Elliphant - Living Life Golden

Η Elliphant έχει βαλθεί να μας απασχολήσει για τα καλά στο μέλλον
Διαβάστηκε φορες
1. Τί θα ακούσεις:
    electronic, synthpop, pop, alternative hip hop

2. Τραγούδια που πρέπει να ακούσεις:
    Spoon Me, Love Me Badder, Step Down, One More

3. Βαθμολογία:
    7/10


Η Σουηδία τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε ευρωπαϊκή μητέρα της pop εξάγοντας μουσικές και καλλιτέχνες με κεντρικό άξονα μια pop διαφοροποιημένη σε σχέση με την mainstream αμερικανική. Ανάμεσα στα ονόματα των διαφόρων καλλιτεχνών βρίσκεται και εκείνο της Ellinor Miranda Salome Olovsdotter ή καλλιτεχνικώς της Elliphant. Η Elliphant το 2013 κυκλοφόρησε το debut album της, “A Good Idea”, το οποίο περιλάμβανε αρκετά όμορφα τραγούδια. Θυμάμαι κιόλας τότε που το άκουγα χωρίς να γνωρίζω τίποτα για την ίδια, μου είχε κάνει εντύπωση ο εναλλακτικός συνδυασμός της pop με την hip hop. Τρία χρόνια αργότερα, η Σουηδή επιστρέφει με την δεύτερη δισκογραφική της απόπειρα, έχοντας πλέον και για στήριγμα τον εξαιρετικό πρώτο της δίσκο. 

Στο “Living Life Golden” παρελαύνουν γνωστά ονόματα της τωρινής παγκόσμιας μουσικής. Ξεκινώντας από τον τίτλο, η Elliphant σχολιάζει πως δεν αναφέρεται σε μια πλούσια ζωή από την πλευρά ενός υλιστή, αλλά σε μια ζωή που γίνεται πλούσια χάρη στους φίλους και την οικογένεια που βρίσκονται δίπλα της. Ο δίσκος ξεκινάει αρκετά όμορφα με τα πρώτα “Step Down”, “Everybody” και “Love Me Badder” να δίνουν ενέργεια και ένα ρυθμό που θα σε παρασύρει. Ταυτόχρονα, καταφέρνει να συνδυάζει εκπληκτικά το ρομαντισμό μέσα από τους στίχους της με το hip hop σκηνικό.

Η πρώτη που συναντούμε από τους διαφόρους καλλιτέχνες είναι η Azealia Banks, ενώ ο αμέσως επόμενος είναι ο Major Lazer, ο οποίος βάζει το χεράκι του στα beats του “Love Me Long”. Ωστόσο, το τραγούδι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο όπως και η συνέχεια, όπου υπάρχουν κομμάτια τα οποία τα προσπερνάς. Οι συνεργασίες συνεχίζονται με τον Twin Shadow να συμμετέχει στο “Where Is Home”. Η προσωπική μου αδυναμία, η , ακούγεται στο “One More” καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος του album. Τελευταίος προσκεκλημένος ο Skrillex που έκανε το “Spoon Me” ένα εκ των singles του δίσκου. Η αλήθεια είναι πως τα τραγούδια που μου έμειναν είναι εκείνα με τις συμμετοχές των άλλων καλλιτεχνών. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει ο ρυθμός που θα σε κάνει να δώσεις προσοχή, ενώ το ταλέντο της 30χρονης Σουηδής κραυγάζει από χιλιόμετρα μακριά. Γνωρίζει πώς να δημιουργήσει ένα πιασάρικο κομμάτι που θα σε κάνει να κινηθείς στο τέμπο του. Επίσης, ξέρει πολύ καλά να γράφει λόγια που ελκύουν το ενδιαφέρον σου.

Το “Living Life Golden” είναι μελωδικό, έχει εξαιρετικό ρυθμό και ενέργεια. Επιπλέον, έχει τραγούδια που είναι ήδη επιτυχίες και άλλα που θα γίνουν σίγουρα στο μέλλον. Βέβαια, υπάρχουν οι στιγμές που θα σου φανούν αδιάφορες και αχρείαστες αλλά το συνολικό αποτέλεσμα για τον δεύτερο δίσκο της Elliphant μπορεί να θεωρηθεί πολύ καλό. Μια Elliphant που ανεβαίνει σκαλοπάτια στο μουσικό στερέωμα με πατημένο το γκάζι.

 
Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμός δίσκου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα