Η Google παίζει μουσική με τη νέα εφαρμογή της

...και σου δίνει 30 εκατομμύρια λόγους να την κατεβάσεις.
Διαβάστηκε φορες
Το Google Play Music είναι γεγονός. Πρόκειται για μία δωρεάν εφαρμογή, υποστηριζόμενη από διαφημίσεις, που παρέχει σε streaming μία μουσική βιβλιοθήκη της τάξεως των 30 εκατομμυρίων τραγουδιών, συμπεριλαμβανομένων και playlist για κάθε περίσταση. Η υπηρεσία είναι ήδη διαθέσιμη για συσκευές iOS και Android.

Η Google μας ενημέρωσε ότι η δημιουργία κάθε λίστας είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας μιας ομάδας μουσικών ειδημόνων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και κάποιοι υπάλληλοι της Songza, μίας μουσικής υπηρεσίας, την οποία απέκτησε η Google το 2014. Οι χρήστες μπορούν να φιλτράρουν τις επιλογές τους ανά είδος, διάθεση, δεκαετία ή δραστηριότητα, ενώ η τελευταία κατηγορία «σπάει» σε πολλές υποκατηγορίες ανάλογα με το είδος της μουσικής που επιθυμεί να ακούσει κάθε χρήστης. Ενδεικτικές κατηγορίες είναι οι εξής: «Gritty Hardcore Rap», «Hell-Raising Indie Rock» και «Turned Up Anthems». Η δυνατότητα ακρόασης χωρίς διαφημίσεις και περιήγησης εκτός σύνδεσης προϋποθέτει συνδρομή στην υπηρεσία.

Fun Fact για το Google Play Music: η Taylor Swift είναι παρούσα στις λίστες του. Η καλλιτέχνις έχει πολλάκις δηλώσει την αντίθεσή της στη δωρεάν μουσική και έχει έρθει σε διαπληκτισμό με την Apple, ενώ πέρυσι απέσυρε όλα τα κομμάτια της από το Spotify.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα