Η Δανάη Παναγιωτοπούλου στον Πυρήνα

Από απόψε και κάθε Πέμπτη του Νοέμβρη η τραγουδοποιός Δανάη Παναγιωτοπούλου θα βρίσκεται στη μουσική σκηνή "Πυρήνας" παρουσιάζοντας τραγούδια δικά της αλλά και ενδιαφέρουσες διασκευές.

Διαβάστηκε φορες
Μία από τις καλύτερες γυναίκες τραγουδοποιούς των τελευταίων ετών, η Δανάη Παναγιωτοπούλου, θα βρίσκεται από απόψε, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου και κάθε Πέμπτη του Νοέμβρη (19/11 και 26/11) στη μουσική σκηνή "Πυρήνας".

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Δανάη Παναγιωτοπούλου και οι συνεργάτες της μουσικοί, θα μας παρουσιάζουν το πρόγραμμά τους στον "Πυρήνα". Ένα πρόγραμμα που βασίζεται στους δύο εξαιρετικούς προσωπικούς δίσκους της Δανάης, "Οίκος αντοχής" και "Homo logotypus", που τράβηξαν την προσοχή μας για τις ενδιαφέρουσες προτάσεις τους συνθετικά και ενορχηστρωτικά και κυρίως για τον εύστοχο, αιχμηρό στίχο των τραγουδιών τους. Θα παρουσιαστούν επίσης ακυκλοφόρητο υλικό της τραγουδοποιού, αλλά και ορχηστρικά κομμάτια με πειραματική ενορχήστρωση, διασκευασμένα για δύο πιάνα, δύο bass piano και τύμπανα.

Η Δανάη Παναγιωτοπούλου, που ίσως την ξέρετε σαν δημιουργό μέσα από τα τραγούδια που έδωσε στον Γιάννη Χαρούλη ("Ένα γύρο το φεγγάρι") και τον Μίλτο Πασχαλίδη ("Ο τρελός"), είναι από εκείνες τις περιπτώσεις νεότερων ηλικιακά καλλιτεχνών που μας κάνουν να ελπίζουμε στα καλύτερα για το μέλλον της ντόπιας τραγουδοποιίας. Εξαιρετικά ταλαντούχα δημιουργός, φτιάχνει όμορφη jazzy ατμόσφαιρα με τις λιτές, ήσυχες μπαλάντες της που όμως κρύβουν πολλά... μυστικά στη σύνθεση και πολλή τροφή για σκέψη στο στίχο, ενώ με την καθάρια, "αθώα" φωνή της καταφέρνει να συγκινήσει αλλά και να "περάσει" στον ακροατή τα νοήματα των τραγουδιών της.

Μαζί της οι μουσικοί:

Άγγελος Αγγέλου - Πιάνο, bass piano
Παντελής Ραβδάς - Πιάνο, bass piano
Θανάσης Αρχανιώτης - Τύμπανα

info

Η Δανάη Παναγιωτοπούλου στον "Πυρήνα"
Πέμπτη 12, 19 και 26 Νοεμβρίου 2009
Ώρα έναρξης: 22.30
Δραγούμη και Διοχάρους 11 (πίσω από το Χίλτον) - Αθήνα
Τηλ.: 210 7237150
www.pirinas.com
Διαβάστε ακόμα