Ο πρώτος σόλο δίσκος του Johnny Marr των Smiths

Ο Johnny Marr ξεκινά την σόλο καριέρα του με το δίσκο 'The Messenger'. Ακούστε το πρώτο τραγούδι.
Διαβάστηκε φορες
Ο Johnny Marr ξεκινά τη σόλο μουσική καριέρα του με το δίσκο ‘The Messenger’, ο οποίος θα κυκλοφορήσει τέλη Φεβρουαρίου.

Ο Johnny Marr ήταν ο κιθαρίστας των Smiths και μαζί με τον Morrissey είχαν δημιουργήσει ένα πολύ επιτυχημένο δημιουργικό δίδυμο, μέχρι το 1987 όταν ο Marr έφυγε από το συγκρότημα. Έκτοτε, έχει υπάρξει μέλος των Pretenders και των The The και το 1988 δημιούργησε μαζί με τον Bernard Summer των New Order το alternative dance/rock συγκρότημα Electronic. To 2000 δημιουργεί τους Johnny Marr and The Healers μαζί με τους Zak Starkey (γιος του Ringo Starr), Lee Spencer (κιθαρίστας των Cavewaves) και Alonza Bevan (πρώην μπασίστας των Kula Shaker). Επίσης, για 3 χρόνια συνεργάστηκε με τους Cribs.

Φέτος ήρθε η ώρα για τον πρώτο σόλο δίσκο του, ο οποίος ηχογραφήθηκε στο Μάντσεστερ και στο Βερολίνο και το mastering έγινε στα στούντιο Abbey Road από τον Frank Arkwright. «Η ιδέα πίσω από το δίσκο προέρχεται από τις εμπειρίες που έζησα μεγαλώνοντας στην Ευρώπη. Όταν είσαι μακριά από το σπίτι σου νιώθεις την ανάγκη να γράψεις για αυτό, είτε γιατί νιώθεις νοσταλγία είτε γιατί είσαι περισσότερο αντικειμενικός, δεν ξέρω… Το να μεγαλώνεις στην πόλη σε επηρεάζει και ακόμα και τώρα παρατηρώ τις ιστορίες και την ενέργειά της», δήλωσε ο Marr.

Δείτε στο τέλος του άρθρου το videoclip για το πρώτο τραγούδι που ακούμε μέσα από το δίσκο με τίτλο ‘Upstarts’. Το τραγούδι θα είναι διαθέσιμο ψηφιακά από τις 18 Φεβρουαρίου, ενώ θα κυκλοφορήσει και σε 7ιντσο βινύλιο μαζί με το κομμάτι 'Psychic Beginners', που δεν υπάρχει στο δίσκο.

Ο ίδιος δήλωσε στο περιοδικό ΝΜΕ ότι το τραγούδι ‘Upstarts’ αφορά την χαρά της πρόκλησης. «Ήθελα να το αποδώσω με έναν πιασάρικο ρυθμό, παρά να το σοβαρέψω».Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα