Οι Follakzoid στο Six DOGS: Ταξίδι στα τοπία του Krautrock

Πρώτη Ευρωπαική περιοδεία για την μπάντα από τη Χιλή με πρώτο σταθμό την Αθήνα.
Διαβάστηκε φορες

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος με τους Follakzoid.

Πρώτη Ευρωπαική περιοδεία για την μπάντα από τη Χιλή με πρώτο σταθμό την Αθήνα λοιπόν και τα πάντα λειτούργησαν άψογα. Αν και με προβλήματα ο ήχος σε κάποια σημεία, οι Follakzoid αυτό που ήταν να κάνουν το έκαναν και με το παραπάνω. Κλειστά μάτια, χαμένοι στον κόσμο τους (ιδιαίτερα ο drummer, που είναι στην κυριολέξια ο αγαθός γίγαντας της παρέας, καθώς τα είπαμε με τη μπάντα μετά το live αναλυτικά για την περιοδεία κτλ) και χωρίς ίχνος από βαθυστόχαστες πόζες επί σκηνής. Απόλυτα συγκεντρωμένοι στη μουσική τους με δυο λόγια.
 
Φουλ το Six Dogs, το κοινό ανταποκρίθηκε, μπηκε στην ατμόσφαιρα των Follakzoid και ταξίδεψε μαζί τους στα τοπία του Krautrock με οδηγό τις καλύτερες στιγμές του συγκροτήματος. Το 'Pulsar' και το 'Trees' ήταν μάλλον τα δύο μουσικά θέματα που απογείωσαν το ταξίδι και οι στιγμές που οι πιο πολλοί θα θυμούνται περισσότερο έντονα. Πολύ δεμένη μπάντα στη σκηνή,κάνει μπάμ ότι το έχουν δουλέψει το πράγμα,και η άνεση αυτή κάνει τη μουσική τους ακόμα πιο ενδιαφέρουσα 'on stage'.Το έχουν, να το πω απλά. Πατάνε γερά και σαν εικόνα και σαν αποτέλεσμα.
 
Λίγο μετά το οργιαστικό encore των Follakzoid, είχα την ευκαιρία να πω μερικά πράγματα μαζί τους, άλλα πρώτα θέλω να πω κάτι άλλο. Μου έκανε εντύπωση το ότι θυμήθηκαν (...) τη συνέντευξη τους στο Mixgrill, μήνες πίσω, που τότε βέβαια δεν ήταν στα πλαίσια κάποιου promotion, άλλα έγινε γιατί γούσταρα τη μπάντα. Κι αυτό με έκανε χαρούμενο,γιατι η μουσική ΜΕΤΡΑΕΙ για όλους. Εξαιρετικά παιδιά, μέσα στο χαμόγελο, ζεστοί και εγκάρδιοι τύποι, μου έλεγαν ιστορίες για το (δύσκολο) ξεκίνημα τους,τα 'ονειρα τους για αυτή την τουρνέ, χάρηκαν με τον καιρό στην Αθήνα και έδειξαν να ενδιαφέρονται και για τη γενικότερη συναυλιακή εικόνα της χώρας μας. Τους εξήγησα πως συμβαίνουν πράγματα, παρα την οικονομική κρίση και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη φορά.

'Thanks for commin' dude' μου λέει ο κιθαρίστας καθώς τους αποχαιρετώ και σκέφτομαι πόσα όμορφα πράγματα συμβαίνουν τελικά σε αυτή τη πόλη κάποιες φορές... Αυτό το live ήταν σίγουρα ένα απο αυτά..

Tags
Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα