Μελίνα Κανά

Μελίνα Κανά και Γόης του Θησείου στο Θέατρο Πέτρας

Μία συναυλία, καθόλη τη διάρκεια της οποίας ήμασταν συναισθηματικά φορτισμένοι.
Διαβάστηκε φορες
Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου βρεθήκαμε στο Θέατρο Πέτρας στη συναυλία της Μελίνας Κανά με την ιδιαίτερη μπάντα "Γόης του Θησείου" και τη φιλική συμμετοχή των Σωκράτη Μάλαμα και Θανάση Παπκωνσταντίνου. Ήταν μία βραδιά ατμοσφαιρική, με πολλή συγκίνηση. Όλοι σαν μια παρέα, ακούσαμε τους τρεις αγαπημένους μας να τραγουδούν μαζί στη σκηνή μετά από πολύ καιρό. Ακούσαμε ακόμη τις διασκευές της Μελίνας Κανά με τον Γόη του Θησείου,  βγάζοντας προς τα έξω τον αθεράπευτα ροκ εαυτό της, αυτόν που τόσο αγαπάμε. Εντύπωση προκαλεί πώς ταίριαξαν όλα μεταξύ τους και στην εμφάνισή της υπήρχε αρμονία και συνοχή.

Το Θέατρο γέμισε. Διαφορετικές ηλικίες και διαφορετικά στυλ με μία κοινή λαχτάρα: Να ακούσουν τη Μελίνα και να δουν την παρέα των τριών πάνω στη σκηνή. Ο κόσμος συνέχισε να μπαίνει στο θέατρο μέχρι και τις δέκα.

Η Μελίνα αιθέρια και ιδιαίτερη, όμορφη μες την απλότητά της, δε χρειάστηκε τίποτα άλλο, για να μας μαγέψει, παρά μόνο τη φωνή της. Η αισθαντική  της φωνή μπορεί να υποστηρίξει κομμάτια διαφορετικά, προσδίδοντας στο κάθε είδος το δικό της στοιχείο της. Δεν απορεί κανείς για αυτήν την επιτυχία της, όταν την βλέπει πάνω στη σκηνή να κάνει το κομμάτι δικό της, να δίνεται στη μουσική ολοκληρωτικά. Ερμήνευσε τα κομμάτια με αγάπη, πάθος, ένταση και δύναμη ψυχής. 

Στα κομμάτια που ερμήνευσε μόνη της με τον Γόη του Θησείου, είχε έναν ιδιαίτερο δυναμισμό. Με ροκ διασκευές κομματιών των δεκαετιών '60 και '70 μας ταξίδεψε με τρόπο πρωτόγνωρο σε εποχές παλιές ή, για να το θέσω καλύτερα, έφερε στο παρόν το παρελθόν και το πάντρεμα αυτό ήταν αρκετά εναρμονισμένο που δεν μας ξένισε. Όλοι τραγουδήσαμε τα Έρωτά μου αγιάτρευτε, Άναψε το τσιγάρο, Στο τραπέζι που τα πίνω.

Οι στιγμές που η Μελίνα Κανά βρισκόταν στη σκηνή με τους δύο συνοδούς της, Σωκράτη Μάλαμα και Θανάση Παπακωνσταντίνου, ήταν μαγικές. Σαν άλλη μούσα, όπως την θυμόμαστε από τις παλιές τους εμφανίσεις, ερμήνευσε με τρόπο μοναδικό τα αγαπημένα μας κομμάτια. Η συνύπαρξη των τριών αυτών καλλιτεχνών  δίνει ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα, καθώς ο ένας συμπληρώνει τον άλλον.  Ακούσαμε τον Στυλίτη, το Αερικό,την Ανδρομέδα, τον Αποσπερίτη, την Τράτα, την Αλεξάνδρα, τον Διάφανο, Βάλε κρασί, Φέρτε μια κούπα με κρασί, Να βάλω τα μεταξωτά και άλλα πολλά!Ακούσαμε όμως και μόνους τους τους δύο καλλιτέχνες. Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου βοήθησε το κοινό να δέσει περισσότερο, μοναδικός, απλός και ανθρώπινος. Ακούσαμε  την Παλιά Πληγή, τον Πεχλιβάνη. Ο Σωκράτης Μάλαμας ερμήνευσε με την υπέροχη φωνή του (δεν ξέρω ποιο επίθετο μπορεί να χαρακτηρίσει τη φωνή του, όλα μοιάζουν τόσο λίγα)  κομμάτια, όπως  το Της Σιωπής, τη Νεράιδα και μας έκανε να ανατριχιάσουμε.

Ήταν μία βραδιά όμορφη! Απολαύσαμε μουσική, απολαύσαμε παρέα. Η εμφάνιση της Μελίνας ήταν πάρα πολύ καλή και με τις συμμετοχές των Μάλαμα Παπακωνσταντίνου ανταποκρίθηκε σε κάθε μας προσδοκία. Ανυπομονούμε να την ακούσουμε τον χειμώνα!

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα