Supernatural: Γιατί θέλουμε και το παραμύθι στη ζωή μας

Η σειρά - απόδειξη στην τηλεόραση, πως δεν χρειάζεται να έχεις μεγάλο budget και ηχηρά ονόματα για να φτιάξεις κάτι με απήχηση.
Διαβάστηκε φορες
Αυθεντικός Τίτλος: Supernatural
Έτος παραγωγής: 2005
Χώρα παραγωγής: Αμερική
Κύκλοι μέχρι σήμερα: Εννέα (ολοκληρωμένοι)
Αριθμός επεισοδίων ανά κύκλο: Συνήθως 22
Μέσος χρόνος επεισοδίου: 45 λεπτά
Είδος: Φαντασίας - Τρόμου

Οι περισσότεροι από εμάς, από μικρά παιδιά μοιραζόμασταν ιστορίες με υπερφυσικά φαινόμενα, φαντάσματα και περίεργες συμπτώσεις. Προσωπικά, πάντα με γοήτευαν τέτοιου είδους ιστορίες και έτσι επέλεξα να παρακολουθήσω την συγκεκριμένη σειρά, σχεδόν από την αρχή της. Βρικόλακες, λυκάνθρωποι, δαίμονες, τζίνι και ότι άλλο έχει να προσφέρει η φολκλόρ μυθολογία διαφορετικών πολιτισμών, μας το παρουσιάζει το Supernatural.Πλοκή: Η σειρά μας παρουσιάζει τις περιπέτειες δύο αδερφών, του Sam και του Dean Winchester, οι οποίοι γίνονται κυνηγοί οτιδήποτε υπερφυσικού υπάρχει στον κόσμο μας, στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν την αλήθεια για την οικογένειά τους.

Ανάλυση: Αυτό που μπορούμε να πούμε για την σειρά είναι ότι ξεχειλίζει από φαντασία! Ο σεναριογράφος (παραγωγός και γενικότερος εμπνευστής) της σειράς, Eric Kripke, μας ταξιδεύει συχνά στις ανατριχιαστικές μυθοπλασίες παρμένες από διάφορες κουλτούρες. Η σειρά ακολουθεί την επιτυχημένη σεναριακή συνταγή που υποδεικνύει αυτοτελή επεισόδια με ένα κεντρικό σενάριο να εκτυλίσσεται ανά κάποιο αριθμό επεισοδίων. Η ιστορία παίρνει όλο και περισσότερο χρόνο όσο προχωράνε οι κύκλοι, ενώ ένα κύριο χαρακτηριστικό της σειράς είναι ότι έχουμε τακτικά εμβόλιμα επεισόδια με τελείως διαφορετικό ύφος (συνήθως χιουμοριστικό) καθώς και μερικά που πατάνε στις γιορτές τις εποχής (Χριστούγεννα, Halloween κ.α.). Τα χιουμοριστικά breaks και τα λίγο πιο περίεργα επεισόδια, κάνουν τη σειρά πιο ανάλαφρη και πιο ευχάριστη, δίνοντας τον σωστό τόνο της μη ρεαλιστικής προσέγγισης και υπενθυμίζοντας στο θεατή ότι παρακολουθεί ένα παραμύθι που μπορεί να τον οδηγήσει οπουδήποτε.Οι ηθοποιοί που απαρτίζουν το casting της σειρά, είναι καλοί, χωρίς να ξεχωρίσουν αλλά ούτε και να ακυρώνουν το ύφος της. Αρκετοί σε αριθμό με πολλούς νέους και πρωτοεμφανιζόμενους ηθοποιούς, αλλά και με πιο έμπειρους σε πιο υποστηρικτικούς ρόλους, συνθέτουν ένα ενδιαφέρον casting που μπορεί να παρουσιάζει κάποιες στιγμές αδυναμίας, αλλά δεν μας βγάζει από την ιστορία. Οι δύο κεντρικοί πρωταγωνιστές είναι αξιόλογοι στο ρόλο τους, ενώ και κάποιοι δευτερεύοντες χαρακτήρες καταφέρνουν να κλέψουν τα φώτα κάποιες φορές.

Σκηνοθετικά η σειρά είναι πιστή στο ύφος της, αν και τα εφέ που βλέπουμε, κάποιες φορές είναι λίγο πιο φτηνιάρικα. Τα εμβόλιμα επεισόδια έχουν ιδιαίτερο στυλ και για αυτό το λόγο σε αυτά, ο σκηνοθέτης έχει περισσότερο χώρο να ελιχθεί και να φύγει από το πιο στατικό κομμάτι της σειράς.Τι μας αφήνει:
Ομολογουμένως η σειρά είναι μέτρια στα δομικά της στοιχεία. Αλλά όπως οι περισσότερες σειρές που μας καταφέρνουν να κολλήσουμε, καλύπτει ένα σημαντικό κενό στην τηλεοπτική μας ζωή. Το κενό αυτό το συμπλήρωναν μέχρι προσφάτως άλλες σειρές παρόμοιου στυλ, οι οποίες έχουν πλέον καταλήξει, όπως Buffy, Angel και διάφορα άλλα, αν και δεν είναι τόσο μονοδιάστατη όσο εκείνες. Έχει έντονο, όμως το στοιχείο του παραμυθιού, και αυτό δεν μας χαλάει καθόλου. Γιατί το παραμύθι είναι μέσα στη ζωή μας και όταν ξέρουμε και δεχόμαστε ότι μας λένε ψέματα και το κάνουν για την δική μας διασκέδαση, συνήθως περνάμε καλά.

Τρέιλερ:


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα