Ο Άνθρωπος που Γνώριζε το Άπειρο cover

Τα Προσεχώς: Ο Άνθρωπος που Γνώριζε το Άπειρο

Η άγνωστη ιστορία του Ινδού μαθηματικού Srinivasa Ramanujan, ο οποίος έφερε επανάσταση στα μαθηματικά χάρη στα πρωτότυπα θεωρήματά του.
Διαβάστηκε φορες
Μετά το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το "Ropewalk" (2000), ο Matt Brown επιστρέφει έπειτα από πολλά χρόνια και παρουσιάζει τη δεύτερη ταινία του με τίτλο "The Man Who Knew Infinity". Το σενάριο υπογράφει ο ίδιος ο σκηνοθέτης, αν και αυτό βασίζεται στο ομώνυμο βιογραφικό βιβλίο του Robert Kanigel σχετικά με τη ζωή του Ινδού μαθηματικού Srinivasa Ramanujan. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τον Dev Patel και τον βραβευμένο με Oscar για την ερμηνεία του στο "Reversal of Fortune" (1990) Jeremy Irons. Συμμετέχουν επίσης οι Stephen Fry, Toby Jones και Jeremy Northam. Η πρεμιέρα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες αναμένεται στις 12 Μαΐου με τίτλο "Ο Άνθρωπος που Γνώριζε το Άπειρο" από την Odeon.

Ο Άνθρωπος που Γνώριζε το Άπειρο

Υπόθεση:
Το 1913, στην Ινδία, ένας 25χρονος ιδιωτικός υπάλληλος με τρομακτική ευφυΐα, που όμως είχε αποτύχει στις σπουδές του εξαιτίας της εμμονικής, μοναχικής μελέτης του πάνω στην επιστήμη των Μαθηματικών, αποφασίζει να εμπιστευτεί το πάθος του και να στείλει ένα γράμμα στον G.H. Hardy, έναν επιφανή καθηγητή μαθηματικών του Trinity College του πανεπιστημίου Κέιμπριτζ. Το όνομά του ήταν Srinivasa Ramanujan και έμελλε να γίνει ο αυτοδίδακτος «πρίγκιπας της μαθηματικής διαίσθησης», ο άνθρωπος που θα αναστάτωνε την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα με τον πιο ρομαντικό τρόπο.


Trivium

-Στην ταινία "Good Will Hunting" (1997), σε μια σκηνή, ο Stellan Skarsgård προσπαθεί να πείσει τον Robin Williams να αναλάβει τον Matt Damon λόγω του εξαιρετικού του μαθηματικού μυαλού. Στην προσπάθειά του αυτή ο Skarsgård συγκρίνει τον Damon με τον Srinivasa Ramanujan.


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα