Μιλήσαμε με τους Ένα βήμα μπροστά!

"Μπορεί να είναι εξαιρετικά καλό να υπάρχουν παρεμβάσεις, όταν αυτές γίνονται από ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν να κατευθύνουμε τη μουσική μας"
Διαβάστηκε φορες
Λέγονται "Ένα βήμα μπροστά" και είναι αυτό που όλοι χρειάζεται να κάνουμε νομίζω... Τους συναντήσαμε κάπου στο Γκάζι! Για φαντάσου, ένα βήμα μπροστά με γκάζι! 


Αρκεί ένα βήμα μπροστά;
Φυσικά αρκεί ένα βήμα μπροστά, αρκεί να το κάνεις συνέχεια!!!

Παρά το γεγονός ότι μετράτε χρόνια πίσω σας, από το 2001 αν δεν κάνω λάθος, θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για σας;
Πρόσφατα σκεφτόμασταν πως είναι μάλλον εντυπωσιακό το ότι είμαστε 14 χρόνια μαζί, παρ’ όλες τις τριβές της καθημερινότητας. Έχουμε συνδυάσει την μπάντα με πολλές όμορφες στιγμές που έχουμε ζήσει στη ζωή μας και σίγουρα θέλουμε να ζήσουμε και άλλες. Aκόμη καις δύσκολες καταστάσεις που έχουμε ξεπεράσει, τις σκεφτόμαστε ως κομμάτι αυτού που είμαστε και μάλλον τις αγαπάμε κι αυτές. Θεωρούμε πως η μουσική, μας έχει κάνει καλύτερους και στην επικοινωνία με τους άλλους ανθρώπους και μας έχει βοηθήσει να μάθουμε λίγο περισσότερο τους εαυτούς μας.

Διαβάζουμε στο τέλος του βιογραφικού σας πως μέσω της μουσικής σας θα προσπαθήσετε να προσφέρετε κάτι καινούργιο στον κόσμο της Ελληνόφωνης μουσικής απευθυνόμενοι άμεσα σε εκείνους που θέλουν να τους ακούσουν χωρίς καμία εμπορική παρεμβολή στις δημιουργίες τους. Τι σημαίνει αυτό ακριβώς;
Ε, το βιογραφικό το γράψαμε το 2007 που φτιάχτηκε το site και από τότε έχουμε μάθει κάποια πράγματα. Το μότο όταν βγήκε το πρώτο CD, ήταν ότι δίνουμε δωρεάν τη μουσική μας απευθείας στον κόσμο χωρίς κάποια άποψη πέραν της δικής μας, προβάλλοντας ουσιαστικά το γεγονός ότι δεν πήγαμε σε κάποια δισκογραφική εταιρεία εξού και η απουσία «εμπορικών παρεμβολών».
Με τον καιρό συνειδητοποιήσαμε ότι μπορεί να είναι εξαιρετικά καλό να υπάρχουν παρεμβάσεις, όταν αυτές γίνονται από ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν να κατευθύνουμε τη μουσική μας εκεί που πραγματικά θέλουμε. 
Αυτό ακριβώς συνέβη με την τελευταία μας δουλειά και είναι κάτι που μας κάνει πολύ χαρούμενους. Είχαμε κάτι στο μυαλό μας σαν ήχο και ύφος και με αυτή τη βοήθεια το πετύχαμε, σε μεγαλύτερο ίσως βαθμό από ό,τι περιμέναμε. Ως τώρα η μουσική μας ήταν δωρεάν, ελπίζουμε να τα καταφέρουμε και να συνεχίσει να είναι έτσι.

Πώς είναι, πρακτικά μιλώντας, να καλλιτεχνίζει κανείς στην Ελλάδα του 2015;
Είναι αρκετά δύσκολο αλλά ταυτόχρονα πολύ ωραίο. Για να κάνεις μια δουλειά χρειάζεται να το στηρίξεις και οικονομικά και συναισθηματικά. Υπάρχει πολλή και καλή διάθεση αλλά τα πράγματα γίνονται σε διαφορετικούς ρυθμούς και με διαφορετικό τρόπο από ό,τι παλαιότερα. Κάθε καλλιτέχνης πρέπει να κάνει την προσπάθειά του ασχολούμενος και με πολλά διαφορετικά πράγματα εκτός της μουσικής. Από την άλλη πλευρά το '15 ο κόσμος της μουσικής είναι καλύτερος από ότι τα προηγούμενα χρόνια, γιατί έχεις διεξόδους να παράγεις και να δείξεις έργο εκτός ραδιοφώνων και εταιριών. Μπορείς πλέον να γράψεις σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο μουσική στο σπίτι σου και να την δείξεις κατευθείαν στον κόσμο. Το σημαντικό είναι να βρίσκεις κίνητρο να δημιουργείς και να θες να παίζεις παρά τις όποιες αντιξοότητες. Για μας το η αρχή του '15 ήταν η περίοδος που ολοκληρώσαμε την πιο όμορφη δουλειά μας ως τώρα και θέλουμε να συνεχίσουμε. Η εποχή επιτάσσει δημιουργία.Προσωπικά έχω την άποψη πως κάθε ομάδα είναι μοιραίο να διαλύσει αλλά...αν με κάποιο τρόπο καταφέρουν να ξεπεράσουν κάθε ατραπό, τότε είναι καταδικασμένες να πετύχουν..Όσα τους αναλογούν αλλά θα πετύχουν! Μέχρι πότε ένα συγκρότημα νομίζετε πως έχει λόγο ύπαρξης; Είναι καταδικασμένα να σκορπάνε πιστεύετε;
Όχι δεν συμφωνώ. Δεν είσαι καταδικασμένος να κάνεις το οτιδήποτε, αν έχεις κίνητρο θα δημιουργείς, δεν υπάρχει χρονικό όριο. Σκέψου ότι οι Rolling Stones  παίζουν ακόμα, από τη στιγμή που το κάνουν αυτοί, γίνεται! Το μεγάλο ζήτημα είναι να μπορέσεις να κρατήσεις τον εγωισμό σου κάτω από το συγκρότημα και να διασκεδάζεις κάθε στιγμή αυτό που κάνεις. Σίγουρα μεγάλο ρόλο παίζει η χημεία και η κατανόηση με τους ανθρώπους που συνεργάζεσαι.

Στίχος ή μουσική; Ποιος ο ρόλος του ενός και ποιος του άλλου στις δημιουργίες σας και πείτε μας και ένα στίχο που σας ξέβρασε στην πιο μύχια συγκίνηση.
Για μένα ισχύει το εξής: Αν ένα κομμάτι έχει αδιάφορο στίχο αλλά μου αρέσει η μουσική του θα το ακούσω, αν όμως συμβαίνει το ανάποδο θα μου είναι λίγο δύσκολο! Χωρίς στίχο όμως, δε θα 'χες τίποτα να τραγουδήσεις, συνεπώς, αφού κάνουμε τραγούδια και τα δύο είναι εξίσου σημαντικά και πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται. Θα σου πω δύο στίχους μας που με αγγίζουν. Το ένα είναι "Πες ό,τι θες, ρώτησε εσένα μόνο, κάνε ό,τι θες μη μου ζητάς το λόγο", είναι προτρεπτικός για οποιονδήποτε άνθρωπο να εκφραστεί. Έχει σημασία να μπορείς να λες αυτό που πραγματικά νιώθεις και να μην το κρατάς μέσα σου. Ο δεύτερος στίχος είναι από το κομμάτι "Ο γκαντέμης" που λέει "πριν ακόμα αποφασίσεις το τασάκι αν θα φας, σκέψου πρώτα που θα σβήσεις το τσιγάρο που κρατάς", είναι πολύ βαθύς.

Πού σας βρίσκουμε αυτή την περίοδο και τι να περιμένουμε από εσάς στα επόμενα πρώτα βήματα;
Ο κόσμος θα μας βρει σχεδόν κάθε Σάββατο στο "Surreal" στο Μαρούσι όπου παίζουμε ακουστικά! Είναι από τις λίγες περιπτώσεις που το όνομα του μαγαζιού ταιριάζει απόλυτα στο τι συμβαίνει εκεί! (χαχα). Για full band live νέα κλπ, υπάρχει η σελίδα μας στο φεϊσμπούκ και το υπό ανανέωση site μας www.1bm.gr Επίσης, ήδη κυκλοφορούν στο youtube 2 καινούργια μας κομμάτια. Αργότερα, θα κυκλοφορήσουν και άλλα 3 κομμάτια τα οποία θα είναι επανεκτελέσεις προηγούμενων τραγουδιών στο καινούριο μας ύφος καθώς και ακόμα ένα ακυκλοφόρητο. Όπως φαίνεται στις φάτσες μας κάθε φορά που μιλάμε, είμαστε ενθουσιασμένοι γι αυτό.

θα θέλαμε να μας σχολιάσετε το παρακάτω.
"Τα έχουμε μπερδέψει νομίζω!
   Αντί να δίνουμε εμείς
   λογαριασμό στις λέξεις,
   στο τέλος τους ζητάμε κ το λόγο..."
Το πρόβλημα είναι οι άνθρωποι, πως χρησιμοποιούν το λόγο και για ποιο σκοπό και όχι φυσικά οι ίδιες οι λέξεις...Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα