"Το άρωμα του έρωτα" στο θέατρο Αγγέλων Βήμα

Από την αρχή της παράστασης μεταφέρεσαι σε έναν ζοφερό κόσμο μέσα από την εξιστόρηση του τελευταίου θύματος δολοφονίας του πρωταγωνιστή.
Διαβάστηκε φορες
Παρασκευή 30 Οκτωβρίου βράδυ στο θέατρο Αγγέλων Βήμα για την παράσταση "Το άρωμα του έρωτα" βασισμένη στο γνωστό και αγαπημένο βιβλίο "Το άρωμα" του Πατρικ Ζίσκιντ, σε απόδοση του Θεοδόση Αγγ. Παπαδημητρόπουλου.

Το άρωμα του έρωταΑπό την αρχή της παράστασης βρισκόμαστε σε ένα ζοφερό κόσμο, μέσα από την εξιστόρηση του τελευταίου θύματος δολοφονίας του πρωταγωνιστή. Με κύριο σκηνικό ένα περιστρεφόμενο βάθρο και ένα θέατρο σκιών στο βάθος της σκηνής, μεταφερόμαστε στην Γαλλία του 18ου αιώνα, αρχικά στο Παρίσι και στη συνέχεια στη Μέκκα της αρωματοποιίας, την πόλη Γρας.
Στην αρχή της ιστορίας μας ένα αγόρι γεννιέται με εξωπραγματικά καλή όσφρηση όντας ο ίδιος μία άοσμη, απάνθρωπη, απωθητική ύπαρξη.

Και ενώ αποπνέει την απέχθεια και το φόβο στους γύρω του, καταφέρνει να επιβιώσει χάρη στη φιλαργυρία μίας οικοτρόφου. Μεγαλώνοντας ανακαλύπτει τον κόσμο των οσμών και το ιδιαίτερό του χάρισμα, μετακομίζει λοιπόν στην πόλη Γρας και μαθαίνει τα μυστικά της αρωματοποιίας. Μοναδικός σκοπός της ζωής του γίνεται η δημιουργία του πιο “θεϊκού” αρώματος στον κόσμο, ώστε να ικανοποιήσει το ναρκισσισμό της ανθρώπινης φύσης.

Στους 16 ρόλους που υποδύονται οι τέσσερις ηθοποιοί είναι έκδηλη η φιλαργυρία, ο εγωισμός, η απανθρωπιά. Ο πρωταγωνιστής μας γεννιέται μέσα στη βρωμιά, κάτω από τον πάγκο της ψαραγοράς, "σαν το Χριστό που ήρθε να σώσει τον κόσμο από την αδικία και τελικά κατέληξε ερημίτης, μακριά από κάθε ανθρώπινη μυρωδιά φέρνοντας τελικά δώρο στις ανθρωπομάζες την απόλυτη ευωδία", όπως λέει ο σκηνοθέτης της παράστασης. Οι ιερατικές αναφορές πολλές, οι αντιθέσεις ανάμεσα στο θείο και το διαβολικό προφανείς σε όλη τη διάρκεια του έργου.

Η πρωτότυπη σκηνοθεσία σε αρμονία με τις κινήσεις των ηθοποιών βοηθάει ώστε να μπούμε πιο βαθιά στην ατμόσφαιρα που είναι άλλοτε σκοτεινή και άλλοτε χιουμοριστική. Το ίδιο και η μουσική, γραμμένη από τον Γιάννη Κονσολάκη ειδικά για την παράσταση. Φυσικά, η απόδοση του βιβλίου σε ποιητικό δράμα από τον Θεοδόση Παπαδημητρόπουλο είναι εξαιρετική, το ίδιο και η ερμηνεία του ως Σωβέ Μανουέλ, όχι μόνο λόγω υποκριτικής ικανότητας, αλλά και λόγω εξαιρετικής ομοιότητας με τον πρωταγωνιστή της ταινίας!

Το άρωμα του έρωτα
Η ερμηνεία του Νικόλα Φραγκιουδάκη, ο οποίος μπαινοβγαίνει σε πολλαπλούς ρόλους με εξαιρετική ευκολία, η αιθέρια ύπαρξη της Ρένας Κουμπαρούλη άλλοτε σαν θύμα άλλοτε σαν θύτης, και η εκφραστικότητα της Νάγιας Καρακώστα σε κάνουν να ξεχνάς ότι βλέπεις μόνο τέσσερις ηθοποιούς!

Σίγουρα βοηθάει όταν κάποιος έχει διαβάσει το βιβλίο ή έχει δει την ταινία, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο καθώς μέσα από την αφήγηση του χορού εξηγούνται όσα δε χωράνε στην 80λεπτη παράσταση.


Κάθε Παρασκευή στις 21.30 στο θέατρο Αγγέλων Βήμα, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια (κοντά στο ΜΕΤΡΟ)

τιμή εισιτηρίου: 10 Ευρώ, φοιτητών/ανέργων: 8 Ευρώ
Στην τιμή των εισιτηρίων συμπεριλαμβάνεται το πρόγραμμα με το κείμενο της παράστασης.

Κρατήσεις: 210 5242211-3, info@aromatouerota.gr
Αξιολόγηση Θεατρικής Παράστασης
Βαθμός Παράστασης
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα