dressy-bessy-kingsized

Dressy Bessy - Kingsized

Στα καινούργια τραγούδια ακούμε αυτό που περιμένουμε από τους Dressy Bessy.
Διαβάστηκε φορες
Τι θα ακούσεις:
power pop, indie rock

Βαθμολογία:
6,5/10

Τραγούδια που πρέπει να ακούσεις:
Lady Liberty, Honey Bee, Kingsized


Οι Dressy Bessy πήραν το όνομά τους από μια 70’s κούκλα της Playskool, πατρίδα τους είναι οι Η.Π.Α. και υπάρχουν από το 1996. Μέχρι και το 2008 βρίσκονταν σε φουλ δισκογραφικές παραγωγές κυκλοφορώντας συνολικά έξι δίσκους και αρκετά singles – επιτυχίες. Αποφασίζουν να «παγώσουν» το σχήμα για λίγα χρόνια με την Tammy Ealom (ο ιθύνων νους της μπάντας) να ασχολείται με άλλα μουσικά projects. Το περασμένο φθινόπωρο, όμως, έρχεται η ανακοίνωση πως το τετραμελές γκρουπ μετά από οχτώ χρόνια θα επιστρέψει με καινούριο υλικό. Έτσι, οι Dressy Bessy επανέρχονται στο προσκήνιο με τον έβδομο στούντιο δίσκο τους ονόματι “Kingsized”.

Αν αναλογιστούμε πως το συγκρότημα από το Κολοράντο στα μέσα της δεκαετίας του ’00 είχε εντυπωσιάσει με την γλυκιά, ηλεκτρική pop του, τότε η δισκογραφική επιστροφή του μόνο καλή είδηση μπορεί να αποτελέσει. Στα καινούργια τραγούδια ακούμε αυτό που περιμένουμε από τους Dressy Bessy. Μια pop ντυμένη με ηλεκτρικά riffs, γρήγορα κρουστά και την κιθάρα της μπροστάρας Ealom να δίνει τον ρυθμό. Η φωνή της παραμένει το ίδιο γλυκιά ταιριάζοντας γάντι στις μουσικές και τα λόγια των κομματιών. Λόγια τα οποία μιλούν για βασίλισσες, παραμυθένιους έρωτες και γενικότερα δεν είναι και πολύ άξιοι σημασίας. Όλα τα τραγούδια διέπονται από μια χαρούμενη διάθεση ικανή να σου ανεβάσει την ψυχολογία σου. Οι Dressy Bessy καταφέρνουν με την power pop τους να σε βάλουν στον κόσμο τους αλλά αυτό δεν αρκεί. Η αλήθεια είναι πως το μουσικό ύφος παραμένει σχεδόν ολόιδιο σε όλα τα κομμάτια του δίσκου, πράγμα που γρήγορα γίνεται κουραστικό. Ελάχιστα ακούμε ένα κιθαριστικό σόλο ή κάτι που να «μπερδέψει» με όμορφο τρόπο τη ροή του album.

Στην αρχή το “Kingsized” ακούγεται με ευχαρίστηση. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι μπορεί να αφήσει το στίγμα του. Αν μπεις στον κόπο να ακούσεις προηγούμενες δουλειές των Dressy Bessy, κατά πάσα πιθανότητα αυτός εδώ ο δίσκος θα σου φανεί ο ωραιότερος. Και πράγματι, το καινούργιο άλμπουμ τους είναι ένα από τα καλύτερα που έχουν κυκλοφορήσει. Αυτό οδηγεί στο πόρισμα ότι οι Dressy Bessy ήταν, είναι, και θα μείνουν ένα μικρομεσαίο συγκρότημα που απλώς θα κυκλοφορεί ανάλαφρες power pop μελωδίες.    
       

Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμός δίσκου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα