Στα σκαριά remake της ταινίας του 1990, Flatliners!

Στα σκαριά remake της ταινίας του 1990, "Flatliners"!

Στον ρόλο της Julia Roberts θα δούμε -όπως όλα δείχνουν- την Ellen Page. 
Διαβάστηκε φορες
Το τελευταίο διάστημα στο Hollywood επικρατεί η τάση των remake διάφορων κλασικών ταινιών ή και πιο πρόσφατων, καθώς επίσης και πολλών ταινιών υπερηρώων (το λεγόμενο re-booting). "Εξολοθρευτής", "Jurrasic Park", "Ghostbusters", "Fantastic-Four" και "Mad Max" είναι μερικοί μόνο από τους τίτλους των ταινιών που ξαναείδαμε στον κινηματογράφο.

Άλλες από αυτές είναι λιγότερο επιτυχημένες, άλλες περισσότερο καλοφτιαγμένες και άλλες απλά προσπαθούν να κερδίσουν την αίγλη της παλαιότερης ταινίας. Όπως και να'χει, κάθε φορά που ένα νέο project ανακοινώνεται πως θα ξαναγυριστεί, το γεγονός δεν μπορεί να μην απασχολήσει το κοινό για το καστ των ηθοποιών, τον σκηνοθέτη, τον παραγωγό καθώς και τις ομοιότητες και διαφοροποιήσεις με το αρχικό. 

Η νέα είσοδος στα remakes είναι η όχι και τόσο επιτυχημένη αλλά αγαπημένη από κάποιους ταινία τρόμου και επιστημονικής φαντασίας των 90s, "Flatliners" (Ταξιδιώτες στην άλλη ζωή). Η ταινία κυκλοφόρησε ακριβώς το 1990 και πραγματεύεται τις ιστορίες πέντε φοιτητών Ιατρικής, οι οποίοι μοιράζονται μια κοινή εμπειρία: και οι τέσσερις έφτασαν πολύ κοντά στον θάνατο, για την ακρίβεια, η καρδιά τους σταμάτησε για λίγο και κατάφερε να επανέλθει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βλέπουν εφιάλτες που σχετίζονται με το παρελθόν τους, την παιδική τους ηλικία, τα λάθη και τις αμαρτίες που έκαναν και τους στοιχειώνουν μέχρι σήμερα. Ενωμένοι και κυριευμένοι από τα οράματά τους θα προσπαθήσουν να νικήσουν αυτό που έζησαν και να λυτρωθούν. Πρωταγωνιστές της πρώτης ταινίας ήταν οι Kiefer Sutherland, Julia Roberts και Kevin Bacon, σκηνοθέτης ο Joel Schumacher (The Phantom of the Opera, Phone Booth), ενώ παραγωγοί ήταν οι Michael Douglas και Rick Bieber. Να σημειωθεί και ότι το "Flatliners" είχε τότε προταθεί για ένα Όσκαρ, αν και δευτερεύον, αυτό του καλύτερου μοντάζ ήχου.Μέχρι τώρα, οι διαδικασίες για τη νέα ταινία είναι σε πρώιμο στάδιο αλλά η Ellen Page (Juno, Inception) είναι σε συζητήσεις για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που κρατούσε η Julia Roberts. Επίσης, ως προς τη σκηνοθεσία, ακούγεται έντονα το όνομα του Niels Arden Oplev (Girl with the dragon tattoo) ενώ ο Michael Douglas φαίνεται πως θα βρίσκεται πίσω από την παραγωγή και αυτής της ταινίας, όπως στην αρχική. Υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με αυτήν τη νέα στροφή σκηνοθετών και παραγωγών σε παλαιότερες ταινίες, τις οποίες εν τέλει το κοινό μπορεί να μην έχει την επιθυμία να ξαναδεί. Και αν κάποιους τους ενθουσιάζει η ιδέα των remake, ενώ άλλοι προτιμούν και ζητούν περισσότερη έμπνευση από τον κινηματογραφικό κόσμο, το αποτέλεσμα θα δείξει για το αν άξιζε και η επιλογή του "Flatliners". 
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα