Τρελό Αίμα

Τολμάς να βουτήξεις στο "Τρελό Αίμα";

Η Άντζελα Μπρούσκου μέσα από την παράσταση "Το Τρελό Αίμα" πραγματεύεται τους μεγαλύτερους φόβους και αδυναμίες μας.
Διαβάστηκε φορες
Το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν ανεβάζει στα πλαίσια της τρίτης περιόδου του, με θεματικό άξονα «Ο κύκλος της Ιστορίας», «Το Τρελό Αίμα» του Παντελή Πρεβελάκη.  Μια παράσταση που σε βουτάει στο αίμα της αμαρτίας, του μίσους, της κόλασης, των Ερινύων.

Άνθρωποι μόνοι και μαζί. Άνθρωποι βουτηγμένοι στο αίμα. Στο αίμα, το τρελό. Εκεί, που υπερβαίνεις τη λεπτή γραμμή μεταξύ λογικού και παράλογου και κυριαρχεί το συναίσθημα. Το πάθος. Κόκκινο πάθος, όπως το αίμα. Το τρελό αίμα της αμαρτίας μας. Του λάθους. Του σκότους. Της ανθρώπινης κόλασης.  Ιστορίες ανθρώπινες. Για έναν παράνομο παθιασμένο έρωτα ενός ζευγαριού, για ένα παιδί από αιμομιξία, για ένα χωρισμένο νέο, για έναν καταπιεσμένο τραβεστί. Όλοι κινούμενοι πότε στην κόλαση, την ανθρώπινη της κοινωνίας που τους απορρίπτει, και πότε στην κόλαση, τη θεϊκή, και με ένοχο τον πρώτο άνθρωπο που βουτήχτηκε στο αίμα, τη γυναίκα.Η σκηνοθετική και γενικότερα καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης από τη μοναδική Άντζελα Μπρούσκου, συχνά ξεπερνάει τα στενά όρια του θεατρικού στησίματος και σε μεταφέρει σε ένα κινηματογραφικό θρίλερ. Οι ήρωες σαν ήρωες αρχαίας τραγωδίας που παίζουν σε ταινία του Kubrick, κάθονται γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι, όπου κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα, και περηφανεύονται για τις πιο μεγάλες και ανθρώπινες αμαρτίες. Φόνοι, παράνομοι έρωτες, άγριο σεξ, ομοφυλοφιλία, αιμομιξία. Και μπροστά στο τραπέζι, στο πάτωμα, η πρώτη ανθρώπινη και θεϊκή ταυτόχρονα αμαρτία, η γυναίκα. Έτσι, τοποθετεί η Άντζελα Μπρούσκου τους ήρωες του Πρεβελάκη.  Αναγεννησιακούς, αρχαίους τραγικούς και κινηματογραφικούς.

Οι ηθοποιοί έρχονται αντιμέτωποι με αρκετές δυσκολίες σε όλη την διάρκεια της παράστασης. Το γυμνό, τις σκηνές παθιασμένου έρωτα, τις σκηνές που τους καταλαμβάνει η τρέλα από το αίμα. Η Παρθενόπη Μπουζούρη, ίσως, έχει αναλάβει το δυσκολότερο ρόλο. Αυτό της γυναίκας. Η γυναίκα που οδηγεί τον άντρα στην αμαρτία, που σου ψιθυρίζει στο αυτί σαν ερινύα και οδηγεί τον άλλο στην «απόκτηση του απαγορευμένου λωτού». Στο αίμα. Συγκλονιστική και καθηλωτική σε όλη τη διάρκεια του έργου. Στο πλάι της στέκεται ο Διαμαντής Καραναστάσης ως ο άντρας , που παθιάζεται και παρασύρεται εύκολα. Όπως, το προπατορικό ζεύγος.  Και κάπως έτσι ακολουθούν και οι άλλοι ήρωες. Η Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου στο ρόλο της μητέρας, που κάνει παιδί με τον αδερφό της, ο Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος που βιώνει το χωρισμό και ο μοναδικός  Βασίλης Παπαγεωργίου, οπού αναλαμβάνει διάφορους ρόλους -κυρίως του τραβεστί- και σε συγκλονίζει με το υποκριτικό του ταλέντο.

Η μουσική της Nalyssa Green σε συνδυασμό με την καλλιτεχνική σύλληψη, τη σκηνοθεσία και τα κουστούμια της Άντζελας Μπρούσκου και τους φωτισμούς του Κωνσταντίνου Ζαμάνη επιτυγχάνουν  τη δημιουργία, σχεδόν, ιεροτελεστικού και σκοταδιστικού κλίματος, που σε πολλά σημεία χάνεται λόγω της απόδοσης των κειμένων.«Το Τρελό Αίμα»
πραγματεύεται τους πρωταρχικούς ανθρώπινους φόβους.  Τα ανθρώπινα πάθη, οι αδυναμίες, οι φόβοι συγκρούονται με τα κοινωνικά πρότυπα, τους  λογικούς και ψυχικούς περιορισμούς,, σε τέτοιο σημείο που αναρωτιέσαι ,αν υπάρχει κόλαση κάπου αλλού ή η κόλαση είναι η καθημερινότητα των ανθρώπων. που υπερβαίνουν αυτές τις λεπτές γραμμές.  Εσύ, όμως, είσαι έτοιμος να βουτήξεις στο «τρελό αίμα»;

Πληροφορίες για την παράσταση :

Κείμενα  για το θέατρο – Μισοφέγγαρα: Γιάννης  Κοντραφούρης
Σύλληψη – Δραματουργία – Σκηνοθεσία – Κοστούμια – Εικαστική αντίληψη: Άντζελα Μπρούσκου
Διαμόρφωση σκηνικού χώρου: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσικη: Nalyssa Green
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Α’ βοηθός σκηνοθέτη: Στέβη Κουτσοθανάση
Β’ βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Παπαδοπούλου
Μακιγιάζ: Παναγιώτης Καρακάσης
Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου
 
Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Παρθενόπη Μπουζούρη, Διαμαντής Καραναστάσης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου,  Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος
 
Παραστάσεις: 24 Απριλίου έως 10 Ιουνίου
 
Ημέρες & Ώρες παραστάσεων
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21.15 & Κυριακή 20.00 | Διάρκεια 100 λεπτά
 
Εισιτήρια
Πέμπτη 10 € γενική είσοδος,
Παρασκευή 15 € & 10 € μειωμένο
Σάββατο & Κυριακή 16 € & 12€ μειωμένο
 
Θέατρο Τέχνης Καρολου Κουν
Φρυνίχου 14, Πλάκα (χάρτης)
τηλέφωνα ταμείου: 2103222464 & 2103236732
προπώληση: www.viva.gr
Αξιολόγηση Θεατρικής Παράστασης
Βαθμός Παράστασης
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα