δεν έκανε συναυλίες. Και σ' αυτή την περιοδεία, οι RHCP γύρισαν όλο τον κόσμο. Το "By the way" ήταν το τραγούδι με το οποίο άνοιγαν τις συναυλίες τους και είναι βέβαια ένα από τα κομμάτια που αναμένουμε να ακούσουμε σήμερα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Η σύνθεση των Peppers:


Anthony Kiedis – φωνή, δεύτερη κιθάρα στο "Give it Away"
Flea – μπάσο
Chad Smith – drums
John Frusciante - κιθάρα, δεύτερα φωνητικά

Τα τραγούδια που ξεχωρίζουν σε αυτή την περιοδεία:

By the way, Can't stop (αγαπημένο), Universally speaking, Don't forget me, The Zephyr song.

Τα τραγούδια αυτής της περιοδείας που μπορεί να ακούσουμε στο Ο.Α.Κ.Α.

By the way, Throw away your television, Can't stop, Universally speaking

To video:

Δείτε παρακάτω όλη τη συναυλία των Red Hot Chili Peppers στο Παρίσι τον Ιούνιο του 2002:



Roll on the Red Tour (2004)

H Roll on the red Tour έγινε το καλοκαίρι του 2004. Ουσιαστικά πρόκειται για τη συνέχεια της ιδιαίτερα πετυχημένης "By the way tour". Η περιοδεία περιείχε 20 στάσεις στην Ευρώπη, τις Η.Π.Α. και την Ιαπωνία.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της, ηχογραφήθηκε το πρώτο live album του συγκροτήματος στο Hyde Park του Λονδίνου.

Προς το τέλος της περιοδείας, οι Peppers αφιέρωναν κομμάτια τους στο Johnny Ramone, έναν καλό τους φίλο που έφυγε από τη ζωή εκείνο το καλοκαίρι...

Stadium Arcadium Tour - Η τελευταία περιοδεία του John Frusciante, το Νο 1 και τα Grammys του "Stadium Arcadium" (2006 - 2007)

O Rick Rubin παραμένει στη θέση του και η γνωστή τετράδα συνεχίζει για άλλον ένα δίσκο. Το "Stadium Arcadium" κυκλοφόρησε το Μάη του 2006 και είναι ένα διπλό album με 28 συνολικά τραγούδια!

Δεν το κατάφεραν με το "Blood sugar sex magik", ούτε με το "Californication", αλλά τελικά η κορυφή του Billboard δεν τους ξέφυγε με το "Stadium Arcadium". Μάλιστα, πέρα από αυτό, ο δίσκος κέρδισε 5 Grammys το 2007. Τα "Dani California", "Snow" & "Tell me baby" έκαναν πολύ μεγάλη επιτυχία ως singles και σκαρφάλωσαν στις πρώτες θέσεις αρκετών Charts ανά τον κόσμο.

Η "Stadium Arcadium Tour" διήρκεσαι 1,5 χρόνο περίπου από το Μάϊο του 2006 μέχρι τον Αύγουστο του 2007. Σε αυτήν έλαβε μέρος ο κολλητός φίλος του Frusciante, Josh Klinghoffer, ο οποίος ανέλαβε τη ρυθμική κιθάρα και τα δεύτερα φωνητικά, δίνοντας τη δυνατότητα στην μπάντα να ακούγεται όπως στις ηχογραφήσεις του δίσκου. Δυστυχώς, αυτή ήταν η τελευταία περιοδεία του John Frusciante με τους Chili Peppers, ο οποίος έδωσε τη θέση του στο φίλο του Klinghoffer.

Η περιοδεία έσπασε στα 6 κομμάτια: Ευρώπη, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ασία, Η.Π.Α. και Καναδά.

Η σύνθεση των Peppers:


Anthony Kiedis – φωνή, δεύτερη κιθάρα στο "Give it Away"
Flea – μπάσο
Chad Smith – drums
John Frusciante - κιθάρα, δεύτερα φωνητικά

Τα τραγούδια που ξεχωρίζουν σε αυτή την περιοδεία:

Dani California. Tell me baby, Snow, Charlie, Hump de bump, Stadium Arcadium.

Τα τραγούδια αυτής της περιοδείας που μπορεί να ακούσουμε στο Ο.Α.Κ.Α.

Dani California. Tell me baby, Snow, Charlie.

To video:

Δείτε παρακάτω όλη τη συναυλία των Red Hot Chili Peppers στο Rock Werchter στις 29 Ιουνίου του 2006:

Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα