Rihanna - ANTI

Η Rihanna κυκλοφόρησε τον πιο ώριμο και αρτίστικ δίσκο της καριέρας της αλλά από την άλλη, δεν θα έχει κάποια ραδιοφωνική επιτυχία στο παλμαρέ της, όπως έχει συνηθίσει εδώ και τόσα χρόνια.
Διαβάστηκε φορες
1. Τί θα ακούσεις:
    την Rihanna

2. Βαθμολογία:
    7/10

3. Τραγούδια που πρέπει να ακούσεις:
    Desperado, Work, Consideration

Είναι από τις πιο εμπορικές τραγουδίστριες παγκοσμίως, καταφέρνει να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον με κάθε φωτογράφισή της, με κάθε δημόσια εμφάνισή της, αλλά και με τις πολλές μουσικές επιτυχίες της. Είναι από τους κυρίαρχους καλλιτέχνες της showbiz και διαθέτει το χάρισμα ό,τι κάνει να της αποφέρει υπέρογκα χρηματικά ποσά στους λογαριασμούς της. Ο λόγος για την Rihanna η οποία κατάφερε για μια ακόμη φορά να συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα πάνω της καθώς σε ανύποπτο χρόνο ανέβασε τον καινούργιο, πολυαναμενόμενο δίσκο της στο διαδίκτυο για δωρεάν κατέβασμα και ακρόαση. Το “ANTI”, όπως τιτλοφορείται το album, είναι η 8η δισκογραφική δουλειά της τραγουδίστριας από τα νησιά Barbados για την οποία μάλιστα έχει προγραμματιστεί μια παγκόσμια περιοδεία.

Το εξώφυλλο του δίσκου είναι σχεδιασμένο από τον Ισραηλινό ζωγράφο Roy Nachum ο οποίος δήλωσε πως ήθελε να σχεδιάσει ένα κορίτσι που να φέρνει στην Rihanna κρατώντας ένα μαύρο μπαλόνι που υποδηλώνει ότι κάτι καινούργιο φέρνει στη μουσική. Η αυλαία ανοίγει έτσι όπως το περιμέναμε, με ένα r&b κομμάτι, το “Consideration” και δίνει την σκυτάλη στο “James Joint”, ένα groovy τραγούδι με τα πλήκτρα να αλλάζουν άρδην το σκηνικό. Οι εκπλήξεις συνεχίζονται καθώς συνεχίζουμε με το riff της ηλεκτρικής κιθάρας στο “Kiss It Better” να έρχεται από μια παλαιότερη δεκαετία. Στιχουργικά, η Rihanna δεν ξεφεύγει από τα συνηθισμένα καθώς την ακούμε να τραγουδάει για ερωτικές σχέσεις με ημερομηνία λήξης και σχέσεις που ενώ η ίδια γνωρίζει ότι μόνο κακό θα της κάνουν, τις βρίσκει ελκυστικές.Το πρώτο single είναι το “Work” με τη συμμετοχή του ράπερ Drake και είναι ό,τι πιο κοντινό στο μουσικό ύφος της Rihanna, που έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής. Γρήγορο r&b τέμπο με συνεχείς επαναλήψεις στα λόγια ενώ αμέσως μετά έρχεται το “Desperado”, ίσως το ωραιότερο κομμάτι του δίσκου που αξίζει αρκετές ακροάσεις. Στη συνέχεια, ο ρυθμός πέφτει με το δίδυμο των “Needed Me” και “Yeah, I Said It” να σχηματίζουν υποτονικά το τέμπο. Και κάπου εδώ, έρχεται η έκπληξη του album, η διασκευή στο “New Person, Same Old Mistakes” από το εκπληκτικό περσινό “Currents” των Tame Impala. Δεν είναι κάποια πολύ ενδιαφέρουσα διασκευή καθώς ο βασικός κορμός της μουσικής παραμένει πάνω-κάτω ο ίδιος με τη μόνη διαφορά να βρίσκεται στα πιο «αέρινα» φωνητικά της Rihanna. Προς το κλείσιμο, παρατηρούμε την διάθεση της 27χρονης να μπει και σε άλλους μουσικούς δρόμους ερμηνεύοντας το επηρεασμένο από την swing αισθητική “Love On The Brain”.

Τα τρία χρόνια που έκανε η Rihanna για να επιστρέψει δισκογραφικά είναι ένα ικανό χρονικό διάστημα για να μας ψήσει πως το καινούργιο της υλικό θα είναι αριστουργηματικό. Αντιθέτως, το πλήθος όλων αυτών των παραγωγών που ένωσε τις δυνάμεις του για να βγει το αποτέλεσμα ίσως να μην ήταν τελικά ικανό για να φέρει την επιθυμητή κατάληξη. Ποια κατάληξη; Διότι από την μία, η Rihanna μόλις κυκλοφόρησε τον πιο ώριμο και αρτίστικ δίσκο της καριέρας της αλλά από την άλλη, δεν θα έχει κάποια ραδιοφωνική επιτυχία στο παλμαρέ της, όπως έχει συνηθίσει εδώ και τόσα χρόνια.


Διαβάστε ακόμα