Monophonics

Monophonics + The Bet: Live @ gazARTE (18/10/2012)

Σε μια όμορφη βραδιά με funky soul ρυθμούς μας ταξίδεψαν οι Monophonics.
Διαβάστηκε φορες
Οι Monophonics βρέθηκαν στη χώρα μας για μια σειρά εμφανίσεων στο Ηράκλειο, στην Πάτρα και για δύο στην Αθήνα. Εμείς ήμασταν στον όμορφο χώρο του gazARTE την πρώτη από τις δύο μέρες που θα έπαιζαν. Εκτός από το πασίγνωστο πλέον bang bang, λίγα τραγούδια τους μπορώ να πω πως έχω ακούσει. Οπότε είχα μια ανυπομονησία να δω αν και το υπόλοιπο σετ είναι αντάξιο του δείγματος. 

Τη βραδιά άνοιξαν οι δικοί μας The Bet. Η υπέροχη και δυναμική φωνή και performance του τραγουδιστή σε συνδυασμό με τα όμορφα τραγούδια από το πρόσφατο E.P. του συγκροτήματος “In Motion” έβαλαν το κοινό σε ρυθμό για να υποδεχτεί τους Monophonics. Μετά από τρία τέταρτα της ώρας ο κόσμος είναι έτοιμος.



Στις 11:30 στη σκηνή ανεβαίνουν οι Monophonics. Δεν θα κατέβουν παρά μόνο μετά από, κάτι λιγότερο από, δύο ώρες. Ένα συγκρότημα ερχόμενο από την άλλη άκρη της γης, το San Francisco, έχοντας στις βαλίτσες του το τελευταίο τους άλμπουμ “In your brain” και μια δόση (ή μάλλον περισσότερες) από funky, soul ψυχεδελικής μουσικής ενέργειας για να μας ταρακουνήσουν.

Ο Kelly Finnigan που βρίσκεται στα πλήκτρα είναι και ο τραγουδιστής του συγκροτήματος. Έχει πολύ καλή επικοινωνία με το κοινό. Η αφορμή για να έρθουν στην Ελλάδα μας λέει πως ήταν ένα σχόλιο που είχαν δει στο youtube, γραμμένο σε μια περίεργη γλώσσα… στα ελληνικά. “Ωραία θα ήταν να κάναμε μια συναυλία εκεί” είπαν και κάπως έτσι βρέθηκαν στα μέρη μας. Κάποια στιγμή μεταξύ των τραγουδιών βγάζει μια φωτογραφία με κάποιον θαυμαστή του, “δεν μπορώ  να χαλάσω τα χατίρι του φίλου μου” αναφέρει. Πραγματικά τα έχει δώσει όλα. Είναι αυτός που με τη δυναμική του παρουσία συντονίζει το συγκρότημα, ξεσηκώνει τον κόσμο και μας συνεπαίρνει με τις μουσικές των Monophonics. Όλο το συγκρότημα παρουσιάζει ένα αρμονικά δεμένο show με πολύ ρυθμό, ζωντάνια και κέφι.

Στο encore όλοι είμαστε όρθιοι και από τις πρώτες νότες του Bang Bang γίνεται χαμός. Θεωρώ πως αυτό το είδος μουσικής δεν είναι ακριβώς το αγαπημένο μας σαν κοινό, ωστόσο αυτές οι τελευταίες ειδικά στιγμές δείχνουν σα να περιμέναμε και να αγωνιούσαμε καιρό να ακούσουμε και να ζήσουμε αυτή την μπάντα. Οι Monophonics είναι ένα φαινόμενο πάνω στη σκηνή. 

Αγαπημένο μου κομμάτι το Foolish Love.



Ήταν μια υπέροχη βραδιά. Πιστεύω πως πέρασαν κι αυτοί τόσο ωραία που θα μας ξανάρθουν. 

monophonics.com
www.facebook.com/monophonics
thebetband.com
www.facebook.com/betsound
www.gazarte.gr

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα