The Good, the Bad & the Queen 23-29/4/09

Περί μουσικής

gbal : Χωρίς να είμαι οπαδός τους και για την ακρίβεια χωρίς να μου λέει και πολλά η μουσική τους, πρέπει να ομολογήσω ότι μου άρεσε το νέο album των Pet Shop Boys "Yes", το οποίο μη φανταστείτε ότι περιέχει τρελές αλλαγές στον ήχο του συγκροτήματος. Κλασσικά pop κομμάτια στη φόρμα του ήχου των Boys.
Διαβάστηκε φορες




Περί μουσικής

gbal : Χωρίς να είμαι οπαδός τους και για την ακρίβεια χωρίς να μου λέει και πολλά η μουσική τους, πρέπει να ομολογήσω ότι μου άρεσε το νέο album των Pet Shop Boys "Yes", το οποίο μη φανταστείτε ότι περιέχει τρελές αλλαγές στον ήχο του συγκροτήματος. Κλασσικά pop κομμάτια στη φόρμα του ήχου των Boys.

Left : Ο νέος δίσκος απο την Peaches, Ι Feel Cream στην XL Records( Prodigy, Radiohead...). Με παραγωγούς όπως Digitalism, Simian Mobile Disco, Soulwax καταφέρνει να μείνει πιστή στον electroclash ήχο της. Διαμαντάκι στον τωρινό βούρκο της electro.

Περί ανέμων και υδάτων

GKamp : Ανάσταση στο σπίτι, κι όχι στην εκκλησία. Ναι, ξέρω τι μίνι φοράει η γειτόνισσά μου. Την είδα και πέρσι...  Και όχι, δε θέλω να κάνω τον φίλο με ανθρώπους με τους οποίους ποτέ δεν με ένωσε τίποτε... Και σίγουρα, δεν μου λέει κάτι "η κατάνυξη" η οποία αρχίζει με το "Δεύτε" και τελειώνει με το "Χριστός"... Να μην ξεχάσω και το απαραίτητο PR... 

gbal : Το "Deathproof" του Quentin Tarantino ανεβαίνει στο Θέατρο. Αλλά.... Γιατί μια σκληρή ταινία να γίνει ένα θεατρικό έργο? Αυτό γίνεται γιατί το θέατρο εξευγενίζει... εξανθρωπίζει ακόμα και τη βαθιά σκληρότητα που κρύβουν οι ταινίες του Ταραντίνο. Το έργο ... είναι σκληρό, αλλά όποιος πει οτι είναι ό,τι πιο σκληρό έχει δεί, είναι τουλάχιστον συντηρητικός. Μια πάρα πολύ καλή πρόταση για όλους μας με ελεύθερη είσοδο μάλιστα στο "Θέατρο Κάτω Απο Τη Γέφυρα", στο Φάληρο!
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Από Σάββατο 16 και έως Πέμπτη 21 Μαϊου καθημερινά στις 21.30 με εξαίρεση την Κυριακή 17 Μαϊου που η παρασταση θα ξεκινήσει στις 23.00

GKamp : Τα dvd-προσφορά με όλες τις παλιές καλές ελληνικές ταινίες στο Metropolis Κηφισιάς. Αν υπάρχει υπομονή και μεράκι μαζεύεις το ελληνικό Hollywood των 60's για πλάκα!

GKamp : Η εξαιρετική 2λογία "Letters from Iwo Jima" - "The flags of our fathers" του συνεπή Clint Eastwood. Ο πρώην Dirty Harry ξέρει να κάνει το σινεμά άποψη, πίσω απο την κάμερα, ως σκηνοθέτης-παραγωγός. Εξαιρετικές ερμηνείες, προσεγμένη παραγωγή, και μια διάχυτη πικρία για τη ματαιότητα δυο βασικών ενστίκτων της ανθρώπινης φύσης: την τυφλή υποταγή στα παράλογα έθιμα, και την παραδοπιστία που καπηλεύεται ακόμη και νεκρούς. Προσφορά: η ματαιότητα του πολέμου. 

MikeMous : Η φλόγα της ελευθερίας . Ο αγώνας των Ελλήνων για την ανεξαρτησία 1821-1833
Ενάλιος
The greek war of independence 1821-1833
Συγγραφέας Brewer, David
Επιμελητής Κεκροπούλου, Ελένη
Μεταφραστής Σπερελάκη, Τιτίνα

Μια διαφορετική "εξωγενής" ματιά στην ιστορία της ελληνικής επανάστασης του 1821 που αξίζει να διαβάσετε.
Η ιστορία δεν είναι πάντα ό,τι μάθαμε στο σχολείο...

GKamp : Το "Gran Torino" του ιδίου. Απλώς είναι must see.





Περί μουσικής



Περί ανέμων και υδάτων

GKamp : Η λογική του έλληνα: φεύγουν όλοι την ίδια μέρα, ίδια ώρα και πάνε στο ίδιο μέρος όλοι μαζί. Γιατί δε μένουν στην Αθήνα; Α, ναι ξέχασα. Στην επαρχία είναι μικρότερες οι αποστάσεις...

MikeMous : Οι ατέλειωτες ουρές χιλιομέτρων στους δρόμους κατά την επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα και τα σαδομαζοχιστικά κανάλια να αναφωνούν σε ζωντανές συνδέσεις κάθε λίγο και λιγάκι "Γιάννενα - Αθήνα σε 543534654 ώρες"

GKamp : Η άναρχη οδήγηση μετά την Ανάσταση. Όπως λάχει, όπου λάχει.... άδειοι δρόμοι κι εμείς μονάχοι... 

Left : Η φορολογία και η αντικαπνιστική εκστρατεία στην Αγγλία. Αυτοί οι άνθρωποι θα πεθάνουν απο το αλκοολ και τους νοιάζει το τσιγάρο... Τι να πείς...

Eugenia : Εύχομαι από ψυχής καλή δίαιτα σε όλους και σε όλες!

ψύλλος : Βδομάδα κατάνυξης και νηστείας (πριν το μεγάλο φαγοπότι) η προηγούμενη και για αυτό φρόντισαν τα κανάλια.Ήμαρτον με τους Βαραβάδες, τους γραμματείς, τους Γαϊτάνους και τα ρεπορτάζ από τη βαρβάκειο και τις δηλώσεις του εκάστοτε προέδρου των μπούτσερς... Εσύ Χριστέ μου σταυρώθηκες μια φορά για όλους εμάς, εμείς για ποιους τα τραβάμε αυτά κάθε χρόνο;

GKamp : Ο μουντός καιρός της Κυριακής του Πάσχα. Μα γιατί μας τα χαλάς, ρ'αδερφέ;... 





Περί μουσικής

Gbal : Την ερχόμενη Παρασκευή 24 Απριλίου, η Athens Voice & ο ΙΑΝΟΣ παρουσιάζουν τους His Majesty the King of Spain και τους The Swing Shoes & Sugahspank σε άλλη μια κλασσική βραδιά στο cafe του Ιανού, στην οποία παρουσιάζονται νέοι Έλληνες μουσικοί.

Gbal : Το 4-ήμερο Night Shift Festival (Πέμπτη 23 - Κυριακή 26/04) είναι μια καλή αρχή παρουσίασης νέων - φρέσκων - ελπιδοφόρων Ελληνικών συγκροτημάτων - μουσικών και πραγματικά ελπίζω να πετύχει. Θα ευχόμουν την επόμενη χρονιά το Festival να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο και να περιέχει περισσότερα νέα ονόματα κι από άλλες δισκογραφικές Εταιρείες.

Eugenia : Η "Νεροποντή". Δεν την χορταίνω. Απ' ό,τι βλέπω πάει εξαιρετικά και στην ψηφοφορία στο site, αλλά πέραν αυτού, ένα τόσο καλό cd αποκαλύπτεται με κάθε νέα ακρόαση. Αν δεν είναι αυτό απόδειξη ότι είναι εξαίσιο, τότε τι είναι;

Gbal :
Το φετινό Ejekt Festival, το οποίο περιλαμβάνει ίσως το καλύτερο line-up της χρονιάς, ακόμη κι αν οι Killers & η Duffy του Rockwave Festival είναι ευσεβείς και χρόνιοι πόθοι για μένα. Pixies, Jarvis Cocker, Editors, Lauryn Hill, Royksopp, Subways, White Lies & Klaxons συνθέτουν ένα διήμερο φωτιά. Γενικότερα, είναι πολύ ευχάριστο που ξαναγίνονται βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση στα Ελληνικά Festivals

Περί ανέμων και υδάτων

MikeMous : Η εξόρμηση εις τας εξοχάς ανήμερα το Πάσχα με καλή παρέα, κρασί και φαγητό. Κερασάκι στην τούρτα τα διάφορα "ζωντανά" που δεν κατέληξαν στη σούβλα.

GKamp : Καλό φαΐ, καλή παρέα, μετά βολτίτσα στην παραλία, και εκτεταμένο πέταμα βοτσάλων στο νερό.

Eugenia : Η Πρωτομαγιά είναι Παρασκευή και είναι κοντά!!!

ψύλλος : Το έφορο έδαφος της Ηλείας ξαναβρίσκει το... χρώμα του. Είχα την τύχη να βρεθώ στην αρχαία Ολυμπία καθώς και στο ναό του Επικούριου Απόλλωνα. Καταπληκτικές διαδρομές ακόμα και με αυτή τη βλάστηση!

GKamp : Το κουνέλι και ο σκύλος που έπαιζαν μαζί, στην αυλή του Π. (hit το σάλτο του κουνελιού...)



Διαβάστε ακόμα