2nd Rock Aid: Μέσα και έξω από τη σκηνή

Το 2nd Rock Aid πέρασε στην ιστορία και περιμένουμε του χρόνου και το τρίτο κ.ο.κ.
Διαβάστηκε φορες
Το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014, όπως και πέρυσι την Παρασκευή 30 Αυγούστου του 2013, πραγματοποιήθηκε το δεύτερο κατά σειρά Rock Aid στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας. Σκοπός: ο ίδιος με πέρυσι, ενίσχυση του κοινωνικού φαρμακείου του Δήμου Νίκαιας Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Είσοδος για το κοινό: απλά ένα κουτί φάρμακα.

Απολογισμός: Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου:

2nd ROCK AID: ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΜΑΖΙ!

Το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου οι Ghostance The
band, Mr. Highway Band, Hungry Dukes και ΣΕΛΑΣ μαζί με τον ενθουσιώδη κόσμο τους ένωσαν τις δυνάμεις τους στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας, σε μια blues/rock βραδιά, με ένα κοινωνικό σκοπό: τη συλλογή φαρμάκων για την ενίσχυση του κοινωνικού φαρμακείου του Δήμου Νίκαιας Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

Το festival 2nd Rock Aid  έλαβε χώρα με την συνεργασία του  Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, με  χορηγούς τη Fix Hellas και Rock Street café, και 8 media sponsors (που συμμετείχαν με το δικό τους τρόπο στην καλύτερη δυνατή προώθηση του σκοπού) και φυσικά με προσωπική πρωτοβουλία και προσωπική ενασχόληση του Γιάννη Κομνηνού επιτέλεσε το σκοπό της:
600 φάρμακα μαζεύτηκαν από τους περίπου 300 παρευρισκομένους. Όγκος που κάλυψε σε μεγάλο ποσοστό και τουλάχιστον για κάποιο διάστημα, τις ανάγκες του κοινωνικού φαρμακείου.

Οι δύσκολοι καιροί έχουν και μεγαλύτερες απαιτήσεις. Αν καταφέραμε όλοι μαζί, εμείς κι εσείς, να συνεισφέρουμε έστω και στο ελάχιστο, είμαστε απλά ευτυχείς!

Ghostance The band, Mr . Highway Band, Hungry Dukes , ΣΕΛΑΣ

Λίγα λόγια για το festival:


Το 2nd Rock Aid έλαβε χώρα με την συνεργασία του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη
Είσοδος: Ανταλλαγή εισόδου με ένα κουτί φάρμακο
Χορηγοί: Fix Hellas   Rock Street café

Χορηγοί επικοινωνίας:

|| botoxradio.com || i-jukebox.gr || insideout music || mix grill || octavaradio.gr || Rockoverdose.gr || Southernrock.gr || Vmedia


----------------

Είχα την πολύ μεγάλη τιμή, να βοηθήσω on stage την διοργάνωση. Κουβαλήματα, στήσιμο στη σκηνή, βοήθεια στα συγκροτήματα και λοιπά. Αυτό που εισέπραξα, όπως και πέρυσι, ήταν η χαρά και η πάρα πολύ καλή διάθεση που έδειξαν όλοι: μπάντες, συντελεστές  και κοινό. Όχι πλαστικά χαμόγελα, όχι σταριλίκια. Μόνο rock.

Δεν θα ξαναπώ τα ίδια με πέρυσι. Αντίθετα, πέρα από τα ευχαριστήρια σε όλες τις μπάντες, τους συντελεστές που κόπιασαν αφιλοκερδώς για να βγει μια εξαιρετική βραδιά και φυσικά σε όσους έδωσαν το παρόν, με τη σειρά μου ΔΕΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ που μπορούσαν να έρθουν και δεν ήρθαν. Και τέλος.

Στο μουσικό μέρος τώρα. Και οι τέσσερις μπάντες ήταν υπέροχες.

Εκκίνηση λίγο μετά τις 20:00 με τους ΣΕΛΑΣ. Μια rock μπάντα με ελληνικό στίχο κινούμενη στα πλαίσια της μουσικής φιλοσοφίας των Διάφανων Κρίνων. Ο κόσμος δεν είχε κάνει ακόμη πολύ αισθητή την παρουσία του, όσοι όμως τους άκουσαν τους χειροκρότησαν θερμά.Παρουσίασαν κομμάτια δικά τους, αφήνοντας πραγματικά το στίγμα τους και άνοιξαν τον δρόμο για τους υπόλοιπους τρεις να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε να στεφθεί με πλήρη επιτυχία το live.


Και έτσι και έγινε. Η πλάκα είναι ότι από την τετράδα των συγκροτημάτων, τα τρία τα είχα δει ζωντανά. Μόνο τους Mr.Highway Band δεν ήξερα, αλλά θα φτάσουμε και σε αυτούς.

Δεύτερη κατά σειρά μπάντα ήταν οι Hungry Dukes. Μπλουζιές, ροκιές, ο κόσμος δειλά δειλά να εμφανίζεται όλο και περισσότερος με το απαραίτητο ειδικό εισιτήριο, και το κέφι να ανεβαίνει.Ο ήχος (έχοντας εμπειρία και από πέρυσι) ήταν πάρα πολύ καλός. Καλύτερος πιστεύω από πέρυσι. Αυτό βοήθησε και τις μπάντες να αποδώσουν τα μέγιστα.Επόμενοι κατά σειρά οι Mr.Highway Band. Χωρίς να θέλω να θίξω καμιά μπάντα ήταν η αποκάλυψη της βραδιάς. Και αυτό που λένε "η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται" είναι μεγάλη αλήθεια. Και γιατί το λέω: Βοηθώντας τον ντράμερ τους να φτιάξει τη θέση στο βαθύ, μου λέει «σφίξ'το καλά θα φάει ξύλο». Ναι ρε, αυτές είναι ροκ ατάκες. Οι οποίες έγιναν και πράξη από αυτούς τους απίστευτους M. Highway Band.Σκηνική παρουσία φοβερή, κινήθηκαν  σε blues/hard rock μονοπάτια. Ο κόσμος πλέον ήταν αρκετός και η βραδιά είχε ξεκινήσει να παίρνει πανηγυρικό χαρακτήρα (όχι για τα πανηγύρια).Για τους Αρτινούς Ghostdance The Band τι να πούμε. Και μόνο ότι ξεκίνησαν από την Άρτα την ίδια μέρα φτάνοντας απογευματάκι στο χώρο της συναυλίας κάνοντας το sound check και μετά αμέσως έξω στη μάχη, αξίζουν συγχαρητήρια.
Ακόμα πιο συγκινητική η κίνηση τους να φέρουν μια κούτα φάρμακα. Την παρέδωσαν στον Γιάννη Κομνηνό, όταν ο τελευταίος στη μέση περίπου της εμφάνισης τους ανέβηκε στη σκηνή να ευχαριστήσει για άλλη μια φορά συντελεστές και τον κόσμο για την προσφορά του.Και μιας και πιάσαμε τα συγκινητικά, χάρηκα πάρα πολύ που είδα μέλη των συγκροτημάτων του περσινού line-up του Rock Aid να δίνουν ενεργά το παρόν. Το αποκορύφωμα δε, έγινε όταν ο Γιάννης Σιδερακης (τραγουδιστής των Ghostdance) κάλεσε στην σκηνή τον τραγουδιστή των Soundtruck και τον τραγουδιστή των Skysent Lu για να διασκευάσουν το Simple Man των Lynyrd Skynyrd.Κάπως έτσι φτάσαμε και στο τέλος του φετινού Rock Aid. Ο φιλανθρωπικός σκοπός πέτυχε. Αυτοί που ήρθαν το ευχαριστήθηκαν και οι μπάντες το ίδιο. Επί προσωπικού, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά του stage crew , ίσως η πιο γλυκιά κούραση.

Άντε και του χρόνου -κοινότυπο αλλά αληθινό!

Ο Γιάννης Κομνηνός θέλει να ευχαριστήσει τους: Γεωργακά, Αθανασόπουλο (στήσιμο από το πρωί ηχητικά και φωτισμός το βράδυ),  Πετράκης (ηχητικά από το απόγευμα και μετά), τους χορηγούς Fix Hellas και Rock Street Café-bar, τα φαρμακεία στην Άρτα που ευαισθητοποιήθηκαν μέσω των Ghostdance και παρέδωσαν την κούτα με τα φάρμακα και φυσικά όλο τον κόσμο που ήρθε και τίμησε αυτή την κίνηση!

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα