10 λόγοι για τους οποίους πρέπει να πας στο Plisskën Festival 2014

Φέτος, έχετε 10 (και παραπάνω ίσως...) λόγους για να πάτε στο Κτίριο 56, Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".
Διαβάστηκε φορες
Αύριο το απόγευμα, ανοίγουν οι πύλες του φετινού Plissken Festival. Πολλοί πιστεύουν - δικαίως - ότι φέτος το Φεστιβάλ έχει το καλύτερο line-up από κάθε άλλη χρονιά και όλοι οι μουσικόφιλοι ελπίζουμε ότι αυτά που ευχόμαστε πριν την έναρξη του Φεστιβάλ, να γίνουν πραγματικότητα κατά τη διάρκεια του. Μακάρι.

Φέτος, έχετε 10 (και παραπάνω ίσως...) λόγους για να πάτε στο Κτίριο 56, Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος":
  1. Είναι το μοναδικό πραγματικό Φεστιβάλ στην Ελλάδα. Δεν υποβαθμίζω τα υπόλοιπα Ελληνικά festivals, αλλά όταν έχεις συνολικά 60 ονόματα και 5 σκηνές σε 2 ημέρες, δικαιούσαι να παινευτείς για αυτό!
  2. Οι Wild Beasts την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ (Παρασκευή 6/6). Το φετινό album τους "Present Tense" είναι μέσα στα albums που ξεχωρίζουν το πρώτο εξάμηνο του 2014. Δεν είναι το καλύτερο, αλλά είναι αρκετά καλό!
  3. Μετά την εμφάνιση τους στο Synch Festival, το 2010, οι Fuck Buttons επιστρέφουν στην Αθήνα, για λογαριασμό του Plissken Festival. Για να καταλάβετε πόσο καλό συγκρότημα είναι οι Fuck Buttons και την αναγνώριση που έχουν σε όλο τον κόσμο, σας υπενθυμίζω την αποδοχή του περσινού δίσκου τους "Slow Focus", το οποίο πήρε 81 στα 100, στο Metacritic και 8,7 στα 10 στο Pitchfork! Αντίστοιχες κριτικές είχε το δεύτερο album τους "Tarot Sport (9 στο Pitchfork), το 2009 και το ντεμπούτο τους "Street Horrrsing". Δεν είναι τυχαίο συγκρότημα!
  4. O Damien Jurado έχει κυκλοφορήσει μια αρκετά καλή δισκογραφική δουλειά στις αρχές της χρονιάς ("Brothers and Sisters of the Eternal Son") και με ενδιαφέρον περιμένω την εμφάνιση του.
  5. Οι Black Lips που παίζουν το Σάββατο ακούγονται αρκετά φέτος και τα μεγάλα μουσικά περιοδικά - sites γράφουν καλά λόγια για αυτούς. Οι Αμερικάνοι από την Atlanta κυκλοφόρησαν τον περασμένο Μάρτη, το έβδομο album τους με τίτλο "Underneath the Rainbow".
  6. Οι Girls Against Boys, Soft Moon, Wooden Shjips και Dub Pistols είναι σταθερές αξίες και έχουν κάνει καλές συναυλίες στη χώρα μας, στο παρελθόν.
  7. Ο George Evelyn ή αλλιώς οι Nightmares on Wax είναι ένα προσωπικό σχήμα, το οποίο ξεκίνησε το 1988 κι από τότε έχει 7 δίσκους στο ενεργητικό του. Οι ηλεκτρονικές μουσικές του πρώτου album του ήταν ένα από τα πρώτα δισκάκια που κυκλοφόρησε η Βρετανική Warp Records.
  8. Το εισιτήριο είναι φθηνό, αν σκεφτείς αυτό που προσφέρεται. Με 25 ή 30 Ευρώ, βλέπεις 28 συναυλίες - dj sets κάθε μέρα και 5 stand up κωμικούς στο Comedy Stage. 
  9. Ο χώρος που γίνεται το Φεστιβάλ γίνεται κάθε χρόνο όλο και πιο όμορφος και πιο λειτουργικός. Πέρσι, ο κήπος από την πίσω μεριά της κεντρικής σκηνής είχε διαμορφωθεί πολύ όμορφα. Είναι βέβαια μειονέκτημα το ότι δεν υπάρχει κάποιος σταθμός ΜΕΤΡΟ εκεί κοντά.
  10. Οι διοργανωτές! Το αξίζουν τα παιδιά, γιατί προσπαθούν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα και να δημιουργήσουν ένα κανονικό Φεστιβάλ στην Ελλάδα, σε δύσκολη οικονομική περίοδο και σε ένα δύσκολο - για αυτές τις μουσικές - κοινό... Θέλετε να παραμείνει "ζωντανό" αυτό το Φεστιβάλ και τα επόμενα χρόνια; Αν ναι, τότε στηρίξτε το!

Περισσότερα για το Plissken Festival 2014 εδώ.



Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα