Release Athens Festival 2016

8 συν & 3 πλην για το Release Athens Festival 2016

Οι 4 ημέρες του Release Athens Festival μας προσέφεραν 3 headliners (PJ Harvey, Sigur Ros, Beirut), οι οποίοι εμφανίστηκαν στο Primavera Sound πριν λίγες ημέρες, καθώς και άλλες καλές μπάντες.
Διαβάστηκε φορες
Πολλές καλημέρες σε όλους!

Οι 4 ημέρες του Release Athens Festival μας προσέφεραν 3 headliners (PJ Harvey, Sigur Ros, Beirut), οι οποίοι εμφανίστηκαν στο Primavera Sound πριν λίγες ημέρες, καθώς και άλλες καλές μπάντες. Σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι το Φεστιβάλ ήταν πετυχημένο για τους επισκέπτες του. Παρακάτω έχω συγκεντρώσει τα "συν" και τα "πλην" της πρώτης έκδοσης του Release Athens Festival.  Πάμε να τα δούμε:

Release Athens 2016 - Day 3: PJ Harvey

ΣΤΑ ΣΥΝ
  1. Καλό Line-up: Με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της χώρας και ιδίως των κατοίκων της, το Φεστιβάλ είχε καλό line-up. Δεν είναι λίγο πράγμα να βλέπεις 3 αξιόλογες μπάντες που έπαιζαν σε καλές ώρες στο Primavera Sound Festival.
  2. PJ Harvey & Sigur Ros: Είναι πραγματικά σημαντικό να βλέπεις την PJ Harvey και τους Sigur Ros, που έχουν δημιουργήσει δύο από τις καλύτερες παραστάσεις, που παρουσιάζονται στις καλοκαιρινές περιοδείες της χρονιάς.
  3. Πολύ καλός ήχος: Αν εξαιρέσουμε την εμφάνιση των Black Angels, οι οποίοι έχουν γενικότερα θέματα με τον ήχο στις συναυλίες τους, σχεδόν όλα τα συγκροτήματα του Release είχαν από καλό, έως εξαιρετικό ήχο!
  4. Καλή οργάνωση: Στις 4 ημέρες του Φεστιβάλ, οι ουρές στα bars ήταν λίγες, ο κόσμος μπήκε οργανωμένα και σωστά στην Πλατεία Νερού και τέλος οι τουαλέτες ήταν αρκετά καθαρές και είχαν φως (μην το γελάτε - είναι σημαντικό αυτό).
  5. Τηρήθηκε το πρόγραμμα των εμφανίσεων: Το ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο, αλλά τελικά τα παιδιά του Fuzz τα κατάφεραν και οι καθυστερήσεις ήταν πάρα πολύ μικρές, έως ανύπαρκτες.
  6. Η συνεργασία με τον Enlefko 87,7 και τον Pepper 96,6: Στα διαλείμματα ανάμεσα στις συναυλίες, οι παραγωγοί αυτών των δύο καλών ραδιοφώνων έπαιζαν μουσική. Θεωρώ απόλυτα σωστή αυτή τη συνεργασία, η οποία βέβαια βοήθησε αντίστοιχα στην προβολή του Φεστιβάλ.
  7. Τα video wall: Χρειάζονται σε κάθε συναυλία ή Φεστιβάλ. Στο Release Athens υπήρχαν 2 video wall δεξιά κι αριστερά της σκηνής, ένα μεγάλο πίσω από τη σκηνή κι άλλο ένα πίσω από το κιόσκι του ηχολήπτη.
  8. Η διαφήμιση: Η προώθηση του Φεστιβάλ ήταν πραγματικά πολύ καλή. Υπήρχαν σωστά τοποθετημένες διαφημίσεις σε πολλά ηλεκτρονικά μέσα κι όχι μόνο. Είναι σίγουρο λοιπόν ότι ο κόσμος έμαθε το Release Athens, το οποίο κατάφερε να χτίσει ένα καλό brand name.

Release Athens 2016 - Day 4: Sigur Ros

ΣΤΑ ΠΛΗΝ

  1. Η προσφορά 1+1: Θεωρώ ότι είναι λάθος των διοργανωτών οποιουδήποτε Φεστιβάλ ή συναυλίας (το έκαναν και στο Release και το Rockwave) να βάζουν προσφορά 1+1 εισιτηρίων κατά τη διάρκεια της προπώλησης. Ουσιαστικά, δημιουργούν πρόβλημα στην προπώληση της επόμενης συναυλίας ή Φεστιβάλ, που κάνουν. Ποιος μουσικόφιλος θα επιλέξει να αγοράσει το εισιτήριο του τις πρώτες ημέρες της προπώλησης; Γιατί να μην περιμένει τις τελευταίες ημέρες, όταν και μπορεί να υπάρξει κάποια αντίστοιχη προσφορά; Όμως, η προπώληση είναι πολύ σημαντική για τους διοργανωτές. Ιδίως στις μεγάλες παραγωγές. Χίλιες φορές καλύτερα να δοθούν πολλές προσκλήσεις με τη μορφή διαγωνισμών, μέσα από ραδιοφωνικούς σταθμούς κι επιλεγμένα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.
  2. Μεγάλος Χορηγός: Σε μεγάλα Φεστιβάλ κι αντίστοιχες παραγωγές, είναι επιβεβλημένη η ύπαρξη ενός τουλάχιστον μεγάλου χορηγού. Δε λέω ότι είναι εύκολο να πείσεις τις μεγάλες Εταιρείες ότι αξίζει να επενδύσουν στην PJ Harvey και τους Sigur Ros. Εδώ είναι δύσκολο να τους πείσεις για πιο μεγάλα ονόματα... Σε κάθε περίπτωση, οι χορηγοί είναι αναγκαίοι σε κάθε Φεστιβάλ.
  3. Οι 4 ημέρες του Φεστιβάλ: Θεωρώ ότι οι τέσσερις ημέρες ήταν ένα ρίσκο για το Release Athens Festival. Θα ήταν μικρότερο το συνολικό κόστος αν το Φεστιβάλ είχε 3 ημέρες. Βέβαια, εσείς θα αναρωτηθείτε γιατί θεωρώ αρνητικό το ότι ένα Ελληνικό Φεστιβάλ έχει τόσες ημέρες. Νομίζω ότι το ζητούμενο για όλους μας είναι κάθε χρόνο να έχουμε πολλές καλές συναυλίες κι αντίστοιχα Φεστιβάλ. Για να γίνει όμως αυτό απαιτείται η οικονομική επιτυχία αυτών των παραγωγών.

Εύχομαι ειλικρινά το Release Athens Festival να γίνεται κάθε χρόνο και με τον καιρό να βελτιώνεται ακόμη περισσότερο. Νομίζω ότι η θέληση και η διάθεση υπάρχει από την ομάδα του Fuzz.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
3,7 / 10 (σε 12 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα