Ο Μίλτος Πασχαλίδης, οι Τρίτες και το Socialista

Και εμείς ''Σαν βυθισμένες άγκυρες'', βουλιάξαμε στον καναπέ του παταριού, την Τρίτη στις 14 του τρέχοντος μήνα. 
Διαβάστηκε φορες
Ο Μίλτος Πασχαλίδης στο Socialista κι εμείς ''Σαν βυθισμένες άγκυρες'', βουλιάξαμε παρέα με την Δανάη, στον καναπέ του παταριού, την Τρίτη στις 14 του τρέχοντος μήνα. Το καράβι μας έφτασε κατά τις 9.30 και ήταν ακόμα νωρίς. Είχα αρκετό καιρό να βρεθώ στο συγκεκριμένο μαγαζί και έχω να σου πω, ότι χαρήκαμε πολύ με την ευγενική εξυπηρέτηση των παιδιών εκεί, αλλά και με τον εξαερισμό που είχε μεγάλα κέφια και είναι ημικάμπριο. Έτσι, οι ώρες που κάτσαμε ήταν ευχάριστες και κυρίως μας άφησαν καθαρό το κεφάλι για να δούμε το live.

Ο κόσμος έφτασε και γέμισε το χώρο , όχι ασφυκτικά ευτυχώς, και έτσι ο Μιλτος κατά τις 11 και κάτι ψιλά , ανέβηκε μαζί με την παρέα του και ξεκίνησε αμέσως. Ιntro με ''Βυθισμένες άγκυρες'' και από εκεί τις σήκωσε για μια βόλτα '' Ηράκλειο-Καλαμάτα'' και δόξα τους αμέτρητους Θεούς , χωρίς ''Βαριές κουβέντες'' και δύσκολες . Στα πλάγια του ο εξαιρετικός Δημήτρης Σινογιάννης με την ηλεκτρική του κιθάρα , απέδιδε φόρο τιμής με ένα ''Μπλουζ της άγριας νιότης'' με τρόπο που σε έκανε να σκέφτεσαι και να απορείς για αυτή τη συνεχόμενη ''Σκυλίσια μέρα'' των καιρών μας, παρά το γεγονός ότι μας λείπει το γάβγισμα. Ίσως σαν απάντηση άκουσα το Μίλτο να λέει τρυφερά στη νύχτα , ''Κόψε την πείνα σου'', την ίδια στιγμή που '' Σου τηλεφωνώ'' για τα μαντάτα τα καλά και πως περνάμε όμορφα, να έρθεις. Η ταλαντούχα Μιρέλα Πάχου λίγο μετά, μας γνώρισε τη ''Σπασμένη κούκλα '' της και θυμήθηκα κάποια από τα παλιά μου πορσελάνινα όνειρα , που ''Σαν τραγουδάκι'' παλαιού και πολυπαιγμένου βινυλίου με την βελόνα της ζωής , γρατζουνίστηκαν από το χρόνο. Ο Μίλτος που είχε κατέβει για να αφήσει όλο το χώρο στη Μιρέλα, ανέβηκε στη σκηνή, ψάχνοντας ακόμα την ''Πηνελόπη'' του και εγώ τη δική μου ''Ο τρελός'' .

Δίψασε η νύχτα και ο λόγος είναι πολύ απλός. Ο μπασίστας Δημήτρης Μουτάφης, κέρασε σε ρυθμό ρέγγας κάποιον ο οποίος επέμενε ότι είναι '' Englishman in New York'' αλλά τελικά δεν ήταν. Και το καταλάβαμε όταν ακούσαμε τυχαία στην συνέχεια, μια φωνή να του φωνάζει '' Hey Joe'' this way goes to hell, οπότε και υποθέσαμε πως είναι Αμερικάνος με Ευρωπαϊκά υπαρξιακά. Πρέπει να πω εδώ, πως ο Δημήτρης Μουτάφης έχει και καλή φωνή εκτός από ρυθμό ενώ μας έδειχνε μουσικός που απολαμβάνει τη θέση του. Μας αρέσει αυτο!! Μετά λοιπόν, αφού ο Δημήτρηςτο έλυσε το θεματάκι αυτό, κέρασε το μικρόφωνο στον Δημήτρη Σινογιάννη όπου εκεί πάλι είχαμε ερωτηματικά τύπου ''Money for nothing''
και αν φέρνει την ευτυχία. Αλλά το πολύ χρήμα; Πάντα χάνω σε αυτή την κουβέντα όμως και δεν την συνέχισα. Και ευτυχώς με βοήθησε ο Σινογιάννης σε αυτό , αλλάζοντας θέμα και φτάσαμε να '' Κnocking on heaven's door '' και αν μας ανοίξουν καλώς. Εμείς θα το προσπαθήσουμε πάντως. Και εκεί που το σκέφτομαι αυτό , έρχεται στη σκηνή ο Μίλτος και φωνάζει ''Hey hey my my''. Και ξεκινάει μια σκέψη με γρήγορες εναλλαγές που μοιάζανε με ''Πλανόδιο τσίρκο'' και δεν κάνω πλάκα καθόλου. Σκέφτηκα και εγώ μαζί του ''Πόσο πολύ σ' αγάπησα'', ''Πριν το τέλος'' και ελπίζω να το καταλάβεις αυτό πριν ξεθωριάσω '' Σαν των ματιών σου τις βαφές ''. Οι '' Κακές συνήθειες '' μας τελείωσαν και ο ''Νεοέλληνας'' καλό θα ήταν να πάει στην Αυστραλία να γλιτώσουμε. Αυτά ξετύλιξε ο Πασχαλίδης στο πρώτο μέρος σαν μια όμορφη ιστορία , που μπορεί να μην έχει δράκους και πριγκίπισσες , μα σίγουρα είχε τρομερή ενέργεια που την κέρασε με ανοιχτή καρδιά και σκέψη ποτισμένη με της εποχής το ξινό μέλι.

Δεύτερο μέρος και αμέσως ένιωσα να μου την λέει , πως είμαι ''Αγύριστο κεφάλι'' και ίσως δεν έχει άδικο έτσι που τα έχω κάνει. Κάπου μπροστά στην σκηνή ήταν και ένας μικρός Θεούλης που σαν ''Ακροβάτης'' χόρεψε μέχρι το τέλος της βραδιάς και μπράβο του και μαγκιά του μεγάλη. Μεγαλύτερη από την ήδη μεγάλη ηλικία του και πως τον χαρήκαμε να ήξερες. Έκανε μια παύση για να της/του μεταφέρουμε δια στόματος Μίλτου πως '' Ακόμα σ' αγαπώ'' και μετά ακριβώς αυτό που πρέπει με την Μιρέλα Πάχου!! ''Σιωπή''... Σαν απόδειξη των λεγομένων και παραδοχή των πεπραγμένων. Ήταν η σπίθα για να φουντώσει η ''Φωτιά μου'' και να θυμάσαι και εσύ και εγώ να μην το βάζουμε κάτω, όταν για κάτι η σιγουριά μας άπλωσε το χέρι της. Και όχι, δεν είναι για να μαζέψεις τις υπέροχες ''Ντομάτες'' του Μίλτου που θα κάνανε μια υπέροχη σάλτσα αναμφίβολα, αλλά για να ψαρέψεις την συγχώρεση από ''Της λήθης το πηγάδι'' και να κεράσεις τ' ανάμα της ζωής στο '' Καπηλειό '' του έρωτα.

Αφού ''Όσο βαρούν τα σίδερα'' του ανυπέρβλητου και της εμμονής , τόσο ''Τα παιδιά της γειτονιάς σου'' , όχι θα με πειράζουν απλώς, αλλά θα συνεχίσουν να μ' εξορίζουν στον κόσμο των μεγάλων. Και σαν το ''Αερικο'' του Θανάση η Μιρέλα , προσυπέγραψε όλα τα παραπάνω με την φωνή της και το σφραγίσαμε όλοι με ένα χειροκρότημα που δεν βγήκε από τις τσέπες αλλά από κάπου πιο βαθιά.

Ο Μίλτος με ένα τσιγάρο στο χέρι να καίει για όλα τα κρίματα του κόσμου, και με την ώρα περασμένη και ξεχασμένη πια, εκμυστηρεύεται πως ''Στις χαραυγές ξεχνιέμαι'' και ζηλεύω που το καταφέρνει αυτό. Και πόσο άψογη στιγμή είναι, για να ξεχαστεί κανείς για λίγο. Έτσι και αλλιώς , ακόμα δεν ''Στα είπα όλα'' και μπορεί να μοιάζει σαν ένα ''Παραμύθι με λυπημένο τέλος'' αλλά υπάρχουν λευκές σελίδες που περιμένουν να γραφτούν.

Στο τέλος , η '' Μπαλάντα του κυρ' Μέντιου'' , μάλλον μας έτριψε στη μούρη όσα θα έπρεπε αλλά δεν..Όσα θα θέλαμε αλλά δεν... Όσα ονειρευτήκαμε αλλά δεν..

Λάθος. Δικό μας αδερφέ, όχι των άλλων.
Ένα τελευταίο τσιγάρο και εσύ ''Αγάπη που' γινες δίκοπο μαχαίρι'' , χαράκωσες τη σκέψη μου για τα καλά και αυτή τη νύχτα. Ας είναι για καλό...

Ο Μίλτος Πασχαλίδης θα είναι εκεί για κάποιες Τρίτες ακόμα.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, οπότε μην το χάσεις Το ξέρω πως είναι ζόρικα τα πράγματα και μπράβο τους που το καταφέρνουν να μην έχουν οβολού αντίτιμο για να περάσεις την πόρτα.

Η διάθεση του θα παραμένει απρόβλεπτη και αυτό είναι ενδιαφέρον από μόνο του.

Στο ακορντεόν, το πιάνο, τη φωνή και τα χαμόγελα θα είναι η Μιρέλα Πάχου.
Στην ηλεκτρική κιθάρα και τα σόλο τσιφτετέλια ( όπως είπε ο ίδιος ο Μίλτος περιπαιχτικά) θα είναι ο Δημήτρης Σινογιάννης.
Στο μπάσο, θα είναι ο καλλίφωνος όπως απέδειξε , Δημήτρης Μουτάφης.
Και στα πιο ρυθμικά μας ένστικτα , θα είναι να ερεθίζει δια τυμπάνων ο Γιώργος Χατζής.

Έναρξη στις 22.30 ή λίγο μετά.

Socialista
Τριπτολέμου 33 Γκάζι
210- 3474733

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα