Ο μικρός Χίτλερ στο θέατρο του Νέου Κόσμου

"Ο μικρός Χίτλερ" στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Ο Γεράσιμος Μιχελής και ο Γιώργος Χριστοδούλου πρωταγωνιστούν και σκηνοθετούν το έργο του Arnold Bernfeld, "Ο μικρός Χίτλερ".
Διαβάστηκε φορες
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου , ο νεαρός Αδόλφος Χίτλερ συναντάει το Σίγμουντ Φρόυντ. Διαφορετικά,  ο Γιώργος Χριστοδούλου συναντάει το Γεράσιμο Μιχελή και μας παρουσιάζουν το «Μικρό Χίτλερ» , έργο του Γερμανού συγγραφέα Arnold Bernfeld.

Ο Γιώργος Χριστοδούλου στο ρόλο του Αδόλφου Χίτλερ

Ο αποτυχημένος νεαρός ζωγράφος Αδόλφος Χίτλερ αποφασίζει να ζητήσει τη βοήθεια του καταξιωμένου ψυχαναλυτή Σίγμουντ Φρόυντ. Δύο άντρες τόσο διαφορετικοί καλούνται να συνυπάρξουν και να συνεργαστούν. Ένα άγριο και κτηνώδες ζώο και ένας ισχυρός θηριοδαμαστής. Ένα θέαμα, που καθηλώνει όλους. Όμως, τελικά, πόσο διαφορετικοί είναι αυτοί οι δύο άντρες; Ποιός είναι ο θηριοδαμαστής και ποιός το άγριο ζώο;

Ο Γεράσιμος Μιχελής στο ρόλο του Φρόυντ

Ο Γιώργος Χριστοδούλου και ο Γεράσιμος Μιχελής επιλέγουν να φέρουν στη σκηνή ένα απαιτητικό έργο, αναλαμβάνοντας διττό ρόλο. Ο Γιώργος Χριστοδούλου καταφέρνει να αποσπάσει την προσοχή σου και να σου ανοίξει τον κόσμο του μικρού Αδόλφου. Ενός φοβισμένου και πληγωμένου νεαρού , που έχει να αντιμετωπίσει τη σκληρή κοινωνία και το μίσος του πατέρα του. Ο Γιώργος Χριστοδούλου σε αγγίζει με την ερμηνεία του ξεδιπλώνοντας τον ευαίσθητο νέο, που έχει κρυφτεί στο τομάρι ενός άγριου και τρομακτικού ζώου. Από την πλευρά του, ο Γεράσιμος Μιχελής στέκει αγέρωχος, γεμάτος αυτοπεποίθηση , απέναντι στον εξαγριωμένο από το φόβο Αδόλφο.  Ένας άντρας τέρας λογικής, χωρίς συναισθηματισμούς και ευαισθησίες, επιχειρεί να προσεγγίσει από τη δική του σκοπιά το μικρό Αδόλφο.

Από τη σκηνοθετική τους πλευρά, η παράσταση ακολουθεί την πορεία μιας ανώμαλης προσγείωσης.  Αν και διαθέτει δύο σημαντικά ικανούς ηθοποιούς,  δεν καταφέρνει να φτάσει στην κορύφωση. Η μοναδική στιγμή της απόλυτης σύγκρουσης και ταυτόχρονης ταύτισης των δύο ισχυρών αντρών χάνεται μέσα από μικρές αδέξιες κινήσεις, καταλήγοντας σε μια αναμενόμενη σκηνή.

Ο μικρός Χίτλερ στο θέατρο του Νέου Κόσμου

«Ο μικρός Χίτλερ» έρχεται να μας υπενθυμίσει,  σε μια δύσκολη κοινωνικοοινομική στιγμή της κοινωνίας μας , πως συχνά οι άνθρωποι δε γεννιούνται σκληροί, αλλά οι κοινωνικές συνθήκες διαμορφώνουν και τους ανάλογους ανθρώπους. Οι ισχυροί άνθρωποι δεν υποστηρίζουν το καλό και το κακό, αλλά είναι σαν τις όψεις ενός νομίσματος. Αν το πετάξεις ψηλά βλέπεις τις δύο όψεις να διαφέρουν, αλλά και να ταυτίζονται.

Ο μικρός Χίτλερ στο θέατρο του Νέου Κόσμου

Συντελεστές της παράστασης

Μετάφραση: Ευαγγελία Νάνου
Σκηνοθεσία: Γεράσιμος Μιχελής, Γιώργος Χριστοδούλου
Σύμβουλοι κειμένου: Χριστόφορος Λιοντάκης,  Αριστοτέλης Χαϊτίδης
Δραματουργική επεξεργασία: Σέβη Ματσακίδου
Σκηνικά: Γιάννης Θεοδωράκης
Κοστούμια: Τίνα Τζόκα
Μουσική: Χαράλαμπος Γωγιός
Επιμέλεια κίνησης: Ζωή Χατζηαντωνίου
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Δομνίκη Μητροπούλου

Παίζουν οι ηθοποιοί

Γεράσιμος Μιχελής, Γιώργος Χριστοδούλου

Σύνδεσμος παράστασης : http://nkt.gr/play/164/o-mikros-xitler/

Αξιολόγηση Θεατρικής Παράστασης
Βαθμός Παράστασης
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα