FM to WEB: 'I fell in love, I fell in love..' Συνέντευξη Magic Wands

Με αφορμή το καταπληκτικό άλμπουμ των Magic Wands, ο λόγος στους ίδιους...
Διαβάστηκε φορες
'Ενα απο τα πιο δαιμονισμένα ρεφρέν του 2012,το ιδανικό pop τραγούδι ('Space') μέσα απο ένα εξαιρετικό ντεμπούτο.. Με αφορμή λοιπόν το καταπληκτικό άλμπουμ των Magic Wands, ο λόγος στους ίδιους..
Nα ευχαριστήσω με την ευκαιρία την Felicia για την επαφή με την μπάντα και την όλη συνεργασία μας..

'I fell in love, I fell in love...'

Δημήτρης Αντωνόπουλος: Λοιπόν, είμαστε μπροστά σε ένα εκπληκτικό δίσκο. Μπορείτε να μου πείτε την ιστορία της μπάντας μέχρι τώρα;

DEXY:
Ευχαριστούμε. Όταν πρωτοσυναντηθήκαμε με τον Chris θέλαμε και οι δυο να αλλάξουμε τη μουσική μας κατεύθυνση.Αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι θετικό και έτσι αποφασίσαμε το Aloha Moon να είναι ένας δίσκος που σε ταξιδεύει με θέμα την αγάπη στο διάστημα. Ο Chris μάθαινε τότε για την θεραπευτική μουσική και έτσι φέραμε το δίσκο σε μια συχνότητα ‘αγάπης’ κάτι που είναι μεγάλη ιστορία αλλά και η έμπνευση για το δικό μας στυλ που το λέμε LOVEWAVE.

CHRIS: Ναι, η ιδέα μας για το συγκρότημα ήταν να έχουμε μια αίσθηση μαγείας, αγάπης και ονείρου στη μουσική μας, κάτι ανεβαστικό, σχεδόν μη πραγματικό. Καθώς είμαστε μόνο οι δυο μας, κάναμε όλη την ηχογράφηση μόνοι μας, χρησιμοποιώντας ό,τι ήταν διαθέσιμο. Ένα παλιό synth, μερικά delay pedals, ένα μικρόφωνο και τις κιθάρες μας. Όλα τα πρωτότυπα κομμάτια ηχογραφήθηκαν σε ένα multi-track cassette recorder. Κυκλοφορήσαμε ένα επτάιντσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου κάναμε και περιοδεία. Στις ΗΠΑ περιοδεύσαμε για την προώθηση ενός ΕΡ που ηχογραφήσαμε στη Νέα Υόρκη. Σταδιακά, ξεκινήσαμε να δουλεύουμε πάνω στο Aloha Moon εδώ στην Καλιφόρνια. Κυκλοφόρησε 24 Απριλίου.

Δ.Α.: Υπάρχει κάποια ιστορία πίσω από τη δημιουργία του ‘Aloha Moon'? Μια καλή rock & roll ιστορία ίσως;
   
DEXY:
Το Aloha Moon ηχογραφήθηκε δύο φορές με δύο διαφορετικούς παραγωγούς. Η πρώτη έκδοση ήταν ένας ηλεκτρονικός χορευτικός δίσκος που κάναμε με τον John Morrical και χρησιμοποιήσαμε μόνο ηλεκτρονικά όργανα. Η δεύτερη έκδοση ήταν με τον Sep V και είναι περισσότερο οργανική, με live μπάσο και drums. Καταλήξαμε στη δεύτερη έκδοση και αναβαθμιστήκαμε από δίδυμο σε full band. Ήμασταν αρκετά διστακτικοί και είναι μια πρόκληση, αλλά το κάνουμε. Έχουμε μπασίστα και αρκετούς drummers τώρα. Κυριολεκτικά περάσαμε από χαλάζι, βροχή, χιόνι, σεισμούς και ένα κύμα καύσωνα καθώς γράφαμε το Aloha Moon. Κάναμε ηχογραφήσεις σε 3 πόλεις, 4 studios μέσα σε δύο χρόνια. Υπήρχαν πολλές δυσκολίες αλλά στο τέλος δημιουργήσαμε ένα δίσκο με τον οποίο μπορούμε να ζήσουμε.

CHRIS: Με ενδιέφεραν οι θεραπευτικοί ήχους και συχνότητες όταν γράφαμε το δίσκο, καθώς θέλαμε να έχουμε μια συγκεκριμένη αίσθηση και ρευστότητα στο δίσκο. Μια μέρα, μπήκα στο στούντιο και ήθελα να διορθώσω τον τόνο σε όλα τα κομμάτια που είχαμε κάνει μέχρι τότε, που ήταν πολλά. Μου ακούγονταν πολύ σκληρά για την ‘love’ αίσθηση που θέλαμε να βγάλουμε. Όλοι εκτός από τη Dexy νόμιζαν ότι τρελάθηκα, και υπήρξαν διαφωνίες με το management, τον παραγωγό και την εταιρεία. Έπρεπε να παλέψω, αλλά νομίζω ότι ο ήχος μιλάει από μόνος του.

Δ.Α.: Πείτε μου για το 'Space'. Είναι ένα φανταστικό κομμάτι – γραμμένο για να γίνει κλασικό.

DEXY
: Είναι ένα κομμάτι για τον έρωτα και πως χάνεις τον αυτό σου όταν ερωτεύεσαι και νιώθεις ότι έχεις χάσει επαφή με την πραγματικότητα και βρίσκεσαι στο διάστημα... Η καλύτερη μορφή αγάπης συνήθως το κάνει αυτό .

CHRIS: Έγραψα αυτό το κομμάτι όταν ακόμα ζούσαμε στο Nashville, όπου δημιουργήσαμε την μπάντα. Όλα τα άλλα μας τραγούδια μέχρι εκείνο το σημείο ήταν καθαρά ποπ τραγούδια των 2 λεπτών, και θέλαμε να επεκταθούμε λίγο μουσικά. Η φράση "I'm not programmed to give you that information" είναι sample από το Star Trek. Στην αρχή το χρησιμοποιήσαμε σαν sample, αλλά μετά η Dexy πήρε το μικρόφωνο και το είπε καλύτερα από το sample.

Δ.Α.: Υπάρχει περίπτωση για εμφάνισή σας στην Αθήνα;

DEXY
: Ελπίζω πως ναι!

CHRIS: Θα ήθελα πάρα πολύ να παίξουμε στην Αθήνα. Ελπίζω νωρίς τον επόμενο χρόνο.

Δ.Α.: Τι λέτε για τις ΗΠΑ σήμερα; Είστε κάποιες εβδομάδες πριν ο Barack Obama κερδίσει (όπως φαίνεται) άλλα τέσερα χρόνια. Κάποιο σχόλιο;

DEXY
: Go Obama.

CHRIS: Δεν πιστεύω στον Obama. Δεν πιστεύω στους The Beatles. Απλά πιστεύω σε εμένα.Στη Yoko και εμένα. "John Lennon"

Δ.Α.: Μπορείτε να μου πέιτε πέντε αγαπημένους σας δίσκους;

DEXY
: Το γούστο μου εξαρτάται από τη διάθεσή μου, την εποχή, το χρόνο... για τώρα,
1. The Doors - Strange Days
2. The Doors - The Doors
3. Pink Floyd - The Piper at the gates of dawn
4. David Bowie The Rise and Fall of Ziggy Stardust
5. Fleetwood Mac - Rumors
6. Pink Floyd - Meddle

CHRIS:
Plastic Ono Band - Shaved Fish
Shadowy Men on a Shadowy Planet - Dim the Lights
Davey Graham - Midnight Man
Serge Gainsbourg - Les Annees Psychedeliques
My Bloody Valentine - Loveless

Δ.Α.: Η μεγαλύτερη επιρροή (καλλιτέχνης/συγκρότημα) των Μagic Wands;

DEXY
: Πρόσφατα εμπνέομαι αρκετά από τον David Bowie, τη Stevie Nicks και τον Jim Morrison, και τη μουσική του Chris.

CHRIS: Ναι, η Dexy είναι πάντα έμπνευση, πάντα βρίσκει κάπιο ήχο ή στίχο που με εκπλήσσει. Τώρα ακούω πολύ Jill Mattson, Jezebel Decibel και MountainMystic9, οι οποίοι χρησιμοποιούν ιερό, θεραπευτικό ήχο στη μουσική τους.

Δ.Α.: Η κλασική μου ερώτηση... Αν είχες μια χρονομηχανή (!) για τις επόμενες 24 ώρες, που (και γιατί;) θα ήθελες να πας για μια όλόκληρη ημέρα;

DEXY
: Στο Los Angeles το 1967. Είμαι σίγουρη ότι έζησα εκεί την προηγούμενη ζωή μου και μετενσαρκώθηκα για να ταξιδέψω πάλι πίσω να δω ποιά ήμουν.

CHRIS: Θα πήγαινα πίσω στα χρόνια της Ατλαντίδας και θα προσπαθούσα να βρω τους αρχαίους θεούς που έφτιαξαν τις πυραμίδες για να τους ρωτήσω για τη μουσική.

Δ.Α.: Κάποια αγαπημένη συναυλία; Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη συναυλία που αναπολείτε;
 
DEXY
: Έχω νιώσει πολλά ιδιαίτερα κύματα αλλά δεν έχω πιάσει ακόμα αυτό που θα είναι τόσο δυνατό για να με κάνει να ξαναπάω στην παραλία.

CHRIS: Νομίζω ότι το τελευταίο show που κάναμε είναι το αγαπημένο μου μέχρι στιγμής. Ξεκινήσαμε με ένα δεκάλεπτο θεραπευτικό τζαμάρισμα.

Δ.Α.: Υπάρχει κάποιο μήνυμα από τους Magic Wands για τους αναγνώστες του mixgrill.gr;

DEXY
: Hello, We can't wait to play Athens, Hopefully we will see you in 2013 - Check out our album Aloha Moon! xx

CHRIS: Aloha Mixgrill.gr readers, peace love and thank you to all of you see you soon. Xo

Αποκλειστικά για το mixgrill.gr:

SPECIAL BONUS Video: live rehearsal of Black Magic (alt keyboard version)

Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
10,0 / 10 (σε 11 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα