Ταινίες - Ιούνιος 2013

Οι συντάκτες μας σας προτείνουν ταινίες για το μήνα Ιούνιο.
Διαβάστηκε φορες
Μιας και μπήκε ημερολογιακά το καλοκαίρι, προτείνουμε τις παρακάτω ταινίες να τις απολαύσετε σε έναν θερινό κινηματρογράφο, αν έχετε αυτή τη δυνατότητα. Αλλιώς, μια καλή παρέα είναι αρκετή!

I'm So Excited / Los Amantes Pasajeros / Δεν Κρατιέμαι
Ισπανική Κωμωδία, 2013
Σκηνοθεσία: Πέδρο Αλμοδόβαρ
Με τους: Παθ Βέγκα, Χαβιέ Καμάρα, Κάρλος Αρέτσες, Αντόνιο Μπαντέρας, Πενέλοπε Κρουζ
Ένα τεχνικό πρόβλημα θα κάνει άνω κάτω μια υπερατλαντική πτήση. Την ίδια στιγμή που οι πάντες κοιμούνται στην οικονομική θέση ναρκωμένοι από το προσωπικό, τα πράγματα στην business class βρίσκονται εκτός ελέγχου. Δυο πιλότοι και οι λιγοστοί επιβάτες που μένουν ξύπνιοι προσπαθούν πανικοβλημένοι να επικοινωνήσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ενώ οι φροντιστές αποφορτίζουν το τεταμένο κλίμα με μια χορευτική διασκευή του «I’m so excited» των Pointer Sisters.


Camille Redouble / Γλυκά μας Λάθη
Γαλλική Κομεντί, 2012
Σκηνοθεσία: Νοεμί Λβοβσκί
Με τους: Νοεμί Λβοβσκί, Γιολάντ Μορό, Σαμίρ Γκεσμί, Μισέλ Βιλερμόζ
Παραμονή Πρωτοχρονιάς και η 40χρονη Καμίγ, που μόλις χώρισε από τον σχολικό της έρωτα με τον οποίο ήταν παντρεμένη όλη της ζωή, μεθά μέχρι τελικής πτώσεως. Όταν ξυπνά, βρίσκεται πίσω στο 1985 και στα 16 της, αντιμέτωπη με τις επιλογές που έκανε στην εφηβεία της.



Now You See me / Η Συμμορία των Μάγων
Aμερικανική Περιπέτεια, 2013
Σκηνοθεσία: Λουί Λετεριέ
Με τους: Μαρκ Ράφαλο, Μελανί Λοράν, Τζέσι Άιζενμπεργκ, Γούντι Χάρελσον, Άιλα Φίσερ, Μόργκαν Φρίμαν
Ένας πράκτορας του FBI και μια αστυνομικός της Interpol προσπαθούν να αποδείξουν ότι μια ομάδα τεσσάρων «ταχυδακτυλουργών» βρίσκεται πίσω από μια σειρά ληστειών και να τους συλλάβουν.



The Great Gatsby / Ο Υπέροχος Γκάτσμπι
Aμερικανική Δραματική, 2013
Σκηνοθεσία: Μπαζ Λούρμαν
Με τους: Λεονάρντο ντι Κάπριο, Τόμπι Μαγκουάιρ, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Τζόελ Έντγκερτον
Ο πρώην χρηματιστής και νυν τρόφιμος νευρολογικής κλινικής Νικ Κάραγουεϊ αφηγείται τις ξένοιαστες ημέρες του στο Λονγκ Άιλαντ του 1922 και τη γνωριμία του με τον γοητευτικό όσο και μυστηριώδη μεγιστάνα Τζέι Γκάτσμπι.


Iron Man 3
Aμερικανική Περιπέτεια, 2013
Σκηνοθεσία: Σέιν Μπλακ
Με τους: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Ντον Τσιντλ, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Γκάι Πιρς
Ο Μανδαρίνος, ένας ασύλληπτος ισλαμιστής τρομοκράτης, κηρύσσει τον πόλεμο στις ΗΠΑ και ο Τόνι Σταρκ αποφασίζει να τον αντιμετωπίσει προσωπικά. Δέχεται όμως μια φονική επίθεση στην οποία τραυματίζεται, ενώ το σπίτι-εργαστήριό του καταστρέφεται ολοσχερώς.



Ακόμα, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, το οποίο θα διοργανώνει προβολές στο Κέντρο της Αθήνας, σε Θερινούς Κινηματογράφους, στην περιοχή της Ακρόπολης (πεζόδρομος Διονυσίου Αεροπαγίτου), σε Μουσεία και προαύλιους χώρους, στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στην Πλατεία Αυδή – Μεταξουργείο. Η πρεμιέρα του θα γίνει στο Σινέ Θησείον με την ταινία «Πριν τα Μεσάνυχτα» / «BeforeMidnight» - (2013, Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ). 

Ενδεικτικοί τίτλοι που θα προβληθούν: «Η Μεγάλη Ανατριχίλα» / «The Big Chill» - (1983, Λόρενς Κάσνταν ), «Zaziedanslemétro» (Λουί Μαλ 1960), «Eden» (2012, Μέγκαν Γκρίφιθς) , «Not my life» (2011, ΡόμπερτΜπιλχάιμερ), «JasonandtheArgonauts» (1963, Ντον Τσάφι), «Ονειρεύομαι τους φίλους μου» (1993, Νίκος Παναγιωτόπουλος)- φόρος τιμής στο Λευτέρη Βογιατζή, «Φωτογραφία» (1986, Νίκος Παπατάκης).


Στον κινηματογράφο Άστυ συνεχίζεται για όλο τον Ιούνιο το Ταινιόραμα 2013, στο οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε 3 ταινίες σε μια ημέρα με 6 ευρώ, ενώ το εισιτήριο διαρκείας κοστίζει 30 ευρώ. Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά στο ηλεκτρονικό φυλλάδιο του Ταινιοράματος παρακάτω:


Διαβάστε ακόμα