Music is my Radar - Ιούνιος '10

Είναι αλήθεια πώς οι νέες κυκλοφορίες θα μειώνονται καθώς προχωράμε στο καλοκαίρι. Παρ' όλα αυτά το Music is my radar έχει επιλέξει κάποια albums και singles που αξίζουν την προσοχή μας.
Διαβάστηκε φορες
Είναι αλήθεια πώς οι νέες κυκλοφορίες τον Ιούνιο και  ακόμα περισσότερο καθώς προχωράμε στο καλοκαίρι, θα μειώνονται. Παρ' όλα αυτά το Music is my radar έχει επιλέξει κάποια albums και singles που παξίζουν την προσοχή μας.

Για την Monika το Exit, λόγω της απροσδόκητης επιτυχίας που γνώρισε το Avatar,  αποτελούσε ένα τεράστιο στοίχημα. Αν πρέπει να διακρίνω κάποια τραγούδια απ’ αυτό, είναι το Yes I do, η πρώτη σύνθεσή της που ντύνεται με μπουζούκι και μπαγλαμαδάκι, το Away from my land και το Run to ruin. Της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γιατί κυκλοφόρησε ένα δεύτερο album καλύτερο και αρτιότερο του πρώτου και το έριξε στα μούτρα όλων των επικριτών της που την περίμεναν στην γωνία. Περισσότερα εδώ.

Γνωρίσαμε τους Drums με το περσινό πραγματικά πολύ καλό EP τους Summertime και το μεγάλο hype που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομά τους. Το πρώτο ομώνυμο album τους - εκτός από το super happy surf τραγουδάκι τους  Let’s go surfing  και το Down by the water, που όπως διάβασα κάπου είναι σαν να  ηχογραφούν οι Shangri – Las για την Factory, κομμάτια που υπήρχαν και στο περσινό τους EP - περιλαμβάνει  ακόμα κάμποσα όμορφα τραγουδάκια. Το  νέο single τους Forever and ever Amen, το Best friend, το Me and the moon κ.α.

Toν Ιούνιο ακούσαμε και το τρίτο πολύ καλό album των Holy Fuck από το Toronto με τίτλο Latin. Το συγκρότημα  δεν χρησιμοποιεί προηχογραφημένο υλικό και laptops για να παράγει τον ήχο του και συναυλιακά έχουν την φήμη  πώς είναι μια από τις καλύτερες μπάντες, κάτι που διαπιστώσαμε και στο προπέρσινο Synch. Ξεχώρισα τα Stay lit, SHT MTN και Stilettos.

Ένα από τα κορυφαία pop σχήματα των τελών 80’s – αρχών 90’s, οι Crowded House κυκλοφόρησαν το έκτο studio album τους με τίτλο Intriguer, δεύτερο μετά την επανασύνδεσή τους και το Time on earth του 2007. Μου άρεσαν τα Either side of the world, Isolation, Twice if you re lucky και το πρώτο single Saturday sun.  Στην παραγωγή του album ο Jim Scott, ενώ η ηχογράφησή του έγινε στο studio Roundhead Studios του Neil Finn στο Auckland.

Οι James αφού επισκέφτηκαν με επιτυχία μερικές ελληνικές πόλεις και είμαι σίγουρος πώς του χρόνου θα πάνε σε ακόμα περισσότερες, κυκλοφόρησαν το The night before, ενώ περιμένουμε και το The morning after, που βέβαια δεν προσφέρει τίποτα στην έως τώρα δισκογραφία τους. Σίγουρα όμως αυτές οι κυκλοφορίες δεν δυσαρεστούν τους πολλούς φανατικούς υποστηρικτές τους  στην Ελλάδα και τραγούδια όπως τα Porcupine και το Shine θα ακουστούν αρκετά.

Οι Broken Social scene είναι η έτερη, μετά τους New Pornographers, σπουδαία κολεκτίβα από τον Καναδά. Το συγκρότημα αποτελείται, κατά καιρούς, από 9-25 άτομα, ενώ κάποια από τα μέλη τους είναι ταυτόχρονα μέλη και των Do make say think, Metric, Stars και άλλων διάσημων Καναδικών σχημάτων. Ξεχώρισα τα Forced to love, All to all και Texico bitches.

Μου άρεσε το νέο album του Jamie Lidell με τίτλο Compass που κυκλοφόρησε στη Warp. Συμμετέχουν σ' αυτό ο Chris Taylor των Grizzly Bear, ο Pat Sansons των Wilco, η Feist και ο Beck. Σύγχρονη soul με παραμορφωμένα φωνητικά που θυμίζουν Prince και Rick James. Ξεχώρισα τα I wanna be your telephone, το single The ring και το You are waking.

ALBUMS

MONIKA – Exit
THE DRUMS – The Drums
HOLY FUCK – Latin
CROWDED HOUSE – Intriguer
BROKEN SOCIAL SCENE – Forgiveness rock record
JAMES – The night before
JAMIE LIDELL – Compass
TEENAGE FANCLUB – Shadows
EXPERT MEDICINE – Expert Medicine
OASIS – Time flies 1994-2009

SINGLES

THE DRUMS – Forever and ever Amen
CROWDED HOUSE – Saturday sun
WE ARE SCIENTISTS – Nice guys
MONIKA – Show me, come on
LOSTBOY! AKA JIM KERR – Shadowland
WHITE RABBITS – They done wrong
BROKEN SOCIAL SCENE – Forced to love/All to all
TEENAGE FANCLUB – Baby Lee
GASLIGHT ANTHEM – Boxer
JAMIE LIDELL – The ring


Διαβάστε ακόμα