Ρόδες United @ Πολιτεία live bar στην Πάτρα

Ο Νικήτας Κλιντ, ή αλλιώς Xray, εμφανίστηκε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου με το φρέσκο σχήμα Ρόδες United...
Διαβάστηκε φορες
Ο Νικήτας Κλιντ, ή αλλιώς Xray, εμφανίστηκε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου με το φρέσκο σχήμα Ρόδες United, του οποίου όλα τα μέλη εκτός από τον Νικήτα είναι καινούρια, ερμηνεύοντας αγαπημένα κομμάτια από τους δίσκους Silent Disco και Στη Γιορτή της Φαντασίας που είχαν κυκλοφορήσει από τις ρόδες αλλά και τραγούδια από τις τελευταίες δουλειές του Νικήτα, το προσωπικό δίσκο cheap science: enemy αλλά και την δουλειά με τους moriginal champsystem, το Athens zoo.

Το opening act ανέλαβαν οι Παρρησία, μπάντα στην οποία συμμετέχει και ο Xray, και οι οποίοι με ροκ διάθεση και πολλή ενέργεια προθέρμαναν το κοινό για το main event που ήταν φυσικά οι Ροδες United. Την εμφάνισή τους επισκίασε το κλασσικό λάθος της ηχοληψίας με την φωνή να υπερκαλύπτεται από κιθάρα και drums. Παρόλα αυτά, οι Παρρησία κατάφεραν να ξεσηκώσουν το κοινό ερμηνεύοντας δικά τους κομμάτια αλλά και ροκ διασκευές γνωστών χιπ χοπ κομματιών όπως το "Νεοέλληνα Άκου" και το "Για τα αδέρφια που χαθήκανε νωρίς", τραγούδια που έλαβαν και το πιο θερμό χειροκρότημα.Οι Παρρησία έκλεισαν τραγουδώντας το "Και τι έγινε" του Νικήτα μαζί με αυτόν στην σκηνή. Ύστερα, χωρίς ιδιαίτερη καθυστέρηση, στην σκηνή ανέβηκαν οι Ρόδες United. Οι τελευταίοι κατάφεραν και συνδύασαν με όμορφο και δυναμικό τρόπο την ροκ μουσική με το "ραπάρισμα" αλλά και στοιχεία άλλων ειδών μουσικης όπως η reggae, η dub, η folk, το rock'n'roll, το Ικαριώτικο ακόμη και το ρεμπέτικο.Η συναυλία έλαβε χώρα σε έναν φανταστικό συναυλιακό χώρο με υπέροχο φωτισμό, με το κοινό να κρέμεται απο τα χείλη του ψιλομεθυσμένου Νικήτα, που ως συνήθως ανακάτευε την Ελληνική γλώσσα με την Αγγλική, ξεστομίζοντας λόγια αυθαίρετα αλλά γεμάτα νόημα. Μεγάλη αίσθηση μου προκάλεσε το βιολί το οποίο ανέβασε πολλά επίπεδα το live και έδωσε ένα πιο επικό ύφος στη μουσική και ξεχώρισε στα συχνά τζαμαρίσματα. Απαρατήρητος δεν έμεινε και ο εντυπωσιακός beatboxer που ερμήνευσε και ένα ρέγκε κομμάτι σαν γνήσιος Τζαμαϊκανός. Γενικότερα, ήταν ένα δυνατό live γεμάτο ζωντάνια και αυθορμητισμό που δύσκολα θα δυσαρεστούσε κάποιον φαν του Xray.Την πολυποικιλότητα των ακουσμάτων αυτού του live ήρθε να δέσει ο μπαγλαμάς και το τουμπερλέκι που έπαιξε για λίγα κομμάτια ο Xray, αλλά και το ιδιαίτερο πνευστό  που έπαιξε ο beatboxer και λυπάμαι αλλά δεν γνωρίζω πως λέγεται. Ενώ ο Νικήτας ερμήνευσε και την συνεργασία του με τον Δημήτρη Καρρά "Το ταγκό".Τον Νικήτα τον είχα ξαναδεί σε live που έκαναν μερικοί φίλοι μου και που ήταν special guest μαζί με τον βέβηλο που μόλις είχε αποφυλακιστεί και μπορώ να πω ότι με ολόκληρη μπάντα από πίσω του είναι μακράν καλύτερος. Πολλοί τον κατακρίνουν που δημιούργησε μια μπάντα με το όνομα Ρόδες united , προφανώς παρεμφερές του Ρόδες, και που παίζει κομμάτια από δίσκους που είχαν κυκλοφορήσει οι Ρόδες, αλλά ο κόσμος το θέλει και από την στιγμή που κύριος συντελεστής στις Ρόδες ήταν αυτός, δεν υπήρχε λόγος να μην το κάνει, αν και ίσως θα μπορούσε να ονομάσει διαφορετικά την μπάντα. Τα υπόλοιπα μέλη από τις Ρόδες δεν έχουν εκφράσει την δυσαρέσκειά τους δημόσια, πάντως, και δική του απάντηση σε σχετικά ερωτήματα μπορείτε να βρείτε σε συνεντεύξεις του στο ίντερνετ.

Ένα πανό κρεμάστηκε στο background της σκηνής, το οποίο έφτιαξαν στο δρόμο για Πάτρα οι Ρόδες United και έλεγε "Ρόδες United πολέμαρχοι του Θεού", παραπέμποντας λογικά στα επεισόδιο έξω από το θέατρο "Χυτήριο" για την αμφιλεγόμενη παράσταση. Πολλές φορές, κατά την διάρκεια του live ακούστηκαν συνθήματα κατά του φασισμού με τον Νικήτα να κάνει ένα σχόλιο που προκάλεσε προβληματισμό, (όχι για τις πεποιθήσεις του αφού είναι γνωστός για τις αριστερές ιδέες του) ρωτώντας το κοινό "Αυτά τα λέτε για να τα ακούσουμε εμείς που δεν τα ξέρουμε ή γιατί όταν θα βαράνε κάποιον δεν θα τα λέτε;".

Το live έκλεισε με το γνωστό τραγούδι "Το ακορντεόν" και τελευταία κουβέντα του Νικήτα ήταν ο τελευταίος στίχος του τραγουδιού που λέει "Δεν θα περά, δεν θα περάσει ο φασισμός!"

Υ.Γ: Το σχήμα Ρόδες United δημιουργήθηκε αρχές του 2012 με αρχικό σκοπό τις live εμφανίσεις αν και φαίνεται να ετοιμάζεται και δίσκος. Την τελευταία δουλειά του Xray, Athens zoo θα την βρείτε μέσω ίντερνετ ή σε διάφορα καταστήματα μαζί με ένα βιβλίο με 69 στίχους του από κυκλοφορημένα και μη κομμάτια. Περισσότερες πληροφορίες στο moriginal.pblogs.gr

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα