Stage Diving #12 με μαγικούς White Circle

Have you ever been Playgrounded ?
Διαβάστηκε φορες
Άργησα λίγο αυτή την εβδομάδα, αλλά σας έχω κάτι πολύ καλό :) Άξιζε η προσμονή νομίζω. Χωρίς πολλά πολλά λόγια κατευθείαν στο "ψητό"!

# Who Is Who 

White Circle είναι ένα grunge/punk rock τρίο από την Αθήνα.

Το όνομά τους δηλώνει την ενότητα και την ολοκλήρωση που αποκτούμε μέσω της μουσικής και της τέχνης γενικότερα. Το λευκό χρώμα την αγνότητα και ταυτόχρονα τη κάθαρση.

Τον Αύγουστο του 2013 ο Σάκης Βλαχάκης μαζί με τον Πάνο Δημόπουλο ξεκίνησαν να παίζουν τη μουσική που αγαπάνε, χωρίς κανόνες και με πολλή αγάπη για τον ήχο των 90's. Τα πρώτα κομμάτια πήραν μορφή κι επόμενος στόχος ήταν η αναζήτηση του κατάλληλου ντράμερ.. (και ανθρώπου φυσικά) για να ολοκληρωθεί ο κύκλος. Μετά από αναζήτηση πολλών μηνών ο Ντίνος Βάτσης (aka Dino Tost) πήρε τη θέση του πίσω από τα τύμπανα. Κι έτσι η σημερινή σύνθεση του συγκροτήματος είναι:

Saq Vlachakis : guitar/vox
Panos Dimopoulos : bass/ back vox
Dino Tost : drums
# Τι θ΄ακούσετε; (Κάτι δυνατό για να ξυπνάνε μερικοί μερικοί..)
 Grunge/ punk rock

# Debut album "PLAYGROUNDED" (αναμένεται το Σεπτέμβριο του 2015)

Οι White Circle θα κάνουν το ντεμπούτο τους μετά το καλοκαίρι. Το υλικό είναι έτοιμο όμως.  13 δυνατά κομμάτια (ναι τα άκουσα μη ζηλεύετε!) που θα σας ξεσηκώσουν και θα σας αφήσουν γεύση '90s. O τίτλος του album θα είναι Playgrounded. Κι οι White Circle μας συστήνονται κάπως έτσι:# Dive In (για τώρα... περιμένοντας το Σεπτέμβρη)

[Ε.Σ.] Χαίρομαι πολύ που είστε μαζί μας σήμερα. Θα μας πείτε λίγα λόγια για τη μουσική σας πορεία; Πώς   ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με τη μουσική;

WC: Και για τους τρεις μας ήταν μονόδρομος, ξέρεις πως πάνε αυτά... βόλτα στα δισκάδικα, μουσική παντού, 24 ώρες μ' ένα όργανο αγκαλιά... Τελικά συναντηθήκαμε κάποια  στιγμή και οι τρεις μας και τώρα απολαμβάνουμε τη μουσική μας.

Το πείραμα White Circle το ξεκίνησε ο Σάκης με τον Πάνο. Ήταν η κατάλληλη στιγμή για να παίξουμε τη μουσική μας, αυτό ακριβώς που μας αρέσει χωρίς να συμβιβαζόμαστε. 90's grunge, punk rock και ό,τι άλλο ακούγαμε. Ξεκινήσαμε να γράφουμε μαζί μουσική και πολύ γρήγορα είχαμε το υλικό μας.. τα πρώτα gigs. Μας πήρε 1.5 χρόνο να βρούμε τον κατάλληλο άνθρωπο στη θέση των τυμπάνων... αλλά τον βρήκαμε. Και τώρα ο Ντίνος μας κάνει καλύτερους μουσικούς με το ταλέντο του και καλύτερους ανθρώπους με την υπομονή του.

[Ε.Σ.] Ποιοι μουσικοί/ συγκροτήματα έχουν επηρεάσει τη μουσική σας;
WC:  Σε γενικές γραμμές ο ήχος του Seattle. Κρατάμε συνήθως μια βάση προς τα κει κ όπως μας βγει.. Αν πρέπει να αναφέρουμε κάποιες μπάντες θα λέγαμε Nirvana, Smashing Pumpkins, Therapy, Alice in Chains, Bad Religion, Beatles, Sonic Youth μέχρι Bauhaus και Joy Division.

[Ε.Σ.] Θα γράφατε ποτέ σε ελληνικό στίχο;
WC:  Δεν νομίζω πως θα 'θελε κανείς μας κάτι τέτοιο. Ποτέ..

[Ε.Σ.] Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που έχετε αντιμετωπίσει στα πρώτα βήματα σας; Τι πιστεύετε πως δυσκολεύει τις νέες μπάντες περισσότερο;
WC:  Σίγουρα το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι η αφοσίωση και η όρεξη. Δυσκολευτήκαμε να καλύψουμε τη θέση στα τύμπανα πάρα πολύ.. Ο χειρότερος παράγοντας στο να μην προχωρήσει μια μπάντα (όχι απαραίτητα να πετύχει) είναι η αφοσίωση. Έχουμε μια από τις πιο δημιουργικές και ευλογημένες ασχολίες.. δε θα πρεπε να υπάρχουν δικαιολογίες τύπου δεν έχουμε λεφτά, είναι δύσκολο κτλ.. Ναι.. λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν, αλλά πλεον μπορείς να κάνεις μια δισκογραφία απ το σαλόνι του σπιτιού σου και ν' ακούγεται αξιοπρεπής. Όρεξη να 'χεις.. τα άλλα έρχονται.

[Ε.Σ.] Περιγράψτε μας τη μουσική που θ' ακούσουμε στην πρώτη σας δουλειά. Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο concept; Ποια ήταν η έμπνευσή σας;
WC:  Καμιά φορά είναι δύσκολο και για εμάς να το περιγράψουμε το αποτέλεσμα. Σίγουρα είναι δυνατό. Έχει μελωδικές στιγμές.. έχει θόρυβο.. ποπ δομές.. Προσπαθήσαμε να μην έχουμε μεγάλες διάρκειες στα τραγούδια (μέσος όρος 2.50 min.)
Θα είναι 13 στο σύνολο, λάιβ ηχογράφηση στο στούντιο κατά μεγάλο βαθμό με μηχανικό ήχου τον Χάρη Γερουλάκη των Έμμονο Γκρίζο.

Τα κομμάτια μιλάνε για καθημερινά θέματα, αγωνίες, και προσωπικές ιστορίες. Έχουμε ακουμπήσει θέματα όπως η ματαιοδοξία, εγκλήματα όπως η παιδεραστία και άλλα όμορφα τέτοια θεματάκια.. Έμπνευση έχουμε παντού. Τριγύρω μας. Μέσα μας, στη καθημερινότητά μας. Στον ύπνο μας όταν βλέπουμε τα όνειρα μας και ξυπνώντας ζούμε μικρούς και μεγάλους εφιάλτες. Έμπνευση υπάρχει παντού ευτυχώς ή δυστυχώς.


[Ε.Σ.] Μελλοντικά σχέδια και στόχοι; Ζωντανές εμφανίσεις;
WC:  Πολλά live και μετά ακόμα περισσότερα. Ο δίσκος θα είναι στα χέρια σας μέσα στο φθινόπωρο του 2015 και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πολλές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα. Είναι άλλωστε κάτι που λατρεύουμε και οι τρεις μας να κάνουμε.
Με την ευκαιρία σας περιμένουμε τη Πέμπτη 11/06 στο Death Dιsco που θα μοιραστούμε τη σκηνή μαζί με Blame Canada και Breath After Coma.
Ευχαριστούμε για όλα Ελένη!
White Circle

Κι εγώ σας ευχαριστώ Πάνο, Σάκη και Ντίνο και φυσικά θα τα πούμε αύριο από κοντά :)


#Find them, like them, stalk them!
   Facebook   You Tube  


# P.S.
Μη ξεχνιόμαστε... Επικοινωνήστε μαζί μας στο info[at]mixgrill.gr με παρασύνθημα "Stage Diving" αλλά και στο Facebook
Ποια η γνώμη σας για το συγκρότημα;
Πείτε μας τη γνώμη σας
9,0 / 10 (σε 2 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα