Άλλη μια φορά, απλά Μπαλαφικός!!

Ο Μπαλάφας είναι σαν την Ηπειρώτικη φέτα. Μπορεί να μπήκε σε μοντέρνες συσκευασίες και να ήρθε στην Αθήνα αλλά πάντα κρατάει την αυθεντική παραδοσιακή γεύση του που τον κάνει τόσο ξεχωριστό! 
Διαβάστηκε φορες
Πέμπτη μετά τα χριστούγεννα και πριν την αλλαγή του χρόνου και ο Λεωνίδας Μπαλάφας δίνει για άλλη μια φορά την ψυχή του πάνω στη σκηνή του Σταυρού του Νότου club. Παρά την κουρασή του από τις συνεχόμενες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα , έκατσε στη σκηνή από τις 11 παρά μέχρι τις 4:30, έχοντας εμφανώς ξεμείνει από δυνάμες γύρω στις 3 και συνεχίζοντας να τραγουδάει όχι με την φωνή του αλλά με την ψυχή του μέχρι τελικής "πτώσεως".Ακόμα και αν δεν σου αρέσει ο Λεωνίδας, σαν καλλιτέχνης, ή τα κομμάτια του (πράγμα δύσκολο) δεν μπορείς να αμφισβητήσεις ότι τα δίνει όλα στη σκηνή και ότι κάνει τα πάντα για να ευχαριστήσει τους θαυμαστές του που τον τιμάνε με την παρουσία τους. Ξεπερνάει κούραση, προσωπικά προβλήματα και στεναχώριες και μαζί με την αξιόλογη μπάντα του (που περιελαμβάνει σχεδόν όλα τα είδη μουσικών οργάνων) κάνουν ότι μπορούνε για να απολαύσει το live και ο τελευταίος ακροατής.

Άλλο ένα εκπληκτικό live  έδωσε ο Λεωνίδας με την παρέα του,λοιπόν, έχοντας την βοήθεια του πολύ καλού ήχου από τον ηχολήπτη του Σωτήρη, για τον οποίο τραγούδησε, όπως συνηθίζει στις τελευταίες του εμφανίσεις, μια ελληνική διασκευή του informer. Με δυναμισμό, πάθος, κλαρίνα και χορό κατάφερε να μας ταξιδέψει για να βρούμε την κοπέλα καραμέλα και να της ζητήσουμε μία συγγνώμη, γιατί αγάπη μόνο αρκεί και είναι καλύτερο να αφήνεις να πάνε στην ευχή τα κουτσομπολιά και τα λόγια του αέρα, έχοντας πάντα στο νου τη συμβουλή της μάνας: Ό,τι αισθάνεσαι να λες... Αφού μπόρα είναι και θα περάσει το ρημαδιό, μην βάλεις τον εαυτό σε μια φυλακή σαν τον Παύλο αλλά πάρε τα κεφάλια όλων αυτών που σε κάνουνε χάλια για να έχεις και εσύ ένα happy end!Απίστευτη είναι και η δημιουργικότητα του Μπαλάφα αφου, μόλις μερικούς μήνες μετά την κυκλοφορία του διπλού του δίσκου "Ας ρίχνει και χαλάζι" που περιελάμβανε 20 εξαιρετικά κομμάτια, έχει αρχίσει να μας παρουσιάζει καινούρια του κομμάτια όπως είναι "Ο καπετάν Λέρας", "Μπόρα ειναι θα περάσει", "Ζουλού" αλλά και δύο κομμάτια που τα είπε πρώτη φορά σε live εχθές,το "Κόσμε γλέντα" και το "Βοσκοπούλα". Κομμάτια που υποδεικνύουν ότι θα συνεχίσει στην πορεία που ο ίδιος έχει χαράξει και που εμείς έχουμε αγαπήσει.

Για τους μυημένους Μπαλαφικούς,  όπως αποφάσισαν να αυτοαποκαλούνται στην ομάδα του Λεωνίδα στο Facebook, τα λόγια ειναι πραγματικά περιττά για κάποιο Live του Λέο. Οι υπόλοιποι αρκεί να βρεθούν μία φορά σε live του και θα νιώσουν τη μαγεία που εκπέμπει ο ίδιος με την τρελή παρέα του. Κάθε εμφάνιση του είναι μοναδική αλλά εξίσου εκπληκτική με όλες τις άλλες. Συνδυάζοντας ακούσματα από την Ηπειρώτικη καταγωγή του, από την βαλκανική μουσική, από την ελληνική και ξένη ροκ, την reggae (την οποία και πάντα τιμάει ερμηνεύοντας τουλάχιστον ένα τραγούδι του Bob Marley), το rock 'n' roll, τα ρεμπέτικα και γενικά κάθε είδους μουσικής, βγάζει ένα φοβερό κράμα μουσικών ειδών πάνω στην σκηνή,προσφέροντας έτσι μία αξέχαστη εμπειρία.

Παραθέτω και ένα σχόλιο του Σ. για τον Μπαλάφα και την αγάπη που δείχνει στην Ηπειρώτικη καταγωγή του: "Ο Μπαλάφας είναι σαν την Ηπειρώτικη φέτα. Μπορεί να μπήκε σε μοντέρνες συσκευασίες και να ήρθε στην Αθήνα αλλά πάντα κρατάει την αυθεντική παραδοσιακή γεύση του που τον κάνει τόσο ξεχωριστό!"Αρκετός ήταν ο κόσμος που προσήλθε στον Σταυρό του Νότου σε περίοδο εορτών, για ένα live που πραγματοποιήθηκε σε γιορτινό κλίμα με τον κόσμο που είχε έρθει να δηλώνει δυναμικά παρών τραγουδώντας μαζί με τον καλλιτέχνη σε αρκετά τραγούδια και ζητώντας επίμονα τα αγαπημένα του κομμάτια (με το "Όλα" να φαίνεται πως είναι το πιο αγαπημένο του κοινού). Ο χώρος, παρά τα τραπέζια μπροστά στη σκηνή, μετατράπηκε σε αρένα και οι φαν του Λεωνίδα έγιναν και πάλι ένα.

Ο Αποστόλης έκανε το όνειρο του πραγματικότητα, τραγουδώντας στην σκηνή μαζι με τον Λεωνίδα το πόσο λυπάμαι, το οποίο και αφιέρωσε στην γυναίκα του. Ενώ στην σκηνή ανέβηκαν και ο Αρτέμης με την λύρα του αλλά και ο κύριος K που ερμήνευσε κομμάτια της προσωπικής του δισκογραφίας με τον Μπαλάφα αν παίζει ντραμς, ντέφι, κιθάρα και να κάνει φωνητικά. Κατά την γνώμη μου ιδιαίτερες στιγμές στο live ήταν η κρητική διασκευή του "Μία συγγνώμη" και, όπως κάνει στα περισσότερα live του, το happy end με την φοβερή αυτή εισαγωγή!

Ο Λεωνίδας θα συνεχίσει τις εμφανίσεις του στον Σταυρό του Νότου club για 2 τουλάχιστον ακόμα Πέμπτες και θα εμφανιστεί (σύμφωνα με τον πατέρατζέρ του, Μάρκο Φωτεινό) Παρασκευή 28/12 στον Προταρά, Σάββατο 29/12 στη Λεμεσό, Σάββατο 5 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη, Σάββατο 12 Ιανουαρίου στην Πάτρα. Είτε τον έχετε ξαναδεί live είτε όχι σας πρεοτείνω ανεπιφύλακτα να τον δείτε, λίαν συντόμως γιατί πραγματικά αξίζει!

Περισσότερες πληροφορίες για τις εμφανίσεις του javascript:nicTemp(); και javascript:nicTemp();

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα