Music is my radar - Επιλογές 1-15 Μαρτίου '09

Συνήθως οι ανοιξιάτικοι μήνες είναι γεμάτοι από νέες κυκλοφορίες και γι' αυτό το ραντεβού μας με τις επιλογές για αυτούς τους μήνες, εκτός απροόπτου, θα είναι ανά δεκαπενθήμερο και όχι μηνιαίο. Ο πρώτος δίσκος The airing of grievances των Titus Andronicus κυκλοφόρησε αρχικά τον Απρίλιο του 2008. Κατάγονται από το New Jersey και ο ήχος τους θυμίζει τους Arcade Fire με αρκετά punk στοιχεία από τους Clash και λίγη δόση τρέλας από τους Pogues.

Διαβάστηκε φορες
Συνήθως οι ανοιξιάτικοι μήνες είναι γεμάτοι από νέες κυκλοφορίες και γι' αυτό το ραντεβού μας με τις επιλογές για αυτούς τους μήνες, εκτός απροόπτου, θα είναι ανά δεκαπενθήμερο και όχι μηνιαίο.

Ο πρώτος δίσκος The airing of grievances των Titus Andronicus κυκλοφόρησε αρχικά τον Απρίλιο του 2008. Κατάγονται από το New Jersey και ο ήχος τους θυμίζει τους Arcade Fire με αρκετά punk στοιχεία από τους Clash και λίγη δόση τρέλας από τους Pogues. Πήραν το όνομά τους από την τραγωδία του Shakespare και όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι δεν τραγουδούν ποτέ για την αγάπη, αλλά μόνο για το μίσος!

Το νέο album των Yeah Yeah Yeahs ονομάζεται Its blitz και διαφέρει αρκετά από τις προηγούμενες δουλειές τους. Οι Νεουρκέζοι είχαν προγραμματίσει αρχικά την κυκλοφορία του στις 13 Απριλίου, αλλά τελικά την επέσπευσαν αφού το υλικό διέρρευσε στο διαδίκτυο. Ο ήχος της Karen O και της παρέας της στο συγκεκριμένο album είναι  περισσότερο ηλεκτρονικός από ποτέ, ενώ οι ίδιοι αναφέρουν ότι προσεγγίζουν την disco και τις συνθέσεις του Giorgio Moroder, αλλά και των Joy Division!
 
Στο Two suns των Bat for Lashes, για το οποίο γράφει ο Gbal, η Πακιστανικής καταγωγής Natasha Khan αναδεικνύει για άλλη μια φορά τις φοβερές φωνητικές της δυνατότητες, όπως και στο προ τριετίας ισάξιο ντεμπούτο τους. Το νέο τους album κυκλοφορεί στις 6 Απριλίου, ενώ το  single Daniel βγήκε στις 2 Μαρτίου. Στον δίσκο υπάρχει και ένα ντουέτο με τον Scott Walker στο The Big Sleep.
 
Η 35χρονη πλέον Madeleine Peyroux της οποίας η φωνή της έχει παρομοιαστεί με αυτή της Billie Holiday κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα το τέταρτο album της, Bare Bones.
 
Ο Black Francis μαζί με την σύζυγό του Violet Clark, της οποίας η φωνή μου έφερε στο μυαλό αυτήν της Kim Deal, μας γνωρίζουν το νέο του σχήμα Grand Duchy. Το Petits fours αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη κυκλοφορία τους μετά το EP Lovesick.
 
Οι U2 κυκλοφορούν το δωδέκατο studio album τους No line on the horizon για το οποίο ο Mike Mous και ο gbal καταθέτουν την άποψή τους.
 
Η 20η συλλογή - διπλό cd της Red Hot Organization ονομάζεται Dark was the night και συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Arcade Fire, Beirut, Sharon Jones & the Dap Kings.
 
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι συλλογές των Στέρεο Νόβα, Annie Lennox κυρίως για αυτούς που είναι μικρότεροι σε ηλικία και θέλουν να αποκτήσουν μία πρώτη γνωριμία μαζί τους.
 
Στους κινηματογράφους παίζονται ακόμα μερικές από τις Οσκαρικές ταινίες, ενώ τα περισσότερα Ελληνικά festivals ανακοινώνουν σταδιακά τα φετινά τους line up.

ALBUMS

TITUS ANDRONICUSThe airing of grievances

YEAH YEAH YEAHS – It’s blitz

BAT FOR LASHES – Two suns

MADELEINE PEYROUX – Bare bones

GRAND DUCHY – Petits fours

U2 – No line on the horizon

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - Βικτώρια

ANNIE LENNOX – The Annie Lennox collection

VARIOUS – Dark was the night

O.S.T. – Slumdog Millionaire

SINGLES

FRANZ FERDINAND – No you girls

YEAH YEAH YEAHS – Zero

TITUS ANDRONICUS – My time outside the womb 

PET SHOP BOYS – Love, etc.

DEPECHE MODE - Wrong

BAT FOR LASHES – Daniel

ROYKSOPP - Happy up here

HOWLING BELLS – Cities burning down

FILMS

Okuribito (Αναχωρήσεις)

Frozen river (Παγωμένο ποτάμι)

Two lovers (Δύο Έρωτες)

Slumdog Millionaire

Gran Torino

Ο παράδεισος στη Δύση (Eden in West)

The wrestler (Ο παλαιστής)

Doubt (Αμφιβολία)

The reader (Σφραγισμένα χείλη)

LIVE

ΟΝΕΙΡΟΠΑΓΙΔΑ 20 Μαρτίου στο Gagarin 205

MAX RAABE & PALAST ORCHESTER 24 Μαρτίου στο Badminton

MONSIEUR MINIMAL & FELIZOL 27 Μαρτίου στον IANOS

CINEMATIC ORCHESTRA 28 Μαρτίου στο Fuzz

 

No you girls - FRANZ FERDINAND

Zero - YEAH YEAH YEAHS

 

My time outside the womb - TITUS ANDRONICUS


Διαβάστε ακόμα