Γιάννης Κασσέτας

Kassetas, Penn & Griffith @ Θέατρο Πέτρας σήμερα

Το Φεστιβάλ Πέτρας συνεχίζεται σήμερα με την εμφάνιση των Γιάννη Κασσέτα, Clarence Penn και Miles Griffith στο Θέατρο Πέτρας.
Διαβάστηκε φορες
Δελτίο Τύπου

YIANNIS KASSETAS(GR)
CLARENCE PENN(USA)
MILES GRIFFITH(USA)

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010, 9:30 μ.μ.

O Clarence Penn, είναι ο νέος μεγάλος ντράμερ της Νέας Υόρκης. Αγαπημένος ντράμερ του θρύλου Michael Brecker, ο Clarence Penn, έχει συνεργαστεί με όλα τα μεγαθήρια της παγκόσμιας jazz σκηνής, όπως Dizzy Gilespie, Freddie Hubbard, Stanley Clarke, Steps Ahead, Mike Stern, John Patitucci, Betty Carter κ.α.

O Miles Griffith, είναι σήμερα ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές της Νέας Υόρκης. Έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως Wynton Marsalis (στον ιστορικό δίσκο του "Blood and fields") και Jack Walrath. Έχει εκτενή δισκογραφία με αποκορύφωμα την προσωπική του δουλειά "Spiritoual Freedom" και "Expanded Interpretations".

Ο Γιάννης Κασσέτας, έχει δούλεψε με συνέχεια και συνέπεια με αποτέλεσμα να θεωρείται πλέον αδιαμφισβήτητα ο κορυφαίος νεαρός frontman στην Ελλάδα και ένας από τους καλύτερους σαξοφωνίστες και συνθέτες στο χώρο της jazz. Τα τελευταία χρόνια, περιοδεύει συνεχώς ανά την Ελλάδα (με τους Wizards ή ως guest σε άλλα σχήματα) με αποκορύφωμα να αποτελέσει την ελληνική συμμετοχή του Euro Jazz Festival για το 2009.

Ταυτόχρονα συνεργάζεται με κορυφαίους μουσικούς από το εξωτερικό και απόδειξη αυτού, οι συμμετοχές που κοσμούν την πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά, «FunkAbyss»: Clarence Penn (έχει παίξει με Wynton Marsalis, Roberta Flack, Dizzy Gillespie, Michael Brecker μεταξύ πολλών άλλων) στο κομμάτι The Zen Theory of Funk, αλλά και Jason Yarde στο Creatures of the Abyss… (ο Yarde αποτελεί μόνιμο μέλος του γκρουπ του μύθου Jack DeJohnette και έχει παίξει με McCoy Tyner, Roy Ayers και Hugh Masekela Jazz Jamaica All Stars).

Θα παρουσιαστούν συνθέσεις των Γιάννη Κασσέτα και Miles Griffith, ενώ το group συμπληρώνεται από τον ελληνοαμερικάνο μπασίστα του Miles Griffith group, Απόστολο Σιδέρη και τον πιανίστα Κώστα Χριστοδούλου.

Τιμές εισιτηρίων: Γεν. είσοδος 15€

Προπώληση εισιτηρίων:
Cine Πετρούπολις,
Λ. Πετρουπόλεως 168 - 210 5012391

τηλ: 210 5062166 -5012402
fax: 210 5062166

E-Mail: petrasfestival@petroupoli.gr

Διαβάστε ακόμα