Γιατί αξίζει να πάμε στο Plisskën Festival 2013

Δεν πιστεύω να το σκέφτεστε να πάτε στο Plisskën Festival; Αξίζει να πάμε και πρέπει να στηρίξουμε μια τόσο αξιόλογη προσπάθεια!
Διαβάστηκε φορες


Πολλές καλημέρες σε όλους!

Δεν πιστεύω να το σκέφτεστε να πάτε στο Plisskën Festival; Αξίζει να πάμε και πρέπει να στηρίξουμε μια τόσο αξιόλογη προσπάθεια από παιδιά που δουλεύουν με μεράκι εδώ και χρόνια. Θα μου πείτε:

- Μα δεν ξέρουμε ούτε ένα από τα ονόματα του Φεστιβάλ. Άντε να έχουμε ακούσει τραγούδια από ένα-δύο συγκροτήματα.

Το πιο όμορφο κομμάτι σε μεγάλα Φεστιβάλ, όπως το Primavera Sound (ανοίγει τις πόρτες του σε μια εβδομάδα), είναι η ανακάλυψη νέων και συνάμα αξιόλογων ονομάτων. Το Plisskën Festival έχει "φρέσκα" συγκροτήματα στο line-up του. Ναι, δεν έχει τη Lana del Rey, αλλά μετά από λίγα χρόνια μπορεί κάποια ή κάποιες από τις μπάντες που έχει να κάνουν solo συναυλίες σε πολλές χιλιάδες fans τους.

Αυτή είναι η προστιθέμενη αξία του Φεστιβάλ λοιπόν. Αύριο αξίζει να προσέξετε τις funk-jazz μουσικές του Ebo Taylor (αξίζει πολύ ο Γκανέζος!). Το παρακάτω τραγούδι το ξέρετε:



Ακούστε κι αυτό:



την electro-pop των FM Belfast:



το punk των Fucked Up:



και το Αμερικάνικο hip hop των Death Grips:



Όλα τα παραπάνω θα τα ακούσουμε αύριο Σάββατο στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος". Βέβαια, το Φεστιβάλ ξεκίνησε από χθες και συνεχίζεται και σήμερα. Δείτε το πλήρες line-up στη σελίδα του Plissken Festival.

Το Plissken έχει περγαμηνές λοιπόν, αλλά έχει και κάποια σημεία που μπορεί να τροποποιήσει, ώστε να μαζέψει ακόμη περισσότερο κόσμο. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, το Φεστιβάλ θα έπρεπε να είχε λίγα γνωστά Ελληνικά συγκροτήματα, τα οποία θα έφερναν τον δικό τους κόσμο στο Plissken. Το καλύτερο θα ήταν βέβαια να είχαμε ένα δυνατό ξένο όνομα, αλλά ξέρω ότι "είναι δύσκολοι καιροί για πρίγκηπες"... Όταν σ' ένα party θες να βάλεις ένα αγνωστό τραγούδι στο ευρύ κοινό, παίζεις ένα γνωστό πρώτα και μετά βάζεις αυτό. Βέβαια, ξέρω ότι δεν είναι εύκολο...

Σάββατο 18 Μαϊου 2013
Plisskën Festival στο Κτίριο 56, Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος


Main Stage: Death Grips * Fucked Up * Ebo Taylor * FM Belfast * Brandt Brauer Frick * King Krule * Truckfighters * The Boy (Η εμφάνιση της El Perro Del Mar ακυρώθηκε λόγω αρρώστιας του παιδιού της) * Girls Names * Dope Body * Oy

Club Stage: Lil Silva * Moullinex * Jonas Rathsman * Kidnap Kid * Skinnerbox * Eliphino * Xosar * Pyramid * Larry Gus * A.N.D.Y. * Dream Koala
Ώρα Προσέλευσης: 14:30

Κτίριο 56 | Πειραιώς 254 Είσοδος Γ’ | 17778 Ταύρος | Αθήνα
Τηλ: +30 212 2540123
Website: www.ime.gr | E-mail: Hellenic-cosmos@ime.gr

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tο live της Κυριακής 19/5 στο Κ44 όπου θα εμφανιστούν:Shigeto (US), Egyptian Hip Hop (UK) & patten (UK) είναι SOLD OUT

Σημεία Προπώλησης
Viva.gr | www.viva.gr/tickets/festival/plissken/
Ticket Arena | www.ticketarena.gr
Eventbrite | http://plisskenfestival2013.eventbrite.com/
Ticket House | Πανεπιστημίου 42, www.tickethouse.gr
Public | Καραγεώργη Σερβίας 1, www.public.gr

Σήμερα το βράδυ πάντως, θα είμαστε στους Swans, στο Fuzz. Οι συντάκτες μας στη Θεσσαλονίκη μας ενημέρωσαν ότι οι Swans έδωσαν μια πολύ δυνατή συναυλία στο "Μύλο". Περισσότερα από το Μιχάλη Λαμπρινό και τον Τάσο Σούπιο πολύ σύντομα.

Σήμερα αναμένουμε και ανακοινώσεις για το EJEKT Festival 2013. Για να δούμε... Suede πριν τους Pet Shop Boys;

Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε!

Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα