7th International Athens TattooConvention 2013

Ολοκληρώθηκε το τριήμερο για τους λάτρεις της πανάρχαιας τέχνης της δερματοστιξίας, που πλέον αποτελεί θεσμό.
Διαβάστηκε φορες
Για έβδομη συνεχή χρονιά, η Αθήνα φιλοξένησε στον χώρο του γηπέδου TAE KWON DO την διεθνή έκθεση με κύριο θέμα τα τατουάζ. Η πρώτη μου εμπειρία με την έκθεση ήταν πέρυσι, αν δεν κάνω λάθος περίπου ίδια εποχή, και μου είχε αφήσει πάρα πολύ καλές εντυπώσεις. Επαναλαμβάνοντας την επίσκεψη μου και φέτος δικαιώθηκα ξανά.



Περίμενα πως και πώς να ακούσω τον ήχο αρκετών δεκάδων μοτέρ να βαράνε, στα περίπτερα τω καλλιτεχνών. Είναι μια εμπειρία που αξίζει κάποιος να τη ζήσει. Έτσι, μπαίνοντας στο χώρο του γηπέδου βρίσκεσαι στο πάνω επίπεδο οπότε έχεις πιάτο όλη την αρένα και ζεις την παραπάνω εμπειρία από ψηλά. Επίσης στο πάνω επίπεδο υπήρχε και το graffiti show.



Όπως και πέρυσι κατεβαίνοντας από τις κερκίδες για τα περίπτερα, απέναντι από την κύρια είσοδο υπήρχε η σκηνή με τα προγραμματισμένα live shows καθώς επίσης και τους διάφορους διαγωνισμούς. Εκτός από τα περίπτερα των διάφορων καλλιτεχνών για tattoo είχαμε και piercing και body painting καθώς επίσης περίπτερα merchandise.



Ο κόσμος ήταν αρκετός, και διάφορων ηλικιών. Άνθρωποι που είχαν ήδη tattoo, κοινό που ήθελε να βαρέσει και έπαιρνε πληροφορίες από την πληθώρα των Ελλήνων αλλά και ξένων καλλιτεχνών, αλλά και αρκετοί που χτύπαγαν επί τόπου είτε για να διαγωνιστούν είτε όχι. Και φυσικά και κόσμος που ήρθε και από περιέργεια.

Από σχέδια, χαμός. Θεματολογίες όλων των ειδών: μουσικές, πολιτικές, ιδεολογικές, φύση, σουρεαλισμός…. Δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Μερικά σχέδια σε κάνουν να μένεις να τα κοιτάζεις και να ανακαλύπτεις διάφορα , όπως όταν βλέπεις ένα πίνακα ζωγραφικής ή όπως όταν διαβάζεις ένα ποίημα. Και αυτά τα σχέδια μετά να τα βλέπεις αποτυπωμένα πάνω σε σώμα. Μαγεία. Δεξιά από τη σκηνή των live και των διαγωνισμών, η έκθεση συνεχιζόταν με σκίτσα καλλιτεχνών και τέλος με custom motorbikes.

Έτσι εκμεταλλευόμενοι οι διοργανωτές το μεγαλύτερο μέρος του γηπέδου έστησαν μια αξιοπρεπή έκθεση, όπου πραγματικά περνούσες πολύ ευχάριστα την ώρα σου. Και πάντα υπό τον γνωστό ήχο του μοτέρ.

Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που θέλουν να «χαράξουν» κάτι στο σώμα τους. Επειδή έχουν πλέον έχουν πέσει πολλά κάστρα περιορισμών και προκαταλήψεων (βέβαια στην ελληνική κοινωνία υπάρχει ακόμα λίγο πρόβλημα) όσον αφορά τα tattoos είναι πλέον πολλοί αυτοί που θέλουν να μπουν στην παρέα των μελανιών. Δυστυχώς, είναι και αρκετοί που το έχουν δει σαν μόδα. Εδώ, χάνετε όλη η φιλοσοφία των tattoos. Τα tattoos είναι μια τέχνη και σαν τέχνη περικλείει συναισθήματα και καταστάσεις. Γι’ αυτό και τα αποτυπώνει ο καθένας , όταν το αποφασίζει, πάνω του. Και εδώ η μόδα δεν χωράει.

Tags
Διαβάστε ακόμα