Daft Punk Unchained

Daft Punk Unchained @ In-Edit Festival-Κινηματογράφος Ολύμπιον 13/4: Κερδίστε προσκλήσεις

Το Mix Grill σάς προσφέρει 1 διπλή πρόσκληση για την προβολή του μουσικού ντοκιμαντέρ Daft Punk Unchained την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 22:00 στον κινηματογράφο Ολύμπιον (Θεσσαλονίκη).
Διαβάστηκε φορες
Το Mix Grill σάς προσφέρει 1 διπλή πρόσκληση για το μουσικό ντοκιμαντέρ Daft Punk Unchained στον Κινηματογράφο Ολύμπιον (Θεσσαλονίκη) την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 22:00.

Για να λάβετε μέρος στην κλήρωση θα πρέπει να κάνετε like στη σελίδα του Mix Grill στο Facebook:και να συμπληρώσετε το Ονοματεπώνυμο και το e-mail σας στην παρακάτω φόρμα μέχρι την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 στις 11.00 πμ:

{contest_form}


(γράφει ο Δημήτρης Όρλης)
Η έκδοση της Θεσσαλονίκης του In-Edit Festival μπήκε στην τελική ευθεία με τα περισσότερα ντοκιμαντέρ του προγράμματος να έχουν ήδη προβληθεί μία φορά τις προηγούμενες μέρες. Από την Πέμπτη το απόγευμα, όταν αρκετός κόσμος μαζεύτηκε για να δει και να ακούσει τη Nina Simone, οι μέρες πέρασαν πολύ γρήγορα. Το In-Edit Pass φαίνεται να είχε απήχηση, καθώς είναι αρκετές οι γνώριμες φάτσες που μαζεύονται μέσα και έξω από το Ολύμπιον κάθε μέρα από το απόγευμα ως αργά το βράδυ.

Η μεγαλύτερη προσέλευση, ως τώρα, παρατηρήθηκε στα ντοκιμαντέρ για τον Curt Cobain και την Amy Winehouse, οπότε όσοι σκοπεύετε να τα δείτε τη Δευτέρα και την Τρίτη αντίστοιχα καλό θα είναι να προμηθευτείτε το εισιτήριό σας από νωρίς. Αντίθετα, αναμενόταν περισσότερος κόσμος στο 'They Will Have To Kill Us First: Malian Music In Exile', μάλλον το πιο πολιτικοποιημένο και επίκαιρο ντοκιμαντέρ του προγράμματος. Ίσως όμως φταίει και η λίγο άβολη ώρα την Παρασκευή νωρίς το απόγευμα, ενώ η δεύτερη προβολή είναι την Τρίτη στις 18:00, ώρα που επίσης δεν είναι "κύριας ζώνης". Αν πάντως το πρόγραμμα σας χωράει αυτή την προβολή, μην τη χάσετε, αξίζει από κάθε άποψη, τόσο μουσική όσο και πολιτική (για τη δράση του ISIS στη Β. Αφρική).

Πέρα από τα παραπάνω, ενδιαφέρον ήταν το ντοκιμαντέρ για τον James Brown που φανερώνει, μεταξύ άλλων, τον τρόπο που μοίραζε "πρόστιμα" στους μουσικούς του κατά τη διάρκεια των συναυλιών του και, φυσικά, η "Θεωρία Της Αφάνειας" των Residents, με μια διαφορετική ματιά στην έννοια του καλλιτέχνη. Τα περισσότερα ντοκιμαντέρ προβάλλονται άλλη μία φορά τις επόμενες μέρες, οπότε υπάρχουν καλές αφορμές για όσους δεν έχουν πλησιάσει ακόμα προς την Αριστοτέλους.

Με ντοκιμαντέρ για την Amy Winehouse, τους Backstreet Boys και τους Daft Punk, το "πακέτο" 2+1 εισιτηρίων μοιάζει ελκυστικό ακόμα και για τις δύο τελευταίες μέρες του φεστιβάλ. Το MixGrill πάντως, έχει εξασφαλίσει προσκλήσεις για τους αναγνώστες του για τέσσερις προβολές. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Daft Punk Unchained

Το δίδυμο από τη Γαλλία μπορεί να έχτισε την καριέρα του με “ρομποτική” αποφασιστικότητα, πίσω από όλα όμως, κρύβονται δύο άνθρωποι. Αφαιρώντας τις μάσκες από τα πρόσωπά τους, αποκαλύπτεται με κάθε λεπτομέρεια η ιστορία των μάλλον άγνωστων Darlin' (το αρχικό όνομα της μπάντας) μέχρι την ιλιγγιώδη επιτυχία. Οι Pharrell Williams, Skrillex, Kanye West και Michel Gondry αποθεώνουν την αντοχή, το όραμα και το πάθος τους.
-----------------------------------------------------
ΤΕΤΑΡΤΗ 13/4 22.00
 
Το δίδυμο από τη Γαλλία, μπορεί να έχτισε την καριέρα του με “ρομποτική” αποφασιστικότητα, πίσω από όλα όμως, κρύβονται δύο άνθρωποι. Σχετικά με αυτό, υπάρχουν καλά και κακά νέα. Τα κακά νέα είναι πως τα πρόσωπα πίσω από τις μάσκες, δεν αποκαλύπτονται. Τα καλά νέα είναι ότι το ντοκιμαντέρ είναι μία εξαιρετικά διεισδυτική ματιά στον κόσμο του ηλεκτρονικού διδύμου, από το πρώτο βήμα (πριν ακόμη προκύψουν οι μάσκες!) μέχρι την σκηνή της παγκόσμιας καταξίωσης. Είναι η πρώτη φορά που μιλούν για το πρώτο τους συγκρότημα, τους Darlin', οι οποίοι το 1992, χαρακτηρίστηκαν από το Melody Maker (ΣτΜ. εβδομαδιαία βρετανική μουσική εφημερίδα) "dafty punk thrash" (χοντροκομμένη πανκ θρας) και κατάφεραν να γράψουν ιστορία, αντιστρέφοντας τον αρνητικό τόνο του χαρακτηρισμού. Το ντοκιμαντέρ αυτό, καταγράφει την αλματώδη πορεία τους από το σημείο αυτό μέχρι σήμερα: με παλιά βίντεο, συνεντεύξεις και δηλώσεις ιλιγγιώδους θαυμασμού από τους Pharrell Williams, Skrillez, Kanye West και Michel Gondry (μεταξύ άλλων). Κανένα σημείο της ιστορίας του συγκροτήματος δεν μένει αδιευκρίνιστο: ο αινιγματικός αυτο-προσδιορισμός, η σταθερή άνοδος και οι δυσκολίες που έρχονται με την επιτυχία. Η επιμονή τους, το όραμα και το πάθος τους είναι μοναδικά. Το ίδιο και η μουσική τους, που αποτελεί πλέον είδος από μόνη της και έχει κυριεύσει τα charts του 21ου αιώνα. Όχι κι άσχημα για δύο ρομπότ.
Διαβάστε ακόμα